Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mount & Blade: Warband - rychlost pohybu po mapě

Rozehrál jsem tuhle hru a ze začátku klasicky grinduju loupežníky a podobně. Co mě ale štve, že mi většina jednotek uteče, a honím je pak přes půl mapy. Jak můžu zvýšit svou rychlost abych je dohnal? Už jsem přemýšlel i o cheatu, protože je to prvek zbytečně natahující gameplay a to nesnáším.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jaké jsou způsoby ovlivnění velikosti družiny? Jen charisma a ten perk velení? Mám 60 panďuláků, což…
Redsnake 05.05.2015 18:08
Redsnake
Jo a dal jsem si postavit mlýn ve vesnici, jde nějak zjistit, jak dlouho se bude ještě stavit? A kdy… nový
Redsnake 05.05.2015 18:23
Redsnake
Když naverbuju společníka, pomůže mi třeba jeho skill velení k větší armádě? nový
Redsnake 05.05.2015 20:26
Redsnake
Každému společníkovi můžeš rozdělovat skilly stejně, jako sobě. U každého skillu je napsáno, jestli… nový
Mayhem 05.05.2015 21:50
Mayhem
Díky když se chci stát jarlem, tak mám plnit ukoli od krále? děkuji. nový
Kelny 05.05.2015 22:05
Kelny
mám otázku, na mapě zmáčknu ctrl mezerník a myš ale jen co se stane tak se postava zastaví a nechce… nový
Szelly 09.12.2018 12:30
Szelly
Rychly pohyb = ctrl a mezernik, mys nemackej. Taky se podivej, jestli si mysi nenakliknul cil takovy… nový
BrB 09.12.2018 17:56
BrB
právě že ve fire and swords mi to jde, ale chci ve warbandu mi to jen zrychlí čas.Kmakoliv kde klikn… poslední
Szelly 10.12.2018 10:12
Szelly

Jaké jsou způsoby ovlivnění velikosti družiny? Jen charisma a ten perk velení? Mám 60 panďuláků, což není málo,když to jsou všechno rytíři, ale už se nemůžu rozvíjet a investování do těch skillů je hrozně zdlouhavé a stoupne to o pět panďuláků. Neexistuje ještě nějaký způsob jak rozšířit armádu, abych si mohl troufnout třeba na hrad?

Edit: teď když už drancuju vesnice peníze fakt nejsou problém :) Spíš nevim co s nima..

Každému společníkovi můžeš rozdělovat skilly stejně, jako sobě. U každého skillu je napsáno, jestli to je skill osobní, nebo schopnost družiny. Když to je schopnost družiny, vztahuje se na celou družinu a bere se ten nejsilnější společník, popřípadě ty.

Příklad:

Mám stopování 2, což není nic moc. Vezmu společníka, který má stopování 7. Celá moje družina má pak stopování 7. Samozřejmě jde společníkům jejich schopnosti zvyšovat.

Je teda fajn, sobě investovat spíš do osobních schopností a každému společníkovi do jiné schopnosti družiny, je to nejefektivnější.

A pokud já vím a dobře si pamatuju, armáda jde zvětšit právě jen tou schopností na zvětšení družiny.

První hrad se dobývá blbě, ale jde to. Doporučuji ho pak dát jako léno nějakému společníkovi, který si následně udělá vlastní armádu a pod tvojí vlajkou bude léno bránit. Jde ho i povolat na útok proti jinému hradu například a pak je síla větší a je to lehčí. Nicméně když tě začnou brát "mocnosti" vážně, pošlou na tebe taky víc svých, takže se to tomu úměrně ztíží.

Většina těchle věcí se dá celkem rychle vypozorovat a osobně mně tohle poznávání baví na každé hře nejvíc. Doporučuju si to všechno spíš vyzkoušet, člověk pak narazí i na spoustu dalších - herně méně důležitých, hratelností však třeba hodně důležitých - věcí a možností, které když mu někdo moc poradí může minout... :-)

Tip: Doporučuju na ten hrad nespěchat. Začal bych až jak budeš mít kolem 100 lidí, je třeba vybrat nějakej vzdálenej od ostatních, málo opevněnej a nejlépe nějaké frakce, která je už pod útokem. Jinak totiž dost reálně hrozí, že dorazí početné posily a končíš. Bacha, hrad se dá dobývat jen po svých (bez koní), je dobré na to při cvičení jednotek pro dobytí hradu myslet. (koňáci sesednou, ale čistá pěchota je samozřejmě lepší)

Tuhle hru je třeba hrát delší dobu, aby byl člověk konkurenceschopný, není to tak, že druhý den hraní má člověk hrad, třetí den město a čtvrtý všechno. Mně trvalo celkem dlouho jen nasbírat družinu na obsazení prvního hradu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru