Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fakove hry

Mohu sy stahnouy fave hry aniz by me akto udal?

Změna kategorie, původně: Hry a Windows 8 (L-Core)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A já si vždy myslel, že je trestné hry disturbovat a jinak poskytovat jiným, že stahovat pro vlastní…
Dok 23.01.2014 23:18
Dok
Jinak autoři si taky musí uvědomit, že průměrný člověk si nemůže dovolit kupovat nové hry na potkání… poslední
L-Core 24.01.2014 07:14
L-Core

A já si vždy myslel, že je trestné hry disturbovat a jinak poskytovat jiným, že stahovat pro vlastní potřebu není nelegální.
Teď když o tom tak uvažuju, to platí o marihuaně a ne o hrách :-)

Jinak autoři si taky musí uvědomit, že průměrný člověk si nemůže dovolit kupovat nové hry na potkání jen protože mají lákavý název.
Hru si stáhnu, vyzkouším, pokud je dobrá tak koupím (méně poctiví hrají tu staženou). To se dá řešit stažením dema, kdy jsem ale viděl u nějaké hry demo, ani nepamatuju.

Já ale singly nehraju už pěknou řádku let a multiplayery se zpravidla platí, takže nějaké warezy jdou mimo mě :-)

Jinak autoři si taky musí uvědomit, že průměrný člověk si nemůže dovolit kupovat nové hry na potkání jen protože mají lákavý název.

Ale on tě přece nikdo nenutí kupovat nové hry! Můžeš klidně počkat, až bude za zlomek původní ceny (činím tak už řadu let) a hrát pak. A na potkání? Ty musíš hrát vše?

Jo, budou se kupujícímu možná kamarádi (obzvláště, je-li teprve žákem základní školy, kde se o nějakém povědomí z oblasti autorských práv dá pochybovat) smát, že je debil a socka, když to jako oni (sic uwarezeno) nehraje.

Srovnej cenu her kdysi a dnes. A platy. První "velkou" hru jsem kupoval v roce 1995. Dark Forces, CD za 1999 Kč. Průměrná mzda tehdy byla třetinová. 1999 byla celkem slušná cena (jistě, něco bylo i levnější), řada her stála 2199, třetinu až čtvrtinu měsíčního příjmu. A dnes?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru