Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fakove hry

maly by ist asi hlavne po nich,
-Neboj se ze nejdou,,,,
Peněžitý trest
Trest propadnutí věci (např. PC)
Trest odnětí svobody na dobu až 8 let (5 let do 31.12.2009)
...a další rozhodně nezanedbatelné postihy, např. od finančního úřadu apod
Prostudujte si důležité pasáže zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon), platného od 1. 12. 2000.
vice
Případy porušování autorských práv k softwaru z letošního roku:
-
Okresní soud v Pardubicích odsoudil pětatřicetiletého muže, který na základě smluv o dílo dodával výpočetní techniku firmám a školám. Mnoho počítačů dodaných obviněným obsahovalo kopie nelegálních programů Microsoft. Případ šetřila Policie ČR na základě podnětu jednoho z podvedených zákazníků, přičemž v rámci šetření odhalila další dodávky školám a firmám, které obsahovaly nelegální kopie softwaru. Soud udělil obviněnému trest odnětí svobody ve výši deseti měsíců s podmíněným odkladem výkonu trestu na zkušební dobu 3 let a dále k peněžitému trestu 60 000 korun.
-
Okresní soud v Uherském Hradišti odsoudil třicetiletého muže za šíření nelegálních kopií počítačových programů (MS Windows a MS Office) v rámci počítačových sestav nabízených zákazníkům. Soud nařídil trest odnětí svobody ve výši 6-ti měsíců s podmíněným odkladem výkonu trestu na zkušební dobu osmnácti měsíců.
-
Dvaatřicetiletý muž byl odsouzen Okresním soudem v Kutné Hoře za porušování autorských práv, podle ustanovení §152 trestního zákona, k trestu odnětí svobody ve výši čtyř měsíců s podmíněným odkladem výkonu trestu na dobu dvanácti měsíců. Obviněný neoprávněně sdílel soubory v rámci sítě P2P, nabízel hudební soubory, video a software. Na svém osobním počítači, který byl zabaven v rámci prohlídky provedené Policií ČR také nelegálně užíval počítačové programy Microsoft.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny