Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hogwarts legacy

Win 11 i 10 mají divnou správu paměti, když si rozklikneš Sledování prostředků, tak do veškeré volné paměti se načítá cosi Win "předpovídá" že budu potřebovat, tak ve skutečnosti není nic volnýho a Správce úloh to ani neukazuje, používám dlouho tohle https://www.wagnardsoft.com/content/Intelligent-standby-list-cleaner-ISLC-v1028-Released, ale stejně 32 GB RAM je standard pro hraní, pokud nechceš moc využívat pagefile (disk jako RAM, extrémně pomalé, když k tomu dojde).

A když hraješ online hry je to horší jak se načítají nový mapy apod. roste využití RAM apod. něco se uvolňuje (záleží na enginu), ale při 16 GB RAM abych hru restartoval každých půl hodiny, i když je pravda, že hraju ve 4k rozlišení, což zvyšuje nároky na všechno.

A ještě grafika může využít přímo RAM pro textury (proto je lepší mít více) jako VRAM - WDDM 2.0 fíčura, ale je to zase pomalé, když k tomu dojde, jde to vidět na vytížení PCI-E - třeba v MSI Afterburneru, normálně 1-5%, při přetahování z RAM do VRAM i 50% využití PCI-E, ale hra necrashne a běží i když třeba o 30-40% hůře, ale v tomto případě může zvednout výkon shození kvality textur s tímto se taky setkávám a proto je pro 4k rozlišení 12 GB VRAM už hraniční, ale ještě stačí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny