Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Total War: Rome II

Bonus k veřejnému pořádku za technologii získáš tak, že vyzkoumáš příslušnou technologii v technologickém stromě. ;) Za Římany je to pár technologii v sekci filosofie viz screen 1, ale u Icénu bude ten technologický strom jiný, je třeba to prozkoumat. Čímž zároveň odpovídám na tvojí otázku ohledně korupce, je třeba vyzkoumat příslušné technologie. Korupce ale neovlivňuje veřejný pořádek, ale jen příjem provincie. Ještě jsem zapomněl na diplomaty, špióny a gladiátory (a také velitele armád), ty totiž mohou mít vliv nejen na veřejný pořádek, ať už třeba tvůj vlastní gladiátor, kterého si umístíš v provicnii, a který má příslušnou vlastnost, nebo nepřátelský špion, který může sabotovat veřejný pořádek tvé provincie. Opět je třeba sledovat jejich vlastnosti při verbování, případně danou postavu využívat, čímž se jim zvýší úroveň a přitom si budeš moct vybírat určité "perky", čili je to něco jako levelování postavy v RPG hře.

Pokud do provincie pošleš armádu, pak ti v závilosti na velikosti armády pozitivně působí na veřejný pořádek, ale jakmile s ní zase odejdeš, veřejný pořádek se ihned začne zhoršovat, protoje je třeba odstranit příčinu, a te je většinou v budovách. Co se konkrétně tvého případu týče, jelikož máš zatím v provincii dostatek jídla, zbourej třeba dvě zemědělské budovy na IV. úrovni a postav je znovu, ale zatím jen na III. úroveň. Silně doporučuji stavět z těch farmářských jen klasické farmy na obilí, ne ty dobytkářské apod. Na třetí úrovni produkují ty dobytkářské 5 jednotek jídla a 4 jednotky znečištění (bídy, negativního veřejného pořádku), na čtvrté úrovni se zvýší produkce jídla jen o dvě jednotky, ale znečištění o 6 jednotek, kdežto obilí produkuje dvojnásobné množství jídla při stejném znečištění, než u těch dobytkářských farem (pravda, dobytkářské naoplátku zvyšují příjem procincie, ale to je pak na hráči, co je pro něj priorita). Pak bych třeba i vyměnil jeden rybářský přístav za vojenský, podle toho, jaká bude produkce jídla. Obecně budovy jako centrum města, vojenské budovy a klidně i různé kulturní produkují určité znečištění, které ovlivňuje veřejný pořádek, a čím je budova na vyšší úrovní, tím větší je její vliv na pořádek. Většinou se těžko staví provincie, která bude mít všechny budovy na maximum a stabilní veřejný pořádek a zároveň pozitivní produkci jídla, proto je třeba najít vhodný kompromis. Všechny ty vlivy tam jsou napsané, jen je třeba si to tam najít a vhodně poskládat.

Pokud otroky nedoplňuješ novými, tak se postupně jejich počet sám snižuje, v tomto ohledu se není třeba o nic starat. Otroci fungují tak, že pracují zadarmo, a tím ti zvyšují příjmy provincie, ale na druhou stranu snižují veřejný pořádek. Pokud postavíš otrokářské budovy, tak ty mají většinou ten účinek, že snižují pokles populace otroků a zvyšují příjmy z otrocké práce, ale neovlivňují veřejný pořádek, čili se vyplatí jen někomu, kdo otroků využívá hodně.

Sídlo ať už spojenců nebo nepřátel, pokud se nemýlím, nejde získat žádnou diplomatickou dohodou.

Co se týče dotazu, co je lepší udělat po dobytí sídla, to je jen na tobě, všechno má své výhody i nevýhody. Nebudu počítat možnost osvobození, ta je asi nejméně výhodná, jelikož se z něj stane tvůj vazalský stát, a z něj jsem teda moc výhod nepobral. Nehledě na to, že jakmile získá opět trochu moc, tak se proti tobě postaví. Ale nevím, už jsem to delší dobu nehrál a mezitím vyšli nové patche, které upravovali AI, tak je to už asi jinak. Vyplenění jsem také nepoužíval, neboť tím sice získáš peníze, ale zároveň se ze všech zajatců stanou otroky a příštích dvacet tahů tato akce bude mít vliv na veřejný pořádek. Srovnáním se zemí zbouráš všechny budovy a necháš popravit všechny zajatce, tato akce bude mít neblahý vliv při diplomacii, ale negativní vliv na veřejný pořádek v provincii bude nejmenší. Klasické obsazení je asi nejběžnější, nebouráš žádné budovy, necháš propustit zajatce a negativní vliv na veřejný pořádek bude poloviční jak u vyplenění. Nejsem si jistý, jestli to u barbarů není jinak, ale kdyžtak se podívej, je to tam u těch ikon po bitvě napsané.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny