Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hrejete někdo ELEX?

Pokud ano, jak se vám líbí soubojový systém? Mně tedy moc ne (jsem ale na začátku, level 5, slabý jak čaj, pomalu si neporadím ani s tou přerostlou žábou).

Chválím ten autosave systém co 3 minuty, bez toho bych se uquicksavoval ;-)

Hra se mi ale každopádně moc líbí. Zatím zdaleka nejsem rozhodnut, ke které frakci se přidám. Sice se mi zamlouvají ti "přírodní Oblivioňáci" (berserk), ale láká mě ta "technická skupina". Určitě se nedám k feťákům. Tohle rozhodnutí budu odkládat, co to půjde.

Postupuji pomalu, pečlivě, vše prohlížím, sbírám.. prostě žádný úprk. Ten level 5 mám po cca deseti hodinách hraní.

Jenom doufám - a tak to snad podle zdrojů na internetu je, že potfory se nelevelují se mnou.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to uz starsi dotaz, tak snad nevadi, kdyz sem vlepim svuj. Byl ted o vikendu na GOGu ELEX ve sle… nový
RedMaX 09.09.2018 20:53
RedMaX
Teda to co si napisal vobec nesedi na Gothic III. Postava sa vyvija normalne, ulohy sa daju plnit no… nový
Zelenyfour 09.09.2018 21:27
Zelenyfour
Ty body, ktere jsem zkratil z te recenze na databaze-her patri tomu ELEXu samozrejme. Jasny, ze Goth… nový
RedMaX 09.09.2018 21:47
RedMaX
Aha tak to jo, zle som tvoj prispevok pochopil. S Elex neporadím, ale tipol by som si (podla toho co… nový
Zelenyfour 09.09.2018 23:45
Zelenyfour
Vidim, ze ELEX moc hranej neni, tak se zeptam primo L-Coreho. Hral jsi, dohral jsi, spokojenost nebo… nový
RedMaX 10.09.2018 20:48
RedMaX
Hrál, mám odehráno asi 30-40? hodin a tipuji, že jsem tak v čtvrtině/třetině. Hraju to poctivě, poma… nový
L-Core 11.09.2018 07:44
L-Core
Dik za nazor. Myslim, ze teda pockam se hrou az ji jeste zlevni treba na 15E a poridim ji az potom.… nový
RMX 11.09.2018 08:11
RMX
Neuvědomuji si, že bych se s nějakým popisovaným technickým problémem za ty desítky odehraných hodin… poslední
L-Core 11.09.2018 12:17
L-Core

Je to uz starsi dotaz, tak snad nevadi, kdyz sem vlepim svuj.

Byl ted o vikendu na GOGu ELEX ve sleve za 20E, tak jsem o tom premyslel, ale na databaze-her jsem si precetl, ze je to od stejnych lidi jako Gothic 3 a Risen a clovek tomu tam daval kapky. V podstate to srovnaval s Gothicem 3 a vyjmenoval tam uplne vsechno, co mi na Gothicu 3 vadi a ze ELEX je uplne do mrte to samy.

- pomaly vyvoj postavy
- nezvladnuty bojovy system na nahodu
- ukoly nejdou splnit ani po 10 hodinach hrani, protoze protivnici jsou extremne silni
- vetsina nepratel disponuje utokem na dalku a presne se trefuje i ze 100m
- klisojdni povaha ukolu: pojd, prines, zabij
- neprehledny inventar a neustaly nedostatek penez
- zastarala grafika, toporne postavy, stale stejne ksichty
- neustale zaseky a nesmyslne propady FPS
- pomala vymena zbrani
- klavesnice ma desivou nekolika sekundovou odezvu nez se zmacknuti tlacitka projevi na obrazovce
- nektere postavy podivne levituji ve vzduchu

A navic zabitym nelze sebrat zbran a zbroj.

Celkove to zhodnotil jako Gothic/Risen v novejsim kabate ale horsi.

Takze me to dokonale odradilo, ted uz to nestihnu koupit urcite, ale jestli je to fakt takoveto, tak si pockam jeste treba dva roky nez to daji za 10E, vic by me asi nastvalo, kdyby to melo byt jen dalsi Gothic jinak.

Nejake nazory k tomuto? Dik.

Teda to co si napisal vobec nesedi na Gothic III. Postava sa vyvija normalne, ulohy sa daju plnit normalne a zarobit balik penazi nie je problem. Inak zbroj sa mrtvym zobrat nedala nikdy, ale to sa inak ani vyriesit neda v podobnej hre. A zastarala grafika... co na to povedat. Skutocne ti v dobe vzniku prisla ta grafika zastarala? Na com si to hral??

Ty body, ktere jsem zkratil z te recenze na databaze-her patri tomu ELEXu samozrejme. Jasny, ze Gothic 3 nema zastaralou grafiku ve sve dobe, nema neprehledny inventar a nedostatek penez je jen v prvnich par hodinach hry, coz je OK, takze tyhle bodu jasne Gothicu 3 nepatri.

Vidim, ze ELEX moc hranej neni, tak se zeptam primo L-Coreho. Hral jsi, dohral jsi, spokojenost nebo proste jak bys tu hru zhodnotil. Mne je hrozne sympaticky, ze je na GOGu bez ochrany, ale zase nechci kupovat neco, co pak budu nastvanej, ze je to nehratelny. Pocitam v zime zase bude ve sleve, tak bych rad mel jasno. Dik.

Hrál, mám odehráno asi 30-40? hodin a tipuji, že jsem tak v čtvrtině/třetině. Hraju to poctivě, pomalu, opatrně, všechno prosmejčím. Přerušil jsem to kolem Vánoc, kdy jsem si pořídil PC s W10, nastavování mi zabralo spoustu času, pak několik měsíců práce nad hlavu, poté problémy s tím novým PC (RAM). Pak už jsem se k tomu nevrátil - ale určitě se do toho zase pustím.

Je to každopádně těžká hra, mnoho počátečních hodin jsi prostě hodně slabý, přemůže tě skoro všechno. A vylepšování postavy je opravdu pomalé. Mně nevadí, co někteří kritizují, že mise jsou podobné (dones, zabij). Dost misí je s otevřeným koncem, rozhodneš se pro svoje řešení a tím ovlivníš další vývoj - to až tak nemusím, nerad bych udělal něco blbě a pak měl za dvacet hodin zbytečné problémy.

Grafika je IMHO OK, nakonec můžeš se mrknout na screenshoty či videa. Hry s velkým otevřeným světem mám moc rád, proto jsem možná méně kritický. S názory na databaze-her se proto neztotožňuji. A zdaleka mi až tak nezáleží na příběhu jako jiným; hraju, protože si užívám herní svět. Pokud si chci užít příběh, sáhnu spíše po adventuře (třeba The Wolf Among Us).

Uvítal bych možnost zhoršit mušku nepřátelům se střelnými zbraněmi. Nepátral jsem zatím, zda tohle jde nějak ošéfovat..

Podle toho, jak tu píšeš o svých problémech ve hrách, jak se ti ostatní pošklebují, svádí to k závěru, že to pro tebe bude nehratelné. Nedokážu posoudit. Já jsem také slabý hráč a nakonec to zvládnu, už začínám ve hře opravdu "cítit", že jsem silnější než na začátku, kdy mě zabily 4 žáby z pěti.

Dik za nazor. Myslim, ze teda pockam se hrou az ji jeste zlevni treba na 15E a poridim ji az potom. Taky mam furt co hrat a to jeste dlouho.
Mam tenhle typ her rozhodne taky rad, ale treba na tom Gothicu se kterym je ELEX nejvic srovnavan mi vadi, ze krome tech hernich slozitosti jako treba bojovy system na nahodu nebo proste prilisna obtiznost, jsou tam i technicke problemy.

Treba vylezu na kamen, zacnu strilet po nosorozcovi, ten misto aby utekl a ja musel chtic nechtic z kamene dolu, tak za mnou na ten kamen vyleze a zabije me, to je tak strasne nerealne.

Nebo treba vcera na pousti, lezu na kamen a najednou se propadnu po kolena do kamene nebo ruzne to levitovani nepratel. Nebo zase vcera kostlivec netrefil vchod a prolezl kus od vchodu stenou.

No a prave tam na db-her psali, ze nekteryma takovyma vecma trpi i ELEX. To by me odradilo nejvic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru