Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Steam guard na novém telefonu.

Pořídil jsem si nový mobil a tak bych rád přesunul Steam guarda (takové to generování hesla, nezávisle na datech) na něj.

Našel jsem toto:
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8625-WRAH-9030

Převáděl jste to někdo?

Já na nový telefon nainstaloval Steam a přihlásil se. Zadal jsem kód Guarda, který mi běží na starém telefonu. A teď nemohu tedy využít tu snadnou cestu:

Mohu autentifikátor převést na nový telefon?

Ano, můžete.

Abyste mohli autentifikátor převést na nový telefon, budete potřebovat dvě věci: přístup k telefonnímu číslu přiřazenému k Vašemu účtu (abychom Vám mohli poslat SMS zprávu, kterou si ověříme, že jste vlastníky účtu) nebo obnovovací kód.

Nyní se v mobilní aplikaci služby Steam na novém zařízení přihlaste ke svému účtu. Až Vás aplikace vyzve k zadání autentifikačního kódu, vyberte možnost „Please help, I no longer have access to my Mobile Authenticator codes“ („Pomozte, již nemám přístup ke svým autentifikačním kódům“). Poté postupujte dle pokynů aplikace a zvolte, zda chcete autentifikátor převést na nové zařízení nebo jej odebrat ze zařízení předchozího.

Jak z toho vybruslit? Na novém telefonu mi ve Steamu funguje vše kromě toho, že se tam negenerují ty Guard kódy (ty běží na tom starém mobilu). Odhlásit se (případně odinstalovat Steam) na novém telefonu a znova se přihlásit (nainstalovat Steam) a postupovat viz výše?
Poněkud mě rozčiluje to pozastavení obchodování:

Po převedení autentifikátoru budou veškeré Vaše nové obchody nebo nabídky na trhu na několik dní pozdrženy pro případ, že jste autentifikátor nepřesunuli Vy, nýbrž útočník pokoušející se Vás okrást.

nebo

Pamatujte však na to, že po odebrání Vám bude na 15 dní zakázáno obchodování nebo používání komunitního trhu. Pokud je to tedy možné, využijte možnosti autentifikátor převést.

Netuším, co se myslí tím "obchodováním", to nebudu moci ani nic (tedy hry) nakupovat?

Díky za vysvětlení.

Předmět Autor Datum
Však a načo sú ti 2 steam guards ? však vymaž ten na starom a daj si to do toho nového meno heslo ak…
Sova123 08.12.2020 17:45
Sova123
Dík, udělal jsem to tak. Na starém telefonu jsem to deaktivoval a hned mi to dovolilo aktivovat na n… nový
L-Core 08.12.2020 19:59
L-Core
To bud rad, ze si nedopadl jako ja. Kvuli neoficialni ROM Androidu nechtel Steam poslat kod na novej… nový
Sempron 08.12.2020 22:14
Sempron
Hele, nechci rikat, ze to tak nebylo, to bych to musel jit hned vyzkouset taky, ale Steam mi vzdycky… nový
RedMaX 08.12.2020 22:47
RedMaX
To mi je jasny ze za to nemohl Steam, proste v dnesni dobe je cool do vseho nam**** a poskladat tunu… nový
Sempron 09.12.2020 00:05
Sempron
Do neoficiálností či rootu bych se jistě nepouštěl, mobilům/Androidu vůbec nerozumím a nemíním se tí… poslední
L-Core 09.12.2020 15:23
L-Core

Však a načo sú ti 2 steam guards ? však vymaž ten na starom a daj si to do toho nového meno heslo aktivuj steam guard a máš hotovo. Hry môžeš kupovať všetko 15 dni nebudeš obchodovať (trade skins,steam kartičky a tak) a nebudeš môcť nakupovať na komunitnom trhu.

To bud rad, ze si nedopadl jako ja. Kvuli neoficialni ROM Androidu nechtel Steam poslat kod na novej mobil, kdyz jsem to udelal jinak vychcane zase to neslo. (neslo pokracovat po zadani cisla, ruzne errory ktere mi nic nerekli)

Tak sem po par dnech badani nainstaloval jinej balicek Gapps, nic. Tak jsem zkusil jinou ROMku, ta puvodni byla moc osekana vuci google a proto to nešlo, ale slapala dobre :-)

Hele, nechci rikat, ze to tak nebylo, to bych to musel jit hned vyzkouset taky, ale Steam mi vzdycky sel na jakejkoli custom Android a to pouzivam neoficialni OpenGapps v minimalni konfiguraci. Je velmi pravdepodobny, ze chyba nebyla na strane aplikace Steamu, ale na strane tve spatne upravene ROMky. Proste nesvadel bych chybu nutne na Steam.

Jinak jsem teda naschval koukal na netu, co Steam Guard a Gapps a nasel jsem na redditu vlakno, kde clovek psal, ze stejne jako mnoho jinych aplikaci ma i Steam resene notifikace pres Gapps a tudiz ti neprijde notifikacni zprava o kodu bez Gapps. Fakt je, ze i na mojem LineageOS to zlobi a funguje nebo spis nefunguje podle momentalni nalady telefonu, ale tak neni problem otevrit aplikaci a kod si tam precist. Jinak by Gapps pro aplikaci Steamu nemely byt potreba.

Ano, Android je debilni system, kde pulka veci nefunguje uz v zakladu, kdyz pouzijes nejakou spatne upravenou ROMku, prestane fungovat i druha pulka veci a je to cely na jedno velky ..., jenze to je proste dan za pouzivani nejzprasenejsiho OS, ktery kdy na nejakem pocitacovem zarizeni existoval. Android je krump a s tim my ani jeden nic neudelame, bohuzel.

To mi je jasny ze za to nemohl Steam, proste v dnesni dobe je cool do vseho nam**** a poskladat tunu vylepseni a udelatek, a kdyz to chce nekdo jinak nebo nedejboze to neni vsechno poskladany dobre uz v defaultu to nikoho nezajima.

Pred par lety jsem mel na vybranou, starej Android default 5 kterej byl s vetsinou aplikaci nekompatibilni + zamr***** vs moderni android 6 ale nefunkcnich par blbin a obcas kamera jak se ji chtelo (vetsinou ne) :)) proste Android

Do neoficiálností či rootu bych se jistě nepouštěl, mobilům/Androidu vůbec nerozumím a nemíním se tím nějak moc zabývat.
Akorát mě tedy štve, že na Realme s Androidem 10 nerozchodím nahrávání hovorů - prý to jde jen nějak tak, že bych změnil identitu(?) na Indii či co.. nedá se nic dělat :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru