Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chce si mě někdo přidat na Steamu?

Takze racionalne odhadujes, ze sance ze steam do 30 let zanikne je 90+% - ja hraju i hry starsi nez 30 let, kdybych je nemel lokalne, ale jen na nejakem steamu, tak uz bych je asi hrat nemohl.

Ne, ze bych cekal, ze steam skonci letos, ale pokud bych si porizoval nejakou hru, o ktere bych myslel, ze je dobra, tak bych ji chtel asi hrat i za dalsich 30 let - takze podle tveho odhadu na 90% po ukonceni steamu - a tedy radeji at na ten steam neni fixovana. Jak vidis, beru to optimisticky a doufam, ze za 30 let stale jeste budu zit (coz rozhodne vylouceno neni), nikoli ze za pet let treba umru.

Ale pak dava smysl se podle tech optimistickych predpokladu taky zaridit a kupovat hry, ktere za tech 30 let pojedou, i kdyz (podle tebe) je 90% sance, ze steam do te doby zmizi.

Navic povazuju za lepsi mit hru od jejich skutecnych autoru (a pripadne platit jim), nez platit nejakeho zbytecneho prostrednika. A samozrejme je lepsi mit hru vcetne zdrojaku, grafiky, hudby ... nez jenom nejakou binarni kopii - protoze pak si ji jednak muzu priohnout podle svych predstav (napriklad mapovani "zadratovanych" klaves, vic aliasu a tak), upravit si i jednotlive "mody" (napriklad vychytat chyby v okrajovych pripadech, poslat je zpet autorum a dosahnout zarazeni do mainstreamu, nebo nastaveni vhodnejsich defaultu - coz jsem oboji uz nekolikrat udelal), ale hlavne pri updatu systemu, pokud se zmeni API, tak si to v tech zdrojakach opravit i v pripade, ze puvodni autori uz davno hru neudrzujou. (pravda, tohle jsem zatim delal jen u ruznych widgetu a ovladace jedne stare grafarny, ale faktem je, ze ty widgety stale funguji a grafarna grafa). Delat tohle primo v binarkach je mnohem vetsi opruz a casto navic i nelegalni. Nevim, jestli steam ty zdrojaky poskytuje s nejakou rozumnou licenci? Spis se mi zda, ze nikoli ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny