Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hrál jste někdo Firewatch?

Tohle: https://store.steampowered.com/app/383870/Firewatch/?l=czech

Včera jsem to dohrál a dost mě zklamalo vyřešení zápletky. No, vyřešení… je tam pořád dost otazníků. Grafika OK, tenhle styl (The Witness, RiME, AER Memories of Old) se mi moc líbí. Trochu otravný je pohyb ve světě, připadá mi hodně nepřehledný, je nutno často koukat do mapy a na kompas. Jasně, tak je to správně, ale třeba minimapa na ploše by byla mnohem pohodlnější ;-)

Nenarazil jsem na žádný bug (jen jeden nepřeložený řetězec v české verzi), nikde jsem nezakysl. Některé úkoly (cíle) se ale hledají trochu nepohodlně, "pípák" sice ukazuje směr, ale hlavní hrdina nepřejde přes keř či nepřeskočí větší kámen či plotek, tak je třeba jít oklikou.

Také při druhém průchodů jeskyní je potřeba se pořádně koukat, věděl jsem sice zhruba, co se po mně chce, ale musel jsem jeskyni prolézt opravdu pořádně - koukat kolem sebe - abych našel "řešení".

Dohráno pomalým postupem a s prohledáváním všeho za 7 hodin. Kdybych chvílemi nebloudil a nelezl do všech zákoutí, bylo by to klidně o dvě hodiny méně.

Hodnocení "velmi kladné" (Steam) bych tomu nedal. Hodnocení Games.cz, https://games.tiscali.cz/recenze/firewatch-recenze-271467 mi přijde přijatelnější. Pořídil jsem to za 1/4 ceny; 20€ je přehnaná částka.

Pokud jste to někdo hrál, váš názor?

Předmět Autor Datum
Mě to bavilo, ale je hra na jedno odpoledne a pak už se k ní člověk nevrátí. Navíc ten konec je pros…
Zajdaz 30.07.2019 18:06
Zajdaz
Na môj vkus sa to hrať celkom dalo, jedine koniec bol typu Eh, čo sa dá robiť, snažil som sa utiecť… poslední
Sauron 30.07.2019 22:02
Sauron

Na môj vkus sa to hrať celkom dalo, jedine koniec bol typu

Eh, čo sa dá robiť, snažil som sa utiecť pred minulosťou a myšlienkami na Juliu, no budúcnosť s Delilah je taktiež stratená

, ale na druhej strane, o ten kontrast tam vlastne aj išlo :-) Komunikácia cez vysielačky, laná, baterka, a "klasická" mapa v ruke - zo začiatku som s tým mal tiež veľké problémy, ale ako som si zvykol, tie herné mechanizmy som nejako prijal ako nevšedný "upgrade" v hre, a celkom sa mi aj zapáčili - ale niet pochýb, že s minimapou by človek pri tom nechytal také nervy :-D Tie nepreskočiteľné kamene/ploty boli asi najhoršia otrava v hre, pár takých adventúr som už hral, a vždy pri nich len krútim hlavou ;-) Ono je síce pekné, že bránku naprogramujú tak, že otvoriť ide, ale čo potom tie ploty ? Či ešte lepšia možnosť, kamene ako neprekonateľná prekážka v ceste ? :))
Čo som tak videl, Steam berie väčšinu hodnotení, ktoré majú 80 bodov zo 100, ako veľmi kladné. V dnešnej dobe to je žiaľ tak, že každá "lepšia hra" je označená ako hra s "bohatým" príbehom - ako je to vidieť aj u Firewatch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru