Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mass effect trilogy

Ahoj,

koupil jsem si tuto trilogii,nikdy předtím jsem nic z Mass Effectu nehrál. Co vím, tak tam mají být v rozhovorech rozhodnutí, to má ovlivňovat můj charakter. Mám dle rozhodnutí dostávat dobré, či záporné body, je to tak?
Co ta rozhodnutí jinak vůbec ovlivňují? Má to jako Zaklínač více konců? Má ta hra podle zvoleného rozhodnutí jiný průběh, jako Zaklínač?
Jsou tam zajímavé vedlejší úkoly? Jakou mám čekat přibližnou herní dobu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ve tretim poslednim dilu Mass Effectu jsou ctyri konce, podle tvych rozhodnuti ve hre, ti budou zpri…
RedMaX 12.10.2019 21:26
RedMaX
Ve tretim dile se rozhodnuti ze vsech tri dilu zredukuji na cisilko a pak si zvolis kterou barvu chc…
Dwane Dibbley 13.10.2019 00:51
Dwane Dibbley
Protoze hraci chteli ruzny konce, ale to neni muj pripad. Stresoval me Zaklinac, kdyz jsem dopredu v…
RedMaX 13.10.2019 03:08
RedMaX
RedMax - díky za příspěvek. Musím se zeptat a zdůrazňuji, že to nemyslim jakkoli zle: Mass Effect se… poslední
davidrome 14.10.2019 07:48
davidrome

Ve tretim poslednim dilu Mass Effectu jsou ctyri konce, podle tvych rozhodnuti ve hre, ti budou zpristupneny bud vsechny nebo mene. Ale stejne jsou na jedno brdo a fanousci psali proti konci petici. Osobne jsem s koncem problem nemel. Rozhodne to nejsou nervy jako v Zaklinacovi, ze proste nevis do posledni chvile, jak to dopadne.
Co se tyka rozhodnuti, tak nejdulezitejsi v prvnim dilu. Prvne mas chlapa biotika nebo zenskou vojandu, jeden z nich musi chcipnout. Rozhodnuti je na tobe, za me jednoznacne ta vojanda je mnohem vic propracovana postava, takze bych ji chcipnout nenechal. A potom mas v prvnim dilu erotickou scenu, kde si muzes vybrat ze dvou zenskych nebo jit do trojky a zkus hadat, co se stane, kdyz navrhnes trojku. :-) Nicmene ma to dopad na hru.

Otravna je jen tezba na planetach, jinak jsou vsechny ukoly super a Mass Effect 1-3 je druha nejlepsi trilogie (i hra) hned po Zaklinacovi.

Ve tretim dile se rozhodnuti ze vsech tri dilu zredukuji na cisilko a pak si zvolis kterou barvu chces mit nakonci. Proto vetsina lidi konec v ME3 nemela rada, Bioware prakticky vsechno hodil do kose a vsechny tri konce vyjdou nastejno, jen mas trochu jiny filmecky. Ja jsem nikdy nedokazal projit ME znova, kdyz jsem na to myslel, vzdy jsem si vzpomnel na ten debilni konec a hned me to preslo.

Protoze hraci chteli ruzny konce, ale to neni muj pripad. Stresoval me Zaklinac, kdyz jsem dopredu vedel, ze jeden konec je debilni a rozhodne jsem nechtel dojit zrovna k nemu. U Mass Effectu jsou tri (po oprave ctyri) ruzne konce, ktere se daji zvolit tesne pred koncem hry a zadne rozhodnuti ve hre na to nema vliv, maximalne se muze stat, ze hracovi nebudou vsechny konce zpristupneny, ale jelikoz jsou vsechny v podstate stejne, vyjma toho dodelavaneho, ten je prihlouplej, ale vzdycky tam bude i jinej a voli si hrac, takze at hrac dela ve hre cokoli, tak proste dostane konec to znamena JEDEN konec. Hracum to vadilo, mne ne. Rozhodnuti behem hry maji vliv na prubeh hry, takze celou hru to dela zajimavou, jen je proste jasne nalinkovany zaver.
Problemy byly dva, hraci ocekavali nekolik koncu v zavislosti na rozhodnutich ve hre, coz se nestalo. Bioware hru nestihl dokoncit v terminu a EA to natvrdo zasekla tesne pred dokoncenim hry. Posledni cast hry tak nahle zadne rozhodovani neposkytuje a dej jasne speje k jednomu jedinemu konci, misto nehoz prisly tri stejne konce. Navic vubec hraci nepochopili, co chteli autori tema koncema rict. EA nakonec svolila a Bioware dodelal ten jediny trojity konec do stavu v jakem mel byt hned po vydani hry a ne az za pul roku.
Za me ma hra jedinou chybu, nemely byt tri stejne konce, ale mel byt jeden dodelany konec hned po vydani. Bioware nemel slibovat tri konce, kdyz je nedokazal dodelat, jenze tou dobou, kdy se pro to rozhodli proste netusili, co je EA zac. Stejne ale meli byt soudni a nedrzet se sveho snu tri koncu, kdyz se ukazalo, ze je nerealizovatelny a ze bude jen jeden.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru