Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Divna hra Divinity Original Sin

Bertina ovečka je zakopána v Jakeově hrobě, místo jeho těla.
Vraždu Jakea dořešíš, až vyčistíš (pokud si pamatuju dobře) kostel a jeho podzemí. Teoreticky by tam mohla být i Evelyn, jestli se nepletu. Tam jdi až nakonec, až vykydlíš zbytek nepřátel v Cysealu, abys měl co nejvyšší úroveň. Třeba ti kostlivci v ohnivých ruinách před kostelem jsou parádní zdroj XP, jsou dvojnásob citliví na zranění vodou, takže jsem je postupně vylákal někam za roh a kouzelník s vodní hůlkou jim naložil do kožichu. Tam jsem nasyslil celou úroveň postav.

Určitě jsi dostal ty teleportační pyramidy. S nima se dají dělat pěkný kousky. Můžeš ji někam hodit a pomocí druhé se teleportovat za ní (nezapomeň při tom rozpojit postavy, ať se zbytek teamu nerozběhne za nima taky, třeba přes jedovatý pole), nebo postavu s pyramidou poslat napřed, rozpoutat boj a rychle se portnout zpět k zbytku teamu, kterej čeká ve strategické pozici. To je dost neotřelý herní prvek, jinde jsem ho nepotkal.

Pokud tvůj kouzelník má magii vzduchu, může mít kouzlo teleportace. Velmi užitečné - můžeš (nejen v boji) portnout předmět někam jinam, třeba sud s olejem mezi nepřátele a ten se tam rozbije, nebo silnýho nepřítele odsunout co nejdál, třeba i do bahna, či ohně. Můžeš však teleportovat i vlastní postavy - když mi v boji okouzlili Madoru, tedy největšího řezníka, tak jsem ji rychle poslal co nejdál, aby mi nezmasakrovala vlastní partu. Můžeš poslat svýho společníka na běžně nedostupné místo, ale musíš počítat s tím, že mu to trochu ublíží (u výchozích postav je to bez postihu, u přibraných to může vadit).

Právě tady tato variabilita a možnosti v boji se mi na té hře strašně líbí, ta propracovanost a využití taktiky, to ve hrách není až tak běžný, často je to o tom, kdo má větší klacek, v DoS o tom, kdo ten klacek umí použít.

Mimochodem - už jsi prošel tím průchodem, kde byl Arhuův chrlič? Ten velkej kostlivej bastard, co chrlil megablesk, kterým dokázal smahnout celou partu najednou? To byl vcelku oříšek, fungovaly na něj blesky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny