Předmět Autor Datum
NHL na PC by tam nebylo? :-D nový
Zajdaz 20.05.2021 19:14
Zajdaz
To je pro me nejvic nepochopitelna vec, co ve hrach je. EA to pouze na konzole nic neprinese nebo se… nový
RedMaX 21.05.2021 07:14
RedMaX
Fiha to jsou drsonove. To je velke lakadlo. Pritom to uz vypadalo, ze ty free hry zacnou omezovat a… nový
RedMaX 21.05.2021 07:10
RedMaX
Já jejich klienta mám od doby, kdy dali ven první hru zdarma (myslím Subnautica). A poctivě si všech… nový
L-Core 21.05.2021 09:38
L-Core
Ja je dlouho ignoroval, ale pak jsem si taky udelal ucet a prihazuju sem tam neco. Je spousta her, k… nový
RedMaX 21.05.2021 15:33
RedMaX
Jednou ti to bude k prdu. Přijde doba, kdy se hry nebudou kupovat, ale bude se platit měsíční popla… nový
Zajdaz 21.05.2021 19:14
Zajdaz
Už to tu je a volá sa to GamePass za pár eur kopu hier :-) a kdo chce vlastnit hru tak si hu proste… nový
Sova123 21.05.2021 20:01
Sova123
Mne ty mesicni poplatky nedavaji smysl. Jeste tak u filmu a serialu, protoze tam se koukam stylem,… nový
RedMaX 21.05.2021 20:52
RedMaX
Až tu nebudu, jistě :) Taková doba třeba přijde, ale nevěřím, že se bude týkat všech her. A nemyslím… poslední
L-Core 22.05.2021 08:34
L-Core

To je pro me nejvic nepochopitelna vec, co ve hrach je. EA to pouze na konzole nic neprinese nebo se o tom aspon nevi, ze by prineslo a zajemcu na PC o NHL by bylo neslychane. Sam bych mel zajem a vsichni lidi, ktere znam a jsou PC hraci taky.

Obcas se rika, ze si konzole plati u EA exkluzivitu, ale z pohledu Microsoftu je to naprosty nesmysl. Jestli jim za exkluzivitu plati Sony, to sice mozne je, ale nedavalo by smysl, proc by platili za konzolovou exkluzivitu a ne rovnou playstation exkluzivitu.

Fiha to jsou drsonove. To je velke lakadlo. Pritom to uz vypadalo, ze ty free hry zacnou omezovat a oni to misto toho roztaci, cim dal vic. No kazdopadne jsem si to hned "vybral", akorat toho "ransomware" klienta stale odolavam nainstalovat. :-)

Já jejich klienta mám od doby, kdy dali ven první hru zdarma (myslím Subnautica). A poctivě si všechny hry zdarma hážu do knihovny, opravdu tam mám úplně vše, co vypustili - i to, co mám např. na Steamu či jinde :) Jsem to teď počítal, celkem tam mám 209 položek

Nainstalovaných/hraných mám teď asi 15. Dost z nich je možno hrát bez spuštěného klienta (neběží ani na pozadí či ve službách).
Dvě hry (Satisfactory, Manifold Garden) a pár DLC (QUBE 2) jsem tam i koupil.

Ja je dlouho ignoroval, ale pak jsem si taky udelal ucet a prihazuju sem tam neco. Je spousta her, ktere vim, ze nikdy hrat nebudu, tak proc si je pridavat do knihovny. Pamatuji se, ze jsi tu rikal, ze nektere hry je potreba pres Epic klienta jen stahnout a potom to jde hrat bez nej. Jenze ja mam problem s nainstalovanim toho klienta. Nechci davat vsanc, ze mi procese pocitac a odesle ven vsechno co mam na Steamu. Napad teda byl klienta spustit pres WINE na linuxu, kde Steam instalnuty nemam, ale to neslo.

Jednou ti to bude k prdu.

Přijde doba, kdy se hry nebudou kupovat, ale bude se platit měsíční poplatek v rámci kterého budeš mít přístup ke všem hrám v dané službě. Samozřejmě nejspíš budou různé výše členství a jiné fígle, jak z hráčů vytáhnout další peníze. Ale hry se už nebudou do knihovny přidávat. A předpokládám, že průkopníkem toho bude hry vesele rozdávající Epic. :)

Mne ty mesicni poplatky nedavaji smysl.

Jeste tak u filmu a serialu, protoze tam se koukam stylem, ze proste neco pustim a pokud to neni dobry, tak to vypnu. U hry ale uz pred zahajenim hrani chci vedet, ze to chci hrat a ze to vypnout nechci. Tudiz si pred zahajenim hrani zjistuju informace o hre a tudiz si chci vybrat konkretni hru, kterou koupim a tim podporim dalsi rozvoj studia, treba dalsi dil hry. Navic v mem pripade, kdy bych casto hry zahodil, protoze jsou pro me zacatky casto tezke, tak bych "gamepass" stylem neuhral vubec nic, zatimco kdyz uz to koupim, tak vlastne musim. :-)

Jestli se jednou hry prestanou prodavat a zvitezi mesicni predplatne, tak to bude konec meho hrani PC her.

Edit: Nicmene k tem filmum a serialum. Kdyby existovala sluzba, ktera by mi dovolila legalne stahovat MKV za penize a kupoval bych si jednotlive tituly, tak bych tomu dal pred Netflixem (predplatnym) prednost taky.

Až tu nebudu, jistě :)
Taková doba třeba přijde, ale nevěřím, že se bude týkat všech her. A nemyslím si, že ti přitom seberou, co sis už dříve koupil.
Spíše si myslím, že systému poběží paralelně. Nové hry bude možno "koupit" jako dnes nebo je mít v předplatném, kde můžeš hrát vše, co je v katalogu. A třeba některé hry budou pak jen v tom předplatném.
Na druhé straně mám dostatečnou zásobu her; pokud by odteď nevyšla už nikdy ani jedna, mám co hrát do konce života - a stejně to všechno nestihnu.

Na systém měsíčního placení čehokoliv jsem alergicky. Zavrhl jsem Adobe/Zoner a přešel na Affinity. Nezajímá mě Netflix, Spotify, placená TV. Nestojím o MS Office 365, postačí mi 2007/2019. Oželím měsíční předplatné webových novin, časopisů apod. kvůli "prémiovému" přístupu. Ono by to taky mohlo dopadnout tak, že by člověk nestačil všemožné služby platit. Ale pochopitelně ten měsíčních poplatků se tvůrcům líbí, dostávat peníze pořád a (když to přeženu) v případě software skoro za nic. Vezmi třeba fotošop z CS6 a ten současný: myslíš, že ty desetitisíce a desetitisíce za těch pár změn stojí za to? A jakmile jednou přestaneš platit, končíš? Zoner s velkou pompou zařízl pokračování ZPS 18 a přešel na předplatné X; pár vylepšení a teď už neví kde by co by, tak tam narvali jakýsi videoeditor. Časem přidají něco na vypalování, texty, tabulky a hudbu… stojím o to? Ani náhodou. ZPS 18 funguje pořád a jako katalog a prohlížeč mi naprosto vyhovuje a postačuje.

Ale i já jsem svou zásadu 2x porušil. Stal jsem se ve vhodný okamžik (jedno)měsíčním předplatitelem BigFishGames (tam ale není přístup k celé knihovně, jen výrazně lepší ceny při nákupu), pořídil si výhodně spoustu her a členství zrušil. A po nějaké době tohle zase na měsíc obnovil a sbírku doplnil.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru