Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nějaký prográmek, na čištění nesmazaných souboroů po hrách ?

Ahoj, znáte to když vymažete nebo odinstalujete hru ale ne všechny soubory se odstraní, mě jo. a docela mě to štve. proto se tady obracím na radu, jestli není nějaký program co by mi našel složky odinstalovaných her a vymazal je. štvě mě to protože si chci ntb udržet v dobrém chodu a nechci si ho zpomalovat tímhle. jestli by jste měli nějake rady tak předem díky.

Předmět Autor Datum
Dělat si logy (kde co je) a zbytek po odinstalaci domazat ručně. Nebo na to myslet už před instalací… nový
L-Core 26.02.2021 19:45
L-Core
No já právě nemám moc velký disk a právě hry které již nehrají, tak mi připadají zbytečné je tam mít… nový
Blitzkrieg 26.02.2021 19:55
Blitzkrieg
Ale to musíš už použít před instalací hry. Vytvoří se log, kde se co nainstalovalo a změnilo a při o… nový
L-Core 26.02.2021 20:08
L-Core
Jo hele máš pravdu takhle dám si na to pozor v tomhle směru. akorát nechci mít kvůli toho zpomalený… nový
Blitzkrieg 27.02.2021 09:49
Blitzkrieg
Moc udaju jsi neposkytl, ale dovolil bych si tvrdit, ze hry zakoupene a instalovane pres Steam nezpo… poslední
RedMaX 27.02.2021 10:17
RedMaX

No já právě nemám moc velký disk a právě hry které již nehrají, tak mi připadají zbytečné je tam mít právě. Nevím no mě to příjde zbytečné právě a říkam si kde všechny to složky ukládají, ale zkusím ten total uninstall snad najdu nějakou trial verzi.

Ale to musíš už použít před instalací hry. Vytvoří se log, kde se co nainstalovalo a změnilo a při odinstalaci prostřednictvím TU se zase vše vrátí do původní podoby.
Jsou prý i nějaké programy, které to umí vyčistit i až po instalaci, ale těm bych osobně nevěřil.

Čištění také může dopadnout tak, že následně ani nenabootuješ :)

Moc udaju jsi neposkytl, ale dovolil bych si tvrdit, ze hry zakoupene a instalovane pres Steam nezpomaluji pocitac vubec, pokud teda zrovna nejsou zapnute.

Odinstalace hry se v podstate da provest i jejim prostym smazanim ze steamovske knihovny, ale samozrejme je vzdy lepsi udelat odinstalaci, aby to po sobe smazlo i zapisy do registru atd.

Jinak co se tyka moznych cest, kde vsude mohou byt data hry, tak ve skoro vsech pripadech jsou to tyto cesty, ktere lze prohlednout po odinstalaci hry i rucne a pripadne domazat:

1. Slozka ve steamovske knihovne, pripadne knihovne jineho klienta.

2. C:\Program Data - jedna se o skrytou slozku, u her se moc nepouziva, ale nekdy tam i hra nejaky ten konfigurak odhodi.

3. C:\Users\"uzivatel"\AppData\Local a \Roaming - do techto dvou se hazeji konfiguraky programu teda i her, AppData je skryta slozka

4. C:\Users\"uzivatel"\Dokumenty a \Save Games - do techto dvou se casto umistuji sejvy her a pripadne i konfiguraky

5. Nekdy neco muze zustat i v registru systemu: regedit a typicky cesty: "Počítač\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE" a "Počítač\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE" a v tech je obvykle klic s nazvem herniho studia nebo hry.

----

I tak muze po hre v systemu neco zbyt a to sdilene knihovny, napriklad DirectX nebo NVidia PhysX, ty ovsem urcite mazat nechces, budou je vyuzivat i dalsi hry.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru