Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minecraft server s módy - hra zalaguje klienta

Ahoj, s přáteli jsme po odlivu dětí z Minecraftu chytli chuť si to zahrát spolu a pronajali si server, ovšem všichni umíme strohé základy s módy. Předchozí 2 námi složené modpacky nám fungovaly dobře, nebyl s tím problém, jen nějaké komplikace při tvoření. Ovšem při tvoření 3. narážíme na problémy s lagy v klientovi.

Popis problému: 1 hráč se napojí na server, hra se mu na 3-5 sekund kousne a pak je vše v pořádku. Proces seknutí se ovšem opakuje kdykoliv se jiný hráč napojí na server, kdykoliv on nebo jiný hráč zemře a respawnuje se nebo kdykoliv se hráč vzdálí od spawnu na víc jak cca 100 bloků.

Žádnou spawn protekci nebo tak nepoužíváme, vlastně konfiguraci a vše dělám já a nastavuji to přesně tak, jak to bylo i minule. Přidávám i kód, který mi Minecraft vyhodí, když mi shodí hru při překročení oněch cca 100 bloků od spawnu.

Jelikož v tomhle nejsem úplně zdatný, rád bych poprosil o nějakou pomoc, jak tyto problémy vyřešit. Server se nezasekává, použil jsem i /debug a zkusil se zabít a nechat si vyjet log kolem tohoto času, server běží stabilně na 20.00 TPS. Zkusil jsem to samé opakovat i v singleplayeru a tam se děje prakticky to samé. Běžím na nejnovější verzi Forge pro 12.2.2, oficiální Minecraft je samozřejmost.

Pokud mohu podat ještě nějaké informace, rád je poskytnu.

Předmět Autor Datum
Postupně vyhazuj mody ze hry abys zjistil který to dělá.
Metride 13.11.2019 22:04
Metride
Na tohle budu mít čas až v pátek a mimo to jsem navíc chtěl vědět, jestli neexistuje cesta, jak zjis… poslední
mlok8 14.11.2019 20:11
mlok8

Na tohle budu mít čas až v pátek a mimo to jsem navíc chtěl vědět, jestli neexistuje cesta, jak zjistit příčinu napřímo. Mám tu i připravený modpack se 130 základními módy + asi 40 podpůrnými a v tom se mi vážně nechce přehrabovat, jestli to nebude fungovat (to hodláme hrát ale až tak za 3-4 měsíce). Problém ale je v tom, že já se svými základními znalostmi nemůžu chybu objevit, zkusil jsem vše, co se týče serveru ale chyba je očividně čistě u klienta. Vyhodí mi to crash log, který jsem nahoře přiložil.

Módy jsem měl v plánu zkoušet 1 po druhém právě v pátek ale jak říkám, rád bych to řešil i do budoucna a ne jen teď :) Obvykle se setkáváme i s tím, že se ty módy třeba perou kvůli ID ale to umím opravit. PC nám zvládají vše v pohodě, takže vlastně ani neřešíme náhodné FPS dropy, nejsme moc nároční. Ale lagy v modpacku, který je z poloviny tvořen kolem soubojů, jsou nepříjemné :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru