Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jake dpi nastavit u mysi?

Zdar,
jak jsem hral ten Risen 2 a ted Risen 3, tak jsem uz u ty dvojky a ted u trojky se to opakuje, mel problem sebrat flasku ze stolu, proste jsem ty opilecky souteze nedokazal vyhrat. Pak jsem jel na chalupu a ono to slo napoprvy, tak jsem to zkousel znovu a skoro vzdycky jsem to dal. Ono se to ovlada mysi a na chalupe mam MS Intellimouse Wireless Explorer, proste obycejna bezdratovka myslim, ze ma snad 500dpi. Doma na spickovem Logitechu jsem mel 1600dpi, tak jsem si rikal, jestli to neni tim. Snizoval jsem teda doma dpi az jsem se dostal taky na 500dpi a musim rict, ze hry zvlast takoveto souteze jako byly ty flasky jsou ted o poznani jednodusi.

Co se tyka Windows, tak tam mam mys v ovladacich panelech na 6 stupinku z 11ti. Ruzne jsem cetl, ze takhle je ve Windows spravne nastavena zakladni rychlost bez softwaroveho urychlovani nebo zpomalovani.

Tak je mi trochu zahadou proc ma moje mys az 12.000dpi, kdyz pak potrebuju ve hre idealne 500dpi. Frekvenci mysi mam nastavenou na 1000Hz.

---

Zajimalo by me na cem hrajete vy a pokud nastavitelne herni mysi, tak jak to mate u her nastaveno. Predem dik.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takze sis vpodstate jen snizil citlivost mysi. Zadna "spravna" rychlost ve windows neni, nevim co js…
Dwane Dibbley 01.04.2019 23:05
Dwane Dibbley
S tím nastavením ve Win má pravdu. Nejlepší je nechat citlivost na. 6/11 a když už s tím z nějakýho… nový
Vondrs 03.04.2019 23:19
Vondrs
Nikdy jsem nic takového na myši ani ve Windowsech nenastavoval. Používám ty nejobyčejnější drátové m… nový
L-Core 02.04.2019 08:20
L-Core
Dwane Dibbley: napriklad http://hernimys.cz/akcelerace.html, najdes to tak vsude. Ma byt 6/11 a odsk… nový
RedMaX 02.04.2019 18:59
RedMaX
To ze to tak nekdo doporucuje jeste neznamena ze je to ta jedina a nejspravnejsi moznost. Nastavuj r… nový
Dwane Dibbley 04.04.2019 15:20
Dwane Dibbley
Jasny, me by i zajimalo aniz bych se tim musel ridit, jake nastaveni preferujete i vy (hraci tady na… poslední
RedMaX 04.04.2019 19:04
RedMaX
Doma používám starou Microsoft WMO (400 DPI) , v práci Logitech G502, kterou jedu taky na 400 DPI. M… nový
Vondrs 03.04.2019 23:22
Vondrs

Takze sis vpodstate jen snizil citlivost mysi. Zadna "spravna" rychlost ve windows neni, nevim co jsi zase kde cetl.

Ja mam DPI na max a ve hre jednoduse snizim rychlost krysy (DPI zvysuje presnost, krysa reaguje i na mensi pohyb). A jedine raw input, to mas pak jedno co mas ve windows.

S tím nastavením ve Win má pravdu. Nejlepší je nechat citlivost na. 6/11 a když už s tím z nějakýho důvodu chceš hýbat, tak nastavovat jen sudý hodnoty. Při lichejch se totiž Windowsy snažej počítat půl pixelu nebo tak něco, prostě shit...

Jo, a "zvýšit přesnost ukazatele" je taky dobrej nesmysl, prachsprostá akcelerace myši, kterou je lepší vypnout.

S raw inputem máš pravdu zase ty, nastavení ve win je pak ignorováno.

Nikdy jsem nic takového na myši ani ve Windowsech nenastavoval. Používám ty nejobyčejnější drátové myši; jediný parametr, který sleduji, je její velikost a tvar (hodně velká a tvarovaná pro praváky).

Citlivost myši se dá často nastavit přímo ve hře; pokud potřebuji, řeším to tam.

Dwane Dibbley: napriklad http://hernimys.cz/akcelerace.html, najdes to tak vsude. Ma byt 6/11 a odskrtnuto zvyseni presnosti.

stylar: mam to vsechno stejne jak ty, jenom mi neni jasny k cemu je dobry ze muzu u moji mysi jit az na 12.000dpi, kdyz to mam pak na 500dpi. Ve Windows kliknu na tlacitko nastaveni dpi a prekliknu si to na 1000dpi, ale ve hrach je nejlepsi tech 500dpi. Leda me napada, ze v multiplayeru v akcnich hrach potrebujou vic, zajimalo by me kolik, protoze pocitam, ze pres 1500dpi uz to bude neunosne vsude.

L-Core: hmm a taky hrajes, no ja driv pouzival taky spis obycejnejsi mysi jako A4tech Oscar X750, ale nedalo se v tom delat ve Photoshopu, senzor byl tak nepresnej, ze furt nekam ujizdel. Akorat jsem chvili po tom, co jsem investoval do mysi se spickovym snimacem Omron, prestal v tom Photoshopu pracovat.

To ze to tak nekdo doporucuje jeste neznamena ze je to ta jedina a nejspravnejsi moznost. Nastavuj rychlost podle toho jak ti to vyhovuje. Jedna rychlost ve windows je s ruznym DPI ruzna. Navic dnes uz mas ve spouste her (prevazne FPS) moznost "raw input" ktera nastaveni ve woknech zcela obchazi (cili s jednim DPI a hernim nastavenim rychlosti mas na kazdem pocitaci stejnou rychlost pohybu krysy).

DPI je zkratka dots per inches (body na palec), cili cim vyssi, tim citlivejsi je krysa (s vysokym DPI krysa zaznamena sebemensi pohyb). Pokud se ti klepe ruka, bude ti vyhovovat mensi DPI ktere muze male (nechtene) pohyby ignorovat. Zadne univerzalni "nejlepsi" nastaveni tedy neexistuje a jde o individualni zalezitost (stejne jako s rychlosti krysy).

Jasny, me by i zajimalo aniz bych se tim musel ridit, jake nastaveni preferujete i vy (hraci tady na poradne). I z toho duvodu, jestli teda ma treba to dpi 12.000 nastavitelne u me mysi nejaky prakticky vyznam nebo zda je to jak s megapixelama u fotaku (porovnavani pindiku). :-)

Jinak s tim raw inputem u novych her, jsem to nevedel, budu to odted sledovat, v Risen 3 to jeste neni. Dik za info kazdopadne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru