Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Total War Saga: Thrones of Britannia

Zdravím všechny.

Potřeboval bych poradit s uvedenou hrou Total War Saga: Thrones of Britannia. Naposledy jsem z této série hrál hru Rome II, tam jsem až na pár věcí neměl problémy, ale s Thrones of Britannia si prostě nevím rady. Hledal jsem na netu různé tipy, návody, bohužel v češtině jsem nic pořádného nenašel a s angličtinou moc kamarád nejsem, i když jsem si pomáhal překladačem. Zkoušel jsem hrát za Wessex (obtížnost normální), prvních pár kol v pohodě, rozšiřoval jsem města abych měl více jídla a více peněz, současně jsem budoval nějakou armádu, konkrétně teda dvě (na víc ze začátku moc není peněz ani potravin), abych mohl bránit své území. V diplomacii jsem se snažil uzavřít s okolními frakcemi deklaraci přátelství s tím, aby na mě hned neútočili a já měl čas získat peníze a potraviny pro rozšíření měst a vojsk. Jenže po několika málo kolech na mě začne útočit nějaká frakce nebo Angličtí rebelové a začnou mi postupně zabírat a okupovat sídla, čímž mi sníží dost podstatně potraviny a příjem peněz. Než přesunu své vojsko k napadému sídlu, nepřátelská frakce mi takto zabere několik sídel, které postupně dobývám zpět ale po celou dobu si již nevystačím s potravinami a s penězi a vojsko se postupně "rozpadá". Nemám dostatek potravin pro armádu, dostávám se do dluhu a tím pádem nemám z čeho nakoupit nové jednotky do armády, nemám z čeho opravovat poškozené budovy, případně řešit oddanost a vliv ostatních šlechticů. Tím samozřejmě dojde k povstání a Wessexští povstalci začnou rovněž zabírat mé sídla a tím ještě více prohlubovat můj nedostatek peněz a potravin. V tomto mi začnou pomáhat vazalské království a zaútočí na nepřátele, kteří mě napadli. Ale jen na nepřátelskou frakci nebo na Anglické rebely, na Wessexské povstalce jsem je útočit neviděl, ani na sídla, které zabrali. Ani v diplomacii mi to nenábizí možnost abych vazalské království požádal o pomoc proti Wessexským povstalcům. V případě, že vazalské království zaútočí na mé sídlo, které okupuje nějaká nepřátelská frakce, je taktéž trochu problém, protože pokud vyhraje, začne mé sídlo okupovat a já ho tím pádem nemůžu získat zpět, jen v případěm že bych jím vyhlásil válku, což nemůžu jelikož už bojuji na "jiných frontách" a další nepřátelská frakce by znamenala jen rychlejší konec.

Jak mám teda nejlépe rozehrát začátek, jak co nejrychleji přijít k penězům a potravinám abych byl schopný postavit co nejvíc vojsk a dokázal se ubránit nepřátelským frakcím? Jak ze začátku docílit toho aby oddanost šlechticů neklesla a nedošlo ke vzpouře? Lze v diplomacii nějak požádat vazalské království aby mi pomohli při vzpouře? Teď když to píšu, mě napadá, že kdyby se mi podařilo nenechat vyvolat vzpouru, že ostatním nepřátelským frakcím bych se ubránil a tím pádem bych měl zase čas rozšiřovat avylepšovat kolonie a tím získávat více potravin a peněz, je to možné?

Díky za rady, tipy či návod jak začít nebo hrát tuto hru.

loading...
Předmět Autor Datum
Hledal jsem na netu různé tipy, návody, bohužel v češtině jsem nic pořádného nenašel a s angličtinou…
XoXoChanel 31.01.2019 11:25
XoXoChanel
Dík za tvé rady, které jsou mi k ničemu. Za prvé jsem nepsal, že bych měl problém s češtinou ve hře,… poslední
Hanyse.k 03.02.2019 19:31
Hanyse.k

Hledal jsem na netu různé tipy, návody, bohužel v češtině jsem nic pořádného nenašel a s angličtinou moc kamarád nejsem

- Ta hra je kupovana ? Protoze normalne ve Steam verzi jde nastavit "Cestina_Titulky".

Jak mám teda nejlépe rozehrát začátek, jak co nejrychleji přijít k penězům a potravinám abych byl schopný postavit co nejvíc vojsk a dokázal se ubránit nepřátelským frakcím?

- To zalezi za jakou hrajes fraction (kazda faction se hraje trochu jinak, na jiny zpusob), vikingové treba loupi mesta a nenechavaji si je, anglani zase stavi kolonie a posiluji se spis interne, etc "Jinak o tom ta hra jaksi je", najit zpusob, spravnou strategii (vedet jak se mas v urcité situaci , k urcité faction zachovat). Jestli se ti to zda moc tezké, tak si nastav "politiku" na "jednoduché" a nestav zbytecne velké armady, na dlouhou dobu ti vystaci v klidu jen dve mensi armady.

TiP - Jestli chces rychle armadu a penize, pln mise a ukoly coz ti daji za odmenu treba penize, nebo novou armadu ci jeji cast, vudce. Jestli jsi slaby tak se prirad k nejaké jié fakci (sousedovy) kde podepisete smlouvu o splecné ochrane hranic a podobne, muzes taky udelat svatbu aby jsi zvysil duvernost a tak, "o tom to proste je"
* To je jako by se hrac FPS zeptal, tak mam nekoho rychle strelit do hlavy, protoze me ostatni hned me zabijou, musis to zkratka praxi dostat do ruky..

Dík za tvé rady, které jsou mi k ničemu. Za prvé jsem nepsal, že bych měl problém s češtinou ve hře, za druhé srovnávat tupé střílení s tahovou strategií je dost mimo mísu.

Hru jsem rozjel znovu, tentokrát za frakci MIDE. Na netu jsem našel, že jde o jednu z nejlepších variant pro začátečníky. Zatím můžu potvrdit. Kromě získávání peněz a potravin je zapotřebí se snažit udržovat ve vašich sídlech a koloniích veřejný pořádek. Pokud veřejný pořádek klesne pod nulu vaše území napadnou rebelové. Veřejný pořádek se dá udržet buď postavením kostela nebo krčmy. Zajistit veřejný pořádek lze také přiřazením guvernéra kolonii nebo také postavením generála aspoň s jedním bodem horlivostí.

Dostal jsem se do fáze, kdy u mě vypukla vzpoura, moc jsem neřešil oddanost a vliv šlechticů což byla chyba, proto se vrátím o pár tahů zpět a pokusím se to vyřešit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...