Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Taktování grafiky+ obnovovací frekvence monitoru

Zdravím nejdříve bych chtěl radu ohledne obnovovací frekvence monitoru mám monitor 27 HP omen s frekvencí v overclocku až 165 hz ale ve vetšine her 165 fps nedosáhnu vyplatí se tedy hrát všechny hry na 165 HZ frekvenci a nebo jí mám měnit na nižší?...například Total war warhammer jedu většninou okolo 90 fps někdy to padá i pod 60 tak nevím jakou frekvenci ideálně nastavit jestli 165 hz a nebo 144 a zda má nějak vyšší frekvence vliv na plynulost hry třeba jestli jí větší frekvence neseká....a dále zkoušel jsem taktovat grafiku GTX 1080 FTW 2 evga přes jejich program na tyto hodnoty obrázek viz příloha ale když dám benchmark hry tak mi po cca 5 vteřinách hra zamrzne a nebo se seká může mi někdo říct jak lépe trochu zvýšit výkon GPU bez zamrzání ve hrách ?...a čím je vůbec to zamrzání při přetaktováni způsobeno?...tot asi vše díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taktovani grafiky nevim, ale s frekvenci se to ma tak, ze Bud muzes mit nastavenych klidne 165Hz, al…
RedMaX 24.09.2018 17:32
RedMaX
proc porad doporucujes ten posrany V-Sync
Boboo 24.09.2018 20:51
Boboo
Co je obecně špatného na vsync pro nehoniče hertzů na monitoru, kteří mají výkonný HW? Zásadně mám z…
L-Core 28.09.2018 17:19
L-Core
input lag, ne u kazde hry to je kriticke ale ve vetsine je to pro hodne hracu znatelne nový
Boboo 29.09.2018 12:29
Boboo
V zadne single player hre neni input lag kriticky a pokud se hra drzi na 60FPS na 60Hz monitoru a ne… poslední
RedMaX 29.09.2018 13:18
RedMaX

Taktovani grafiky nevim, ale s frekvenci se to ma tak, ze Bud muzes mit nastavenych klidne 165Hz, ale pak ve hrach vypni VSync. Nebo bys mel monitor mit nastaveny na stabilni frekvenci, coz podle toho co pises je 60Hz a pak muzes mit zapnuty VSync.

Druha vec je, jestli tvuj monitor umi GSync, to by bylo idealni, monitor s grafikou by se dorozumeli sami a ty bys nemusel resit nic.

Co je obecně špatného na vsync pro nehoniče hertzů na monitoru, kteří mají výkonný HW? Zásadně mám zapnuto, v žádné hře se mi fps nehne ze 60. Kromě Minecraftu na starém PC, ten 60 Hz v některých pasážích prostě nedává, je to mimořádně náročná hra (při specifickém nastavení samozřejmě).

Nikdy jsem v žádné hře nepociťoval nějaká "omezení", škubání, lagy (či jak to nazýváte), obraz je plynulý. Multi ale nehraju.

V zadne single player hre neni input lag kriticky a pokud se hra drzi na 60FPS na 60Hz monitoru a nepada pod, tak je navic minimalni. Tohle je typicky problem (opravneny) hracu multiplayer akcnich her, tam je samozrejme situace diametralne odlisna, zvlast u dobrych hracu mohou rozhodovat setiny sekundy a tedy muze se input lag opravdu projevit.
Jenze ja i L-Core jsme hraci single playeru, takze jina kategorie, proto muze dochazet k nedorozumenim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru