Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Simulátor/hra - ježdění s auty v provozu

Taky mám Logitech G29 s pedály a řadící pákou a podobný dotaz jsem tu měl také.

Bohužel, neexistuje nic. Prošel jsem snad úplně všechno, co na Steamu je.

City Car Driving - mám a jezdím v tom občas. Je to dobrý, když si chce člověk procvičit některé dopravní situace. Má to svý problémy i v této disciplíně. Třeba bych si představoval, že mi chodec občas vběhne pod kola. Hra na to myslí a ta možnost tam je, ale musel jsem jí vypnout. Pokud je tato volba zapnutá, chodec nevbíhá pod kola omylem, ale je to vyslovně sebevrah, protože opravdu pod kola skočí. Normální by bylo, že chce přeběhnout silnici desítky metrů před autem a jen neodhadne rychlost přijíždějícího auta, ale tady skočí doslova pod kapotu, fakt blbost. Nebo auto začne odbočovat a vrazí do tebe. Zase pochopil bych, že tě přehlídne a odbočí kousek před tebou v mrtvým úhlu v zrcátku, ale tady ne, tady to do tebe napálí, taky kravina.
Co je na hře úplně nejhorší, hra neumí simulovat práci se spojkou a řadící pákou. Řadit můžeš, jak chceš, na nějakou spojku hra kašle. Tím pádem nefunguje ani to, co dělá začátečníkům největší potíž: Rozjezd auta s průběžným odtahováním nohy ze spojky a sešlapáváním plynu.
Jo a pozor na pravidla silničního provozu, tady v té hře jsou ruská pravidla. Například nikdy u nás nedáváš blinkr při vjezdu na kruhák, až při výjezdu.
Pokud tu hru chceš hrát, tak rozhodně si nedávej blinkry na pádla. Dej je na směrová tlačítka nahoru a dolu. Vlevo a vpravo dej rozhled doprava a doleva. Já měl blinkry na pádlech a pak se mi stalo v autě, že jsem při odbočování zmáčknul stěrače. :-D

Co se týká realističnosti řízení auta a to včetně práce se spojkou a řazením, tak doporučuju závodní hru Automobilista 2. Má to fakt perfektní model řízení auta, fyzika pneumatik je úžasná. Co se moc nepovedlo, je umělá inteligence protivníků, pokud je řídí počítač. Držej si ideální stopu a klidně tě z trati sejmou. Ta hra je prostě hlavně na soupeření s kamarády.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny