Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fallout 1

Zdravim ve spolek,

Nedavno jsem si nainstaloval klasiku Fallout 1. Vim, ze je hra ohromne padava, ale nedoufal jsem , ze ji kvuli tomu asi ani nedohraju.
Momentalne jsem v Krateru, plnim quest pro Bratrstvo oceli. Bohuzel, kdyz chci vylezt po lane zpatky na povrch, VZDY mi to ve windows vyhodi chybu:

Application error E:\....\Falloutw.exe (cesta ke spoustecimu souboru)
The instruction at 004b3b48 referenced memory at 00000014 (to posledni cislo se pri kazde chybe meni)
The memory could not be read from
Click on OK to terminate the application

Mam tam nainstalovanou tuhle cestinu s patchem od TeamX a high resolution patch. Vse na: http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=download&id =download_f1

Zkousel jsem snad vse, co je na netu: pohrat si se souborem fallout.cfg. smazat ddraw.dll, reinstall snad 5x. Dokonce jsem zkousel hrat i bez patche, ale hru pak nemuzu nacist.

Nemate s tim nekdo zkusenosti? :-(
Hra je origo.

Mam Win XP mesic preinstalovany i s formatem.
Grafika Ati HD 4850

Diky vsem, Mirror

Předmět Autor Datum
Já vim, je to trapný, vůbec to s tim nesouvisí a tak, ale..nemáš náhodou 2a více jádrový procesor? N…
Depaje 13.01.2010 17:18
Depaje
No jasne ze mam...ale jak pises -myslim, ze bych to ani nespustil. Ta chyba souvisi s memory = pamet…
Mirror001 13.01.2010 17:25
Mirror001
Může to být právě tím patchem. Zkus se podívat, jestli není nějakej opravnej patch na ten patch.
Prasak 13.01.2010 18:05
Prasak
Nee, mam vsechno, co je zrovna aktualni. Ted se mi to ale povedlo konecne vyresit! "Loudl" jsem star…
Mirror001 13.01.2010 18:21
Mirror001
Jo, to chem by to být mohlo - předávkoval ses nějakým sajrajtem, hádám, že těma antiradiačníma table…
Prasak 14.01.2010 01:06
Prasak
Trochu nostalgicky koukam na ten screen, docela rad bych si zahral Fallouta 1 nebo 2, ale kdyby tak…
Redsnake 14.01.2010 10:58
Redsnake
Já jsem pokaždý našel ve hře něco novýho. Ale máš pravdu, už to taky znám důkladně. Chystám se i na…
Prasak 14.01.2010 23:38
Prasak
Jestli je Ti zivot mily,zahraj si radsi neco z tohodle : icewind dale,baldurovy gate,arcanum a dalsi…
Redsnake 15.01.2010 16:52
Redsnake
Všechny jmenované jsem hrál, BG2 mám rozehraný. Jen momentálně nemám na to čas a náladu, ale někdy v…
Prasak 15.01.2010 22:11
Prasak
ale jo,mas recht.Jen si to zahrej,aspon pak muzes rict zodpovedne,ze to je shit nebo se Ti to libilo…
Redsnake 16.01.2010 11:33
Redsnake
Jsem výjimka, musím nesouhlasit. F1 i F2 jsou pro mě naprosto nehratelné hry, díky (mnou nenáviděnou…
L-Core 16.01.2010 12:32
L-Core
Nesouhlasit samozrejme muzes.)Imho Fallout 1 a 2 s nahodnosti v soubojich moc nema. Resp ano, je tam…
Redsnake 16.01.2010 12:44
Redsnake
Vzdyt je plno modu...a nektere opravdu stoji za to
Mirror001 16.01.2010 01:19
Mirror001
Modu?Co ja znam je Wasteland Merc,ktery nema s falloutem ani drobet spolecnyho.Nebavil.Pak vim,ze se…
Redsnake 16.01.2010 11:26
Redsnake
Zrovna nedavno jsem tohle prave hledal na madbrahminu Prave tam vsechno hledam a nektere mi neprisl…
Mirror001 16.01.2010 14:34
Mirror001
imho resurection neni to same co restoration.aspon myslim. kazdopadne to vypada zajimave, jen bych t… poslední
Redsnake 16.01.2010 15:05
Redsnake

Já vim, je to trapný, vůbec to s tim nesouvisí a tak, ale..nemáš náhodou 2a více jádrový procesor? Některé starší hry to nechtěj pochopit (třeba Kotor...). Musí se to pustit jenom na jednom jádře. Ale je plácnutí do tmy..

Edit: jenže to bys asi ani nespustil...

Nee, mam vsechno, co je zrovna aktualni.
Ted se mi to ale povedlo konecne vyresit! "Loudl" jsem starsi save (taky v Krateru) a zkusl jsem to projet...a u vychodu to nespadlo:-)

Ted mam bohuzel problem s tim, ze kdyz chci odcestovat, tak zemru:-( A je jedno, jestli jsem ozaren 1000 nebo 0 jednotkami. Navic mam 100% odolnost proti radiaci (kvuli tabletkam). Na mape ani neopustim "ctverecek" Krateru a uz mi to ukazuje "umiraci" obrazovku :-(

Edit: Vyskocil mi tam nejaky CHEM bar (cervene). Prikladam obrazek
Edit2: asi se ze me stal fetak...jde to vylecit nejakou samolecbou? Pac pokud nekam odcestuju, tak chcipnu:-(

Jo, to chem by to být mohlo - předávkoval ses nějakým sajrajtem, hádám, že těma antiradiačníma tabletama. Zkus si ještě před opuštěním kráteru odpočinout, jestli taky chcípneš.
A pokud to nepomůže, zkus loadnout nějakou ještě starší pozici a než tam spolkneš ty tablety, ulož pozici a pokud při sežrání prášků chytneš závislost, nahrej znovu a zkus znovu sežrat prášky. Závislost se nechytne pokaždý, hra to generuje náhodným algoritmem (pravděpodobnost stoupá s počtem spolknutých prášků, ale save/load to obvykle jistí).

Všechny jmenované jsem hrál, BG2 mám rozehraný. Jen momentálně nemám na to čas a náladu, ale někdy v budoucnu mě to zase chytne a rozjedu to. Teď hraju zase Oblivion, co jsem četl, tak Fallout3 je v herním principu dělanej podobně. Rozhodně si to zahraju, už jen ze zvědavosti. A jestli to bude tak dobrý, jak jednička a dvojka, tak to se pozná podle toho, že si tu hru zahraju opakovaně.

ale jo,mas recht.Jen si to zahrej,aspon pak muzes rict zodpovedne,ze to je shit nebo se Ti to libilo.Je pravda,ze post apo svet je tam udelany relativne slusne.Vsude omylany prvni vylez z vaultu stoji za to,byl to zazitek i pro me se slabsi grafikou.Co rikal spolubydlic,tak se da F3 dost modit,takze na to existuje pry spousta modu,ktere hru upravuji a zvysuji jeji hratelnost.Coz bych uvital.Kombinovani veci za ucelem vyrobeni zbrane mi prislo ujete,viz :vyfoukavac listi,trubka a haraburdi z ceho to bylo...No nic,dost bylo pohrebnich kecu o f3.Jdu dospavat vcerejsi akci v protiatomovym krytu

Jsem výjimka, musím nesouhlasit. F1 i F2 jsou pro mě naprosto nehratelné hry, díky (mnou nenáviděnou) náhodností výsledku soubojů na tahy, prostě "hodem kostkou". "Snažil ses seknout po potkanovi, minul ses. Potkan sekl po tobě, sebral ti 3 životy"

Fallout 3 je pro mě po pokusech s F1/2 (obojí mám spoustu let z nějakého herního časopisu) balzámem na nervy. Možná i proto, že jsem velký fanda Oblivionu - a F3 je vlastně jeho postapokalyptický klon.

Jinak v tvém výčtu mi chybí Planescape Torment, IMHO number one v izometrických RPG (nepočítám Diablo, které má do hardcore RPG docela daleko).

Nesouhlasit samozrejme muzes.)Imho Fallout 1 a 2 s nahodnosti v soubojich moc nema. Resp ano, je tam prvek nahody, kdy se vypocitavaji procenta, ale je to preci jen RPG takze uspesnost urcuje tabulka statu. Takze tim je nahoda pomerne dost omezena. Myslim, ze stejny system je i v Falloutu 3, preci jen je tam obcas otazkou nahody, zda clovek trefi, coz se opet tusim vypocitava z bojovych statu.
Muj nazor je takovy, ze Oblivion a Fallout 3 nepatri na stejnou radku v textu.)To je pro mne nesrovnatelne. Propracovany svet oblivionu s nudnym, v podstate neustale se opakujicim svetem ve falloutu 3....Jak pro Tebe je balzamem na dusi Fallouz 3, tak pro me jsou balzamem na dusi izometricke RPG....
Samozrejme, Planescape jsem zapomnel, ten taky muzu....Pravdou ovsem je, ze jsem dohral az do konce snad jedine fallouty:)Nic jineho me nedokazalo udrzet dlouhodobe, popr to byl pozdeji ke konci hrani stereotyp...

Modu?Co ja znam je Wasteland Merc,ktery nema s falloutem ani drobet spolecnyho.Nebavil.Pak vim,ze se vyviji (da-li se to tak nazvat) Resurection,ale ten je v nedohlednu vzhledem k tomu,ze se na nem nejspis dela tempem zmutovaneho slimaka.Zrovna nedavno jsem tohle prave hledal na madbrahminu,ktery povazuju za cesky lihniste falloutaru.Proste neznam,nebo jsem moznajen nenasel mod,ktery by pridaval novy pribeh a pridaval questy. Nic,co by stalo za zminku.Bohuzel...

Zrovna nedavno jsem tohle prave hledal na madbrahminu

Prave tam vsechno hledam a nektere mi neprisly az tak debilni. Nevim, jestli jsi je uz treba nehral. Ja si sveho prvniho Fallouta 2 chci nejdriv zahrat bez modu.

.Pak vim,ze se vyviji (da-li se to tak nazvat) Resurection

Mam pocit, ze uz je hratelnej. Jmenuje se: Fallout 2 Restoration project mod v.1.2

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru