Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otřesné ovládání vozidel v GTA4…

Dnes se stahovaly nějaké patche pro GTA4 a EFLC. Asi po dvou letech jsem tomu zkusil dát zase šanci. Říkám si, Minecraft mě naučil chodit WSADem (už to tak mám ve všech hrách!), třeba zvládnu i jezdit.

Ono by to možná nakonec i šlo, přestože silně u jízdy preferuji dvouruční AY<>, kdyby automtická kamera v GTA4 nebyla tak neuvěřitelně pomalá při zatáčení, reaguje pozdě. Tam je nutné pohled korigovat myší. A to mi dohromady nejde. Navíc, auta reagují na digitální pokyn ke změně směru jízdy (tedy 0/1, nic mezi tím) splašeně, na pětníku. Motorky (zkoušel jsem jezdit na čoprovi z toho DLC) zase potřebují na otočení při ten trochu rychlejší jízdě snad 25 metrů, to ořu přes chodníky. Jiné motorky jsou zase splašené jak kozy. Použití kamery z pohledu první osoby je pro mě nepoužitelné, obraz se třepe, to nemám zapotřebí.

Kvedlátko či volant si určitě pořizovat nemíním.

Kam vlastně směřuji:
Chci se chci zeptat, jak je to s jízdním modelem v GTA5? A hlavně, jak se chová kamera za vozidlem? Jako v GTA4 nebo jako ve všech ostatních "jezdících" hrách, co znám (GTA 3, VC, SA, Burnout Paradise, FUEL, GRID 1+2, všelijaké NFS, Just Cause 1+2, The Crew, Mafia 1+2, Watch Dogs 1, Saints Row 3+4,…) - tedy že při jízdě do zatáček není potřeba na kameru vůbec šahat.( pokud se člověk nechce rozhlížet). Možná už jsem se někdy ptal, nevím ;-)

Pokud je na tom páté GTA stejně jako čtyřky, mohu to definitivně vyřadit z wishlistu. Takovou nákupní chybu, jako u GTA4, už neudělám.

Kdyby někdo někam uložil video z nějaké zběsilejší jízdy v zástavbě (pravoúhlé zatáčky), kdy pouze řídí a nerozhlíží se myší (jako třeba při střelbě z auta), bylo to perfektní pro posouzení. Díky moc předem takovému dobrovolníkovi!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ulà, vim co myslis, ze stejného duvodu jsem GTA 4 ani nedohral (az na DLC motorkare), kde mi pohled… poslední
XoXoChanel 30.11.2016 14:16
XoXoChanel

Ulà, vim co myslis, ze stejného duvodu jsem GTA 4 ani nedohral (az na DLC motorkare), kde mi pohled na AUTO NAKRIVO, jsem zkousel prekousnout, nedal jsel to.
* V GTA 5 uz je opet pohled na AUTO ve spravném uhlu.

Ale GTA hraji pomoci ovladace (kde muzu i lepe dozovat PLYN a BRZDU, zataceni na klavesnici je spis MYSKOVANI z leva doprava :-)), na 'klavesnici' nak auta nak, netoto ..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru