Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Total War: Rome II

Ahoj všem,

hraji hru Total War: Rome II a čím více dobývám provincií, tím více bojuji s rebely, potažmo s veřejným pořádkem. Nevíte někdo, jak v provinciích udržet veřejný pořádek aby se mi lidé nebouřili ? V manuálu jsem se dočetl, že veřejný pořádek ovlivňují daně, úroveň sídla a velikost posádky. Samozřejmě, že daně jsou mi jasné, ale ty snížit nemůžu jinak bych byl bez financí, mám je někde na "středu". Co si mám představit pod pojmem úroveň sídla a kolik je velikost posádky abych teda udržel veřejný pořádek ?

Dále jsem se dočetl, že štěstí obyvatel závisí na daních, nedostatku potravin, přítomnosti zábavních a náboženských budov, a represi vojenských posádek. Když se podívám na jednotlivé provincie, tak jsem s jídlem v plusu, mám i zábavní a náboženské budovy, nejčastěji stavím ty, které mi přidávají nejvíc bodu právě k veřejnému pořádku. V některých provinciích mám vydané i vyhlášky "Chléb a hry", které přidávají mimo jiné +10 bodů k veřejnému pořádku, už si s tím nevím rady, neví někdo jak na to ?

Díky za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když najedeš u provincie myší na veřejný pořádek vlevo dole, tak se ti rozbalí detailně faktory, kte…
Zajdaz 28.02.2014 00:09
Zajdaz
Prosím vás prečo sa v provincii Rím nedajú postaviť bodovy na každom mieste napríklad aj na obrázku… poslední
Jodo 04.03.2024 21:27
Jodo

Když najedeš u provincie myší na veřejný pořádek vlevo dole, tak se ti rozbalí detailně faktory, které ovlivňuji veřejný pořádek, a z toho zjistíš, kde je problém.
Větší města přináší větší znečištění, což snižuje veřejný pořádek. U budov je ostatně vidět, jaké výhody ale zároveň i nevýhody přináší, čili jakou míru znečištění produkují, či kolik jídla spotřebují. Dále je třeba dbát na dostatek jídla a je dobré stavět náboženské a zábavní budovy na regulaci veřejného pořádku. Při dobývání nepřátelských měst je pak třeba obsazené město co nejdříve přestavět podle tvé kultury, za kterou hraješ, a ideálně i celou provincii, co nejrychleji (budeš-li mít v provincii jedno své město a ostatní města budou mít jinou kulturu, bude to mít negativní vliv na veřejný pořádek). Na přechodnou dobu po obsazení však musíš počítat se sníženým veřejným pořádkem, v závilosti na tom, jestli město necháš srovnat se zemí, zotročíš nebo jen obsadíš. Armáda přítomná ve městě zvyšuje veřejný pořádek, proto je vhodná na udržební pořádku v přechodné době, než se stabilizuje. Veřený pořádek ještě ovlivňují otroci, z osobní zkušenosti nedoporučuji využívat otroků vůbec. A nakonec lze veřejný pořádek i zvyšovat pomocí vyhlášek či vyzkoumaných technologii.

[http://hry.poradna.net/file/view/1216-rome2-2014-0 2-27-23-45-09-29-jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru