Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno STEAM - zabezpečenie hier

Dobrý večer, dnes som si všimol na svojom STEAM profile že som dostal VAC BAN. Vedel by niekto poradiť kde to môže mať pôvod?
Používal som pre CSGO http://simpleradar.com/ nejedná sa ale o hack, nakoľko ale ide o prepis základného radaru tak mi napadlo že to mohlo pochádzať odtiaľ.
Pred cca mesiacom som do zložky "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\maps..." pridával mapu ktorá nebola na workshope ale to by nemal byť problém alebo áno? Dávnejšie som použil aj špeciálne mapy z workshopu na dosiahnutie achievementov ale ak je to súčasť workshopu tak by to nemalo byť niečo proti pravidlám čo by malo za dôsledok ten BAN... Posledné čo mi napadá je zmena configu. Config som si upravoval priamo v textovom súbore "C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\XXXX\730\local\cfg\config.cfg"

Predpokladám že zrušenie tohto banu nieje možné. Mne skôr ide o to poučiť sa do budúcna lenže ja netuším čo vlastne spôsobilo že to zaznamenalo nejakú nežiadanú aktivitu. Ten config si predsa bežne ľudia prepisujú a to by nemal byť problém. Workshop by tiež nemal byť problém. Mohol to spôsobiť ten radar? Posledné cca tri mesiace som hral spomínané CSGO výhradne offline proti botom a to tiež len občas takže naozaj netuším odkiaľ sa ten BAN vlastne vzal.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
BAN si mohol dostať aj za ten radar, ale aj za neautorizovanú mapu. Skús: Zálohuj si svoje custom ve…
yYy 03.05.2020 11:27
yYy
Čiže keď si to zhrniem tak netreba vôbec upravovať žiadne súbory a jediná výnimka je súbor configu?… nový
mato1111 03.05.2020 12:23
mato1111
Ako som písal: Steam OVERÍ všetky miestne súbory hry - poškodený, upravený nahradí zo svojho serveru… nový
yYy 04.05.2020 11:25
yYy
Zlatý singl (vím, tohle je čistokrevný multi), tam si mohu upravovat co chci a jak chci… poslední
L-Core 04.05.2020 14:47
L-Core
nepoužívaš náhodou nejaký zvlášť program tretej strany, pomocou ktorého si nastavuješ jas/kontrast n… nový
agua252 03.05.2020 13:42
agua252
Mám len základný software/ovládací panel pre NVIDIA grafiku kde mám celkovo nastavené len jas/kontra… nový
mato1111 03.05.2020 17:20
mato1111
nvidia ovládací panel je samozrejme v pohode, ja som myslela na nejaký úplne iný stiahnutý program,… nový
agua252 04.05.2020 11:45
agua252

BAN si mohol dostať aj za ten radar, ale aj za neautorizovanú mapu.
Skús:
Zálohuj si svoje custom veci (teda mody, mapy, rozšírenia - aj tie z workshopu [ale tie by sa i tak automaticky stiahli zo Steamu pri spustení hry]) - v Steam klientovi si v knižnici vyber CSGO -> PTM -> Vlastnosti -> Miestne súbory -> Overiť integritu súborov hry.
To opraví všetky poškodené, upravené, "nabúrané" súbory a vymaže tie nelegálne. A skús znova spustiť hru.
Pokiaľ by si chcel pridávať zo zálohy svoje custom veci - rob to po jednom (zistíš, ktoré spôsobuje problémy).

Väčšinou aj mapy tretích strán by problémy robiť nemali, ale kto ho vie, čo tam tvorca mapy nastrkal.

Mimochodom - mýliš sa, že sa jedná o "prepis" základného radaru. Je to upravené a teda hacknuté.

Čiže keď si to zhrniem tak netreba vôbec upravovať žiadne súbory a jediná výnimka je súbor configu? Zrejme už nezistím presne čo to spôsobilo ale aspoň približne aby som vedel čomu sa vyvarovať v budúcnosti na steame.
Teraz som si ešte spomenul že pred vyše mesiacom som pridával aj nejaký súbor/skript na pridanie padáku do hry:
https://youtu.be/H5DOGEuVTGA?t=37
V popise toho videa bol ten súbor a inštrukcie:
Download script (Thanks to DepoSit)
https://goo.gl/SZbkcB

Put script here:
"...\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\scripts\vscripts"

Enter the commands:
script_execute fix
ent_create prop_weapon_upgrade_chute

Video je od známeho YT kanálu tak som tomu dôveroval ale do budúcna už radšej nebudem ničomu dôverovať a žiadne úpravy robiť nebudem. Pred vyše rokom som dostal BAN na MP hry AOE3 pretože som po preinštalovaní windowsu celú zložku s hrou skopíroval a potom som to vložil do novo nainštaloveného windowsu. Síce som dostal unban nakoľko sa nejednalo o steam BAN ale BAN samotnej hry ale rozhodne sa takémuto niečomu už radšej vyhnem :)

Nemá niekto skúsenosť s zálohovaním hry na STEAMe s tou ich integrovanou funkciou priamo v STEAMe? Môžem dostať BAN aj v prípade ak si to zálohujem takto priamo z toho čo ponúkajú?

Ako som písal: Steam OVERÍ všetky miestne súbory hry - poškodený, upravený nahradí zo svojho serveru originálnym. Pokiaľ máš oficiálne rozšírenia z Workshopu - doinštaluje pri spustení hry. Neoficiálne - VYHODÍ.

K druhej časti: Prekopírovanie nestačí! Klient totiž nemá záznam o hre, kde je "prekopírovaná" - klient v sebe ukladá záznamy, kde je hra NAINŠTALOVANÁ. Pozná cestu k hre a jej *.exe súboru.
Takže hru najskôr MUSÍŠ nainštalovať (pokiaľ je oficiálna - je v tvojej knihovni a odtiaľ stačí zadať "Inštalovať". A až po inštalácii môžeš svoje nastavenia a Save prekopírovať. BAN hry bol práve preto daný, lebo server mal z tvojho PC a klienta záznam, že hra je tvoja, ale nie je nainštalovaná - teda sa to bralo ako neoriginálna hra. Samozrejme - pri inštalácii zo serveru Valve/Steam už nepotrebuješ zadávať žiadne SN/ CDkey - všetko už je na ich serveri.

Zálohovanie: Pozri sa do klienta Steam - je tam možnosť ukladať výsledky do Cloudu. Je tam možnosť ZÁLOHOVAŤ súbory hry - a vyberieš, ktoré. A pokiaľ sú to oficiálne súbory - tak BAN za zálohu nedostaneš. Veď by boli sami proti sebe.

Mám len základný software/ovládací panel pre NVIDIA grafiku kde mám celkovo nastavené len jas/kontrast/sýtosť ale pochybujem že by bol toto problém nakoľko tento soft má v počítači takmer každý užívateľ čo má NVIDIA GPU a mnoho z užívateľov používa miernu úpravu obrazu/farieb...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru