Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak pomoci počítači

Ahojte,
ze začátku bych chtěla upozornit, že jsem úplný laik, co se týče počítačů, a proto bych potřebovala poradit od někoho zkušenějšího.
Jde mi o to, že bych chtěla nějak pomoci svému počítači, aby byl výkonnější.
Ráda bych si chtěla zkusit zahrát Fortnite (neukamenujte mě někteří za to), ale jakmile hraju danou hru, tak mi nejede plynule. I když mám nastavenou nejhorší možnou kvalitu co jde, tak se mi to i tak v některých místech seká, hlavně když je mnoho hráčů a objektů u sebe. Nedělá mi to ovšem u této jedné hry, i když hraju cokoliv jiného, tak mi některé hry (např. GTA SA) jede plynule, ale chvilkama mám jakoby mikrolagy a tohoto všeho bych se právě chtěla zbavit. I na některých internetových stránkách se mi to na chvilku zasekne a po pár sekundách odsekne.
Dali byste mi nějaké doporučení, co na tomto počítači vyměnit, aby mi to ten počítač i vzal? Opravdu se v tom nevyznám a nevím, jestli jsou např. všechny grafické karty univerzální pro všechny počítače, nebo ne.
Zde vám přikládám něco o mém počítači, co by vám mohlo pomoci. Pokud budete potřebovat něco dalšího, tak napište a já se to pokusím dodat.

[pocitac.jpg]

[pocitac1.jpg]

[pocitac2.jpg]

[pocitac3.jpg]

[pocitac4.jpg]

[pocitac5.jpg]

Mám Windows 7.

Pokud je to tak v háji, že by bylo lepší si pořídit nový a lepší počítač, tak to taky klidně napiště a klidně mi dejte i nějaké doporučení.

Děkuji za případné rady.

Předmět Autor Datum
Základní deska a CPU je opravdu tak v háji, že nestojí za to tenhle PC nějak vylepšovat. nový
L-Core 27.07.2019 08:33
L-Core
A neměl byste nějaký tip na stolní počítač poměr výkon cena, abych na něm bez problémů rozjela i lep… nový
Gigush 27.07.2019 12:28
Gigush
Tak jak ti píše L-Core, tvé PC již nemá smysl upgradovat, nejlépe koupit nové. Na poradně ti poradí,… nový
Hanyse.k 27.07.2019 13:08
Hanyse.k
Na hraní je opravdu lepší PC než notebook. Já se v hardwaru moc nevyznám, PC si nechávám navrhnout t… nový
L-Core 27.07.2019 21:27
L-Core
Na PC poradně je v kategorii PC sestavy návrhů spousta, stačí si vybrat podle ceny. poslední
karel 27.07.2019 22:11
karel

A neměl byste nějaký tip na stolní počítač poměr výkon cena, abych na něm bez problémů rozjela i lepší hry, jako GTA V, Assassin's Creed a tomu podobné? Včetně zmíněného Fortnite, což hádám že by jelo bez problému, pokud by to utáhlo GTA V. Nemám ani tušení, jak se dané počítače pohybují cenově a nevím, co je ideální pro hraní a co nikoliv.
Pokud by byl i nějaký dobrý herní notebook, tak ho klidně můžete zmínit. Ale co jsem slyšela, tak na hraní je lepší stolní počítač.
Děkuji

Tak jak ti píše L-Core, tvé PC již nemá smysl upgradovat, nejlépe koupit nové. Na poradně ti poradí, nejlépe sestavu poskládat, záleží jaký je tvůj finanční rozpočet. Případně lze nějaké komponenty použít ze starého PC (HDD, Case, zdroj). Hardwarové požadavky Fortnite nejsou nijak náročné co jsem se díval, ale hru nehraji, tak nevím jak je optimalizovaná.

Minimum:
Windows 7/8/10 64-bit + Mac OSX Sierra
Core i3 2.4 GHz processor
4GB of system RAM
Intel HD 4000 video card

Doporučené:
Core i5 2.8 GHz processor
8GB of system RAM
Nvidia GTX 660 or AMD Radeon HD 7870 equivalent DX11 GPU
2 GB VRAM

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru