Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hledám nějaké dobré RPG, prosím o radu

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, neznáte někdo nějaké dobré RPG, které zabaví na delší dobu? (nebo spíše ne na delší dobu, ale mám teď volno, do práce jdu až po novém roce a chtěl bych ten čas nějak "využít".) :)
Co se požadavků týče, tak by bylo fajn, pokud by to bylo z pohledu třetí osoby jako je například Skyrim a aby tam byly aspoň české titulky. Anglicky moc neholduji, cizí jazyk jsem se učil ruštinu na škole a to už je dobrých 20 let zpátky.
Hry co už mám dohrané jsou
Zaklínač 1,2,3
Risen 1 (2 a 3 už prý za nic nestojí)
Gothic 1,2,3
The Elder Scrolls Skyrim, Oblivion a Morrowind
Elex

Díky moc všem pařanům za případné rady a hraní zdar. ;-)

Předmět Autor Datum
Z třetí osoby ti zbývá ještě Fallout 3, Fallout New Vegas a Fallout 4 (ale nevím, jak je na tom čtve…
Prasak 18.12.2017 17:28
Prasak
Zdravím, doporučuji hodit očko na sérii Dark Souls, přičemž je nutné připomenout, že první dva díly…
001 18.12.2017 18:19
001
Nechápu co na DS všichni vidí. Já jsem se snažil tomu dát šanci. Koupil jsem si steamlink, gamepad,…
Redsnake 18.12.2017 19:45
Redsnake
DS3 je asi nejlepsi hra jakou jsem kdy hral. Pro svou obtiznost zrejme neni pro kazdeho...
MaSo 18.12.2017 19:55
MaSo
A to je přesně to, co mě na DS baví a bavit bude. Ono ty boss fighty nejsou zdaleka to nejhorší, něk…
Ertil 18.12.2017 20:34
Ertil
Sacred 1 a 2
davidrome 18.12.2017 20:19
davidrome
Jak jiz pise Prasak. Risen 2 a 3, mam to take pred sebou a co jsem koukal na gameplaye, tak to tak…
RedMaX 18.12.2017 21:11
RedMaX
No Arcanii fakt ne, to je odpad. :) Jakožto hrdý fanoušek Gothica jedničky, dvojky a trošku i trojky… poslední
ganolf 18.12.2017 22:41
ganolf
Dohrál jsi ELEX? To by mě (nad rámec tvého dotazu) zajímalo: na jakém levelu? Ke komu se přidal? Já…
L-Core 18.12.2017 21:29
L-Core
O kytkách nevím nic. :D Jinak level asi 35, nahráno 75 hodin, všechno prozkoumáno a uděláno a budeš…
ganolf 18.12.2017 22:39
ganolf
V akcich se da za par korun sehnat Middle-earth Shadow of Mordor Ze scifi Mass Effect Mars: War Lo…
Dwane Dibbley 18.12.2017 21:43
Dwane Dibbley
Díky moc všem za rady :)
ganolf 18.12.2017 22:36
ganolf

Z třetí osoby ti zbývá ještě Fallout 3, Fallout New Vegas a Fallout 4 (ale nevím, jak je na tom čtverka s češtinou). FNV je výborný.
Pak je tu Two Worlds a Two Worlds II. Oboje česky, není to špatný, přirovnal bych to k Oblivionu.

Risen 2 a 3 si klidně zahraj - není to až taková hitparáda, jako jednička, ale bavilo mě to taky. Trochu překvapením byly pušky a pistole, ale celkově ta pirátská tématika byla zajímavá změna vůči klasickým fantasy hrám.

Ještě mě napadá Fable III, ale přijde mi to až příliš jednoduchý, je to hra, ve které se snad nedá chcípnout, jen kdyby se hráč o to hodně snažil.

Já jsem nedávno rozehrál Pillars of Eternity, je to izometrický RPG, ale vidím to na propařený svátky :-)

Zdravím,

doporučuji hodit očko na sérii Dark Souls, přičemž je nutné připomenout, že první dva díly se moc nedají hrát klávesnicí a myší, u 3. dílu už je to pohoda. Jako další doporučuji novější kousek, hru NIOH, nedávno vyšel port na pc, který je celkem vydařený. Stejně jako u prvních dvou dílů DS bych doporučil hrát na ovladači, XBOXáckej funguje celkem fajn. :puff:

DS I: http://store.steampowered.com/app/211420/DARK_SOULS_Prepare_To_Die_Edition/
DS II: http://store.steampowered.com/app/335300/DARK_SOULS_II_Scholar_of_the_First_Sin/
DS III: http://store.steampowered.com/app/374320/DARK_SOULS_III/
NIOH: http://store.steampowered.com/app/485510/Nioh_Complete_Edition___Complete_Edition/

Nechápu co na DS všichni vidí. Já jsem se snažil tomu dát šanci. Koupil jsem si steamlink, gamepad, protože na PC to prej není ono. Nainstaloval, spustil hru a asi osmdesátkrát umřel na prvním bossfightu za nějakou boudou čarodějnic. Boss mě zabil tak na dvě rány, já jemu dával dmg, že bych těch úderů potřeboval počítám tak 10-20, takže do začátku fakt super.

A nejvtipnější je, že když jsem umřel, pokaždé mi ubylo kousek mého maximálního zdraví. Snažil jsem se, ale po xy pokusech jsem do bossfightu nastupoval automaticky s cca polovinou životů, což byla penalizace jen za to, že jsem začátečník a lama a nevím jak to hrát.

Jako, aby hra byla takhle nepřístupná, abych musel postup do další lokace hledat schovaný za křovím a podobné naschvály, to osobně nemám zapotřebí.

Zřejmě jsem tu hru jen nepochopil, nebo jsme se prostě minuli, kolik lidí, tolik chutí...

A to je přesně to, co mě na DS baví a bavit bude. Ono ty boss fighty nejsou zdaleka to nejhorší, někdy i obyčejná mobka je mnohem horší jak boss :) Není to o tom přijít na bosse spamovat jedno tlačítko vyhrát a jít dál. Za smrt se platí a ono ti tě to po pár smrtích zocelí a budeš hrát lépe a nakonec to zvládneš. Potom ten pocit když se to podaří je prostě k nezaplacení a žádná jiná hra jej nedá :) Můžeš být vždy nasraný jen sám na sebe, taky jsem nesčetněkrát dal u té hry alt+f4 v nervech, že to nikdy nezapnu, ale o pár hodin jsem se opět pokorně vrátil :) Výborné u té hry je to, že každý má naprosto stejnou obtížnost, je teda pravda že výběr classy hodně s obtížností zatočí, ale celkově to má každý stejné :)
Ale každý máme rád něco jiného, pro mě to je a bude nejlepší hra vůbec. Ale jasné, že né všem bude vyhovovat, každý máme rád něco jiného.

Jak jiz pise Prasak.

Risen 2 a 3, mam to take pred sebou a co jsem koukal na gameplaye, tak to tak spatne nevypada. Stejne tak Two Worlds 1 a 2.

A pokud mas vsechno dohrane, tak nevidim duvod, proc nehrat i Arcania (Gothic 4), ono to zase tak spatne, jak se rika, neni.

No Arcanii fakt ne, to je odpad. :) Jakožto hrdý fanoušek Gothica jedničky, dvojky a trošku i trojky, i přesto, že už to není ono bych si tím opět harddisk zasvinit nenechal. A to si ještě vzpomínám jak jsem to kupoval v předprodeji za tisíc korun a potom se to dávalo za dvě stovky jako bonus k herním časopisům. :/

Dohrál jsi ELEX?

To by mě (nad rámec tvého dotazu) zajímalo: na jakém levelu? Ke komu se přidal? Já svůj postup vidím na hodně dlouho :-) Při svém opatrném postupu a pečlivého prohledávání všeho jsem po dvaceti hodinách na 9 nebo desátém (zatím bez příslušnosti k nějaké frakci).

A ještě jedna věc mě zajímá: respawnují se rostliny? Někdo tvrdí že ne, někdo že (něco?) ano, po delší době. Třeba to víš - a potěšilo by mě "ano" :-D

Za sebe doporučím Fallout 3 a Fallout New Vegas. Někdo na to nadává, mně se to líbí.. Do obou her seženeš češtinu.

O kytkách nevím nic. :D Jinak level asi 35, nahráno 75 hodin, všechno prozkoumáno a uděláno a budeš čubrnět jak to nakonec skončí. :) Byl jsem na straně kleriků. Rozhodně nikam nechvátej, je to výborná hra, Piraně když dělají open-world RPG tak je to vždycky unikát, aspoň pro mě. :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru