Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Válka Epicu s Google a Apple

Pokud bychom chteli tvuj pripad prirovnat k valce Epicu a Applu, tak bychom museli nejprve konstatovat, ze jsi nejakym zpusobem (technologicka nadvlada - tvuj super pocitac jediny dokaze spocitat ruzne ekonomicko pravni nastrahy danoveho systemu, a podobne) ovladl trh a ted jiz jsi jedina ucetni firma v republice. Pomerne drze si uctujes 5000 za neco, co tvuj pocitac zvladne za vterinu a naklady mas desetinove.

V tu chvili nastupuje antimonopolni urad a protoze trh nefunguje, jsi jediny na trhu (mozna jste na trhu dva, ale to na veci nic nemeni) a proto te dle zakonu zacne antimonopolni urad regulovat. Skoncit s podnikanim samozrejme muzes, ale minimalne u Applu to na to nevypada.

To jsem se vsak vzdalil od naseho pravnickeho pripadu. Tak daleko totiz nejsme. Jeden z tvych zakazniku, ktery moc nemel na vyber, kdyz neexistuje konkurence, se domniva, ze platit ti 5000 je amoralni a poda na soud zalobu, aby soud rozhodl, jestli teda jsi monopol a antimonopolni urad te ma zakonnou povinnost zacit regulovat nebo ne. Mezitim ti zakaznik je ochoten zaplatit jen 2000. To ty odmitnes a zakaznik pozada soud o predbezne opatreni, aby do rozhodnuti soudu, ti mohl zaplatit jen 2000.

To stale neznamena, ze soud rozhodne, ze ve prospech zakaznika. Ja se vam tu jen snazim vysvetlit, jaka nejspis je motivace Epicu a ze tim rozhodne nijak nestahuje kalhoty, naopak jde do Applu jeste tvrdeji nez predtim.

Mimochodem zatimco Google se ke kauze chytre zatim nevyjadruje, Apple se neustale veskera medialni vyjadreni Epicu snazi obratit proti nemu a nenecha na Epicu nit suchou. Tyhle kohouty od sebe odtrhnout a kauzu spravedlive posoudit a jasne rozhodnout, bude opravdu tezke. Vubec soudu nezavidim.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny