Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vše kolem Far Cry 5

Po dokončení FC Bood Dragon na 100% (tedy komplet všechno, vč všech nepovinných úkolů) jsem se dal na FC5.

1) pády hry (CTD, crash to desktop)

Zpočátku mě zlobilo relativně časté pády hry, někdy bez jakékoliv hlášky, někdy s chybovými hláškami Easy AntiCheat utility (součásti hry). Nejprve jsem hledal, jak tuhle věc úplně zakázat, multi nahraju. Našel jsem jen jakési náhrady souborů, na úrovni cracků… tohle do Uplaye rvát nemíním. Dále jsem se dočetl, že by mohlo pomoci zakázat Uplay (případně kdo má, i Steam) overlay. Nepomohlo. Pátráním v eventlogu (Prohlížeči událostí) jsem našel dost záznamů (kategorie informace) o "vypořádání se s nedostatkem virtuální paměti", kterou vyžaduje Far Cry 5.

To mě dovedlo k teorii, že má nastavená hodnota (min=max=512MB) je málo. A že tedy může nastávat situace, že systém se s tím vypořádá (záznam v eventlogu) - ale také ne (pád, bez záznamu). Zvýšil jsem hodnotu pagefile.sys na 8192MB a ťuky ťuk na dřevo, zatím to drží, několik hodin.

Zajímavé. RAMky mám 16GB, VRAM 8GB a hra pravděpodobně chce i virtuální. Poněkud mě to rozčiluje, protože se tím IMHO zbytečně odírá SSD (pokud se tedy těch 8GB pořád nějak přepisuje; nemám představu, jak to v pagefile.sys probíhá…). Připomíná mi to dřívější zkušenost s fotošopem, který i kdyby bylo na PC terabajt RAMky, bez virtuální se odmítal spustit. Každopádně, po dohrání FC5 (nebo při přerušení hraní na nějakou dobu, pokud mě to přestane bavit) to vrátím zase na 512MB.

2) Gameplay

Jsem spokojen, hlavní linii jedu hodně pomalu, zabývám se vedlejšími úkoly a plněním věcí, za které je možno získávat tzv. talenty (obdoba RPG zkušeností), potřebné pro vylepšování postavy. Tady to má každý hráč nastaveno jinak. Já chtěl co nejdříve další zbraňový slot, abych mohl mít kromě pistole/uzi dvě velké zbraně. Mou primární zbraní je kuše (preferuji stealth postup, baví mě mnohem více než Rambo styl, který často není možný, protože nepřátelé po mém prozrazení začínají popravovat zajatce, které mám zachránit). Jako další velkou zbraň mám speciální odstřelovačku ("dárek" od Uplay kvůli Far Cry 3 Blood Dragon) a tak čekám, až si budu moci odemknout ještě 4. zbraňovou pozici na nějaký samopal či brokovnici. Jenže předtím musím zlikvidovat nějakého poručíka, tedy osvobodit třetinu mapy. Škoda :-/

--
Dotaz zatím nemám, dávám to tu pro to řešení pádů hry, trápí to více hráčů.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No, tak jsem se dostal k tomu, že se schyluje k vypořádání s prvním vládcem/poručíkem celé oblasti.…
L-Core 02.01.2019 20:14
L-Core
To mas dobry, vlevo dole je zas finale souboj letadylek kterej je brutalne na <>. Pokud predtim nena…
Dwane Dibbley 02.01.2019 22:30
Dwane Dibbley
Dobré vědět! Dnes zkusím dát ten nesmysl (viz výše) Only You na severu… Škoda, že po dosažení těch… nový
L-Core 05.01.2019 06:16
L-Core
Vlevo taky nejaky uteky na cas byly. Spis me tam fascinovalo jak tam normalne ty blbce kosim po tuct… nový
Dwane Dibbley 05.01.2019 09:04
Dwane Dibbley
Nakonec Only You nebylo tak divoké, šlo to i tím mým opatrným postupem, akorát jsem si vylepšil zdra… nový
L-Core 05.01.2019 10:38
L-Core
Kde jsi vzal kusi? Ja tam mam jen dva luky a prak (ktery jsou stejne naprd, radsi jsem tam dal LMG M… nový
Dwane Dibbley 06.01.2019 10:33
Dwane Dibbley
No, on je to možná luk, já v tom nepoznám rozdíl… ;-) Takový, co je k dispozici hned zkraje hry, ako… nový
L-Core 06.01.2019 11:21
L-Core
Tak po dohrani, je to jeste horsi. Cely ten "pribeh" je strasne priblbla slatanina. Autori meli v pl… poslední
Dwane Dibbley 06.01.2019 18:58
Dwane Dibbley
Už se těším až si je zahraji hry far cry hry na nové pc. nový
martín450 04.01.2019 23:18
martín450

No, tak jsem se dostal k tomu, že se schyluje k vypořádání s prvním vládcem/poručíkem celé oblasti. Začal jsem na severu, protože tam je potřeba k vyvolání závěrečného boje nejmíň bodů chaosu či čeho (10.000). Naběhla opět, po čtvrté!, ta otravná scriptovaná sekvence (jak u blbých, tohle UBI totálně pohnojili..), pomalu jsem se těšil na normální misi, likvidaci severního poručíka.

Ale kdepak, další hovadina, mise "Only You". Mám zlikvidovat 6 "vábniček" vlků, nemám odpovídající zbraně, neustále se respawnují zmutovaní vlci, nedá se to řešit nějak v klidu, ideální mise pro redmarxe :-D Jsem zvědav, jak tohle dám (po třech pokusech jsem hru vypnul, snad nebudu muset opakovat tu debilní prescripted misi se zastřelením

Eliho

). Ani netuším, zda půjde tuhle misi nějak přerušit a dělat něco jiného... nebo to budu muset opakovat až se zadaří.

Zvažuji, že se mrknu po nějakém traineru, abych Only You (opravdu je to neuvěřitelně debilní!, včetně grafiky) nemusel řešit. Ach jo! Proč nenechali celou hru v klasickém open world režimu, bez připitomělých povinných misí "z jiné dimenze". Ještě, že jsem FC5 nekupoval, ale dostal zdarma.

Dobré vědět! Dnes zkusím dát ten nesmysl (viz výše) Only You na severu…

Škoda, že po dosažení těch předělových bodů ty předscriptované mise nastanou, ať hráč chce nebo ne. Vlevo dole a vpravo dole (dne mám zatím nula) je to také tak? Pořád ty pitomé útěky z místností v časovém limitu? Nebo další duchaplné mise?

Vlevo taky nejaky uteky na cas byly. Spis me tam fascinovalo jak tam normalne ty blbce kosim po tuctech, oni se me snazi porad zabit a najednou BAM, nuceny progress a sesype se tam na me odnikud nekonecny mnozstvi nepratel s uspavackama aby me unesli. To je tam nekolikrat. V pravo dole to ses zas kazdou chvili na tripu jak ve FC3 kdyz jsi sel tomu silenymu dokturkovi do jeskyne pro houbicky.

Nakonec Only You nebylo tak divoké, šlo to i tím mým opatrným postupem, akorát jsem si vylepšil zdraví talenty. Po likvidaci toho severního šéfa mám konečně 4 sloty na zbraně, teď už to bude pohoda :) Speciální odstřelovačka z Blood Dragon, puška s max. vylepšeními, kuše a (moc nepoužívaný) kolt. Než se vydám do další oblasti, celý ten sever vyčistím… už snad bez obavy, že se spustí ta útěková hloupost (když její "organizátor" to má za sebou.

V této misi nešlo povolat společníka, který by pomohl.

Dnešní FC5 cíl splněn, jdu v klidu dodělat výplaty zaměstnancům ]:)

No, on je to možná luk, já v tom nepoznám rozdíl… ;-)
Takový, co je k dispozici hned zkraje hry, akorát jsem ho vylepšil "miřidlem" a kupuji do něj lepší šípy, občas se hodí.

--
Jinak, jak jsem psal na začátku, ty pády hry, tak po snížení z 8GB na 4 a později na "Windows nastaví sám" (kolem 3GB) mi to zase zatuhlo, musel jsem natvrdo restartovat PC. Po restartu PC vidím, že mi mi to padlo bez jakékoliv hlášky či záznamu v eventlogu..

Nainstaloval jsem teď poslední ovladače grafiky a vracím to zpět na tu osmičku..

V informační sekci eventlogu, před tím vynuceným tvrdým restartem, jsem následně objevil hlášku

Ovladač zobrazení nvlddmkm přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven.

Uvidím, zda pomůžou ty nové ovladače. V historii vidím, že ta hláška je tom vícekrát (několik měsíců), k takovému zátuhu ale nikdy nedošlo. Trochu se začínám obávat, že by na vině mohla být grafická karta. Zkusil jsem ji tedy otestovat FurMarkem, maximálně stresující test, teplota nešla přes 69°C a otáčky před 51%. Tak snad jí to nebude:-x

Tak po dohrani, je to jeste horsi. Cely ten "pribeh" je strasne priblbla slatanina. Autori meli v planu asi velkelope psychodramo, ale vznikla jen nudna blbost kdy si pri tech neustalych vypravovackach rikam "proboha mluvte trochu rychleji a ne jak pitomci po mozkove mrtvici". Posledni mise zhovadilost a konec ktery nedava vubec smysl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru