Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Total War: Rome II

Ahoj všem,

hraji hru Total War: Rome II a čím více dobývám provincií, tím více bojuji s rebely, potažmo s veřejným pořádkem. Nevíte někdo, jak v provinciích udržet veřejný pořádek aby se mi lidé nebouřili ? V manuálu jsem se dočetl, že veřejný pořádek ovlivňují daně, úroveň sídla a velikost posádky. Samozřejmě, že daně jsou mi jasné, ale ty snížit nemůžu jinak bych byl bez financí, mám je někde na "středu". Co si mám představit pod pojmem úroveň sídla a kolik je velikost posádky abych teda udržel veřejný pořádek ?

Dále jsem se dočetl, že štěstí obyvatel závisí na daních, nedostatku potravin, přítomnosti zábavních a náboženských budov, a represi vojenských posádek. Když se podívám na jednotlivé provincie, tak jsem s jídlem v plusu, mám i zábavní a náboženské budovy, nejčastěji stavím ty, které mi přidávají nejvíc bodu právě k veřejnému pořádku. V některých provinciích mám vydané i vyhlášky "Chléb a hry", které přidávají mimo jiné +10 bodů k veřejnému pořádku, už si s tím nevím rady, neví někdo jak na to ?

Díky za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když najedeš u provincie myší na veřejný pořádek vlevo dole, tak se ti rozbalí detailně faktory, kte…
Zajdaz 28.02.2014 00:09
Zajdaz
Prosím vás prečo sa v provincii Rím nedajú postaviť bodovy na každom mieste napríklad aj na obrázku… poslední
Jodo 04.03.2024 21:27
Jodo
V průběhu hry u mě vypukla občanská válka, hned na území vedle mého hlavního sídla. Vzbouřenci mi po…
Hanyse.k 09.03.2014 09:40
Hanyse.k
Na začátku hry začínáš hrát za určitý rod nebo kmen a jak víš, tak je možné různými pletichami, jako…
Zajdaz 09.03.2014 10:57
Zajdaz
Díky za vysvětlení. Právě, že jsem v politice pletichařil, občanské válce jsem se dlouho vyhýbal, na…
Hanyse.k 09.03.2014 12:06
Hanyse.k
Je to tak, občanská válka nastane jen jednou, pak už se můžeš obávat jen nepřátel za hranicemi tvé ř…
Zajdaz 09.03.2014 15:38
Zajdaz
Proč mi tedy vypukla už podruhé? :D nový
Nick3000 15.05.2016 14:25
Nick3000

Když najedeš u provincie myší na veřejný pořádek vlevo dole, tak se ti rozbalí detailně faktory, které ovlivňuji veřejný pořádek, a z toho zjistíš, kde je problém.
Větší města přináší větší znečištění, což snižuje veřejný pořádek. U budov je ostatně vidět, jaké výhody ale zároveň i nevýhody přináší, čili jakou míru znečištění produkují, či kolik jídla spotřebují. Dále je třeba dbát na dostatek jídla a je dobré stavět náboženské a zábavní budovy na regulaci veřejného pořádku. Při dobývání nepřátelských měst je pak třeba obsazené město co nejdříve přestavět podle tvé kultury, za kterou hraješ, a ideálně i celou provincii, co nejrychleji (budeš-li mít v provincii jedno své město a ostatní města budou mít jinou kulturu, bude to mít negativní vliv na veřejný pořádek). Na přechodnou dobu po obsazení však musíš počítat se sníženým veřejným pořádkem, v závilosti na tom, jestli město necháš srovnat se zemí, zotročíš nebo jen obsadíš. Armáda přítomná ve městě zvyšuje veřejný pořádek, proto je vhodná na udržební pořádku v přechodné době, než se stabilizuje. Veřený pořádek ještě ovlivňují otroci, z osobní zkušenosti nedoporučuji využívat otroků vůbec. A nakonec lze veřejný pořádek i zvyšovat pomocí vyhlášek či vyzkoumaných technologii.

[http://hry.poradna.net/file/view/1216-rome2-2014-0 2-27-23-45-09-29-jpg]

V průběhu hry u mě vypukla občanská válka, hned na území vedle mého hlavního sídla. Vzbouřenci mi postupně obsadili několik sídel, ale hlavní sídlo jsem ubránil. Postupně jsem vzpouru potlačil a dobytá sídla jsem zpětně obsadil. Po této občanské válce jsem zjistil, že mi nefungují tlačítka "Zavraždit, povýšit, svatba" atd.(viz screen). Nejdřív jsem si myslel, že to je způsobené nízkým veřejným pořádkem, ale ten jsem již zvýšil na maximum a tlačítka pořád nefungují. Teď nevím jestli to je nějaký bug, nebo musím něco udělat, postavit, nebo já nevím co, aby se mi znovu tyto tlačítka zaktivovala, neví někdo co s tím ? Díky.

http://www.sdilej.eu/pics/256a04d76fec177a3608ae3a a00448e6.jpg

Na začátku hry začínáš hrát za určitý rod nebo kmen a jak víš, tak je možné různými pletichami, jako svatby, vraždy, pomluvy atd. s ostatními rody té frakce "spolupracovat". Jak ale rozšiřuješ své území a zvětšuješ svojí moc, tak v určitém bodě hry vypukne občanská válka, kdy se tě ostatní rody pokusí svrhnout a převzít moc. Pokuď vzbouřence potlačíš, tvůj rod se stane neomezeným vládcem, proto již poté není s ostatními rody možné žádné politikaření, nejedná se o bug. Podle všeho se občanské válce nejde vyhnout. Čelt jsem ale, že je dobré udržovat mezi rody rovnoměrně jejich vliv (je tam vidět v procentech), tvůj rod nesmí být příliš mocný nebo naopak příliš slabý, čímž by se měla dát občanská válka oddalovat, ale jakmile dosáhne tvá říše určité velikosti, tak stejně občanská válka vypukne.

Díky za vysvětlení. Právě, že jsem v politice pletichařil, občanské válce jsem se dlouho vyhýbal, nakonec ale stejně nastala. Máš pravdu v tom, že jak impérium dosáhne nějaké velikosti, tak se tomu asi nedá vyhnout. Myslím si, že jak jsem dosáhl "hrozivého" impéria, tak právě nastala ta občanská válka. Jen jsem nevěděl, že pak již nebudu moc pletichařit, takže moc díky za vysvětlení. A jestli to dobře chápu, tak občanská válka by už tím pádem neměla nastat, že ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru