Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fortnite spadnutí fps

Dobry den, chtel bych se tu obratit s pomoci, mozna stim ma nekdo zkusenosti a muze mi poradit clovek nikdy nevi. Takze jde o to ze na svem PC (i9 12900k, rtx 4070ti, 32gb ram, 4k monitor) hraji fortnite, ktery ma stabilni fps cca kolem 70-100 podle narocnosti dane situace, ale kazdou chvili to spadne na 30-20 fps jen se to zaskubne ta hra a spadne to na cca 1 vterinu a zase to bezi normalne, nehraji to ve 4k rozliseni ale ve full hd a neni to hardwarem zkousel jsem to dat na nejnizsi detaily kdy jsem hral kolem 250-300 fps a opet zaskub obrazu fps spadly ba cca 100 a po vterine opet normal, uz si stim nevim rady proc mi tohle dela setkal se stim take nekdo? Napriklad red dead redemption 2 hraji na max detaily ve 4k a nesekne se to ani jednou dela to pouze u fortnitu. Dekuji za kazdou radu nebo tip. Hezky zbytek nedele.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemůže to být důsledek (méně kvalitního) internetového připojení, nestabilního pingu?
L-Core 17.04.2023 07:11
L-Core
ano nový
Lorenzo 18.04.2023 19:18
Lorenzo
Ne. A pokud si myslíš, že jo, z čeho tato logika pochází? nový
virten 19.04.2023 04:32
virten
Já to nevím, proto jsem se zeptal. Multi po internetu nehraju a hrát nebudu, nedokážu to tedy vyzkou… poslední
L-Core 19.04.2023 09:25
L-Core

Já to nevím, proto jsem se zeptal. Multi po internetu nehraju a hrát nebudu, nedokážu to tedy vyzkoušet.

Ještě mě napadlo, že ty lagy (či co) by mohly být důsledkem nějaké "nechtěné činnosti" na pozadí, nějakým malwarem, třeba někomu těží bitcoiny. Také mu tam může běžet spousta zbytečných procesů či služeb, třeba nějaké optimalizace na pozadí či činnost nějaké agresivní "internet security" aplikace. Ale když to dělá jen u jedné hry, tak nevím…

Spíše teoreticky:
Stav instalace OS a driverů, je další možnost zdroje problémů. Nebo možná přehřívání a jako důsledek toho náhlé podtaktování CPU. To by se ale také mělo projevovat i v ostatních - a náročnějších - hrách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru