Předmět Autor Datum
Prijde me to docela pochybne. Statisticka chyba 45%? S tim jako pracuji? Pozitivní efekt ilegálních…
Dwane Dibbley 23.09.2017 10:04
Dwane Dibbley
Vcelku podstatný na celým pirátění bude to, že ti, co hru upirátí, by si tu hru stejně nekoupili. Ro…
Prasak 23.09.2017 23:09
Prasak
Pak se piráti dělí na dvě skupiny - ti, co pirátí kdejakou hovadinu z principu (přece nebudou platit…
L-Core 24.09.2017 07:06
L-Core
A počet profesionálů s upirátěným softem, těch podle mě dnes bude zanedbatelné množství. Tohle by m…
RedMaX 24.09.2017 17:21
RedMaX
Co to kupuju, se snazim poctive to za ty penize uhrat. Jo, taky tak. A pečlivě si vybírám, co koupí…
Prasak 24.09.2017 18:08
Prasak
Rekl bych ze kdyby pirateni nebyl problem, tak vydavatele nebudou mit pro "ruskej" region tretinovy/…
Dwane Dibbley 24.09.2017 18:48
Dwane Dibbley
Ale to tu preci Prasak a L-Core pisou. Pirati se tam, kde na hry nejsou finance, takze bud to da vyd… poslední
RedMaX 24.09.2017 19:08
RedMaX

Prijde me to docela pochybne. Statisticka chyba 45%? S tim jako pracuji?

Pozitivní efekt ilegálních downloadů a streamů na prodej her lze vysvětlit tím, že hráči jsou zaháčkováni a pak za hru rádi zaplatí, protože si chtějí zahrát přídavné levely nebo bonusový obsah.

Tim chteji rict, ze kdyz si nekdo upirati hru, tak si pak koupi originalku jen kvuli nejakemu DLC? Me to kolikrat prijde i naopak, ze se pirati goty edicce aby clovek nemusel davat 3x vic za vsechny nesmysly a to ikdyz ma "holou" originalku.
Pokud nekdo stahne hru a pak si ji koupi, je to casto proto, ze piratskou verzi pouzil jako (dnes jiz temer vymyzelou) demo verzi, ale i tam bych rekl ze je vic lidi kteri se na hru vybodnou, nez tech kteri ji koupi.

edit: zjevne jde o toto. To ze nekdo vzal vety ktere jsou psany k audio/video a napasoval je na games a ostatni "novinari" to jen prevzali je zcela normalni. Co je ale treba zminit, ze pruzkum je jen z 6ti zemi: Germany, The United Kingdom, Spain, France, Poland, Sweden. Hned me trklo ze resit pirateni v bohatych zemich je trochu mimo, coz je videt napriklad v tabulce na strane 99 nahore kde je zretelne videt ze spanelsko a polsko je jinde nez nemecko, britanie, francie a svedsko. Skoda ze se "vyzkumnici" nevydali k nam ci dale na vychod.

Illegal downloading or streaming/Playing on a chipped game console
DE 10/9
UK 15/15
ES 29/25
FR 14/13
PL 24/18
SE 11/10

Vcelku podstatný na celým pirátění bude to, že ti, co hru upirátí, by si tu hru stejně nekoupili. Rozhodně ne každou, ale tak odhadem jednu z deseti, aby měli co hrát. Tihle distributorům moc škod nezpůsobí, protože takový pirát není ztracený zákazník, nýbrž žádný zákazník.

Pak se piráti dělí na dvě skupiny - ti, co pirátí kdejakou hovadinu z principu (přece nebudou platit za hry!) a ti, co pirátí z nedostatku financí. Ti druzí si hry budou časem kupovat, až budou sami ekonomicky aktivní.

Nejlíp jsou na tom multiplayerový hry - tam jsou pirátský verze k ničemu (Counter strike, Battlefield...).

Pak se piráti dělí na dvě skupiny - ti, co pirátí kdejakou hovadinu z principu (přece nebudou platit za hry!) a ti, co pirátí z nedostatku financí. Ti druzí si hry budou časem kupovat, až budou sami ekonomicky aktivní.

Přesně tak. A platí podle mě to, co je výsledem výzkumu: ten chudý studentík či děcko prostě peníze na hru nemá, nedostane - hrát chce, tak jinou možnost nemá. Když bude 100% ochrana proti pirátění, hrát nebude, koupit to nemá za co.

A to nakonec platí vždy. Když člověk upirátí fotošopa, používá fotošop. Když to nepůjde, bude fotky upravovat buď v něčem x-krát levnějším (Zoner) nebo v něčem, co je zadarmo. Takový Adobe tržbu neudělá. A počet profesionálů s upirátěným softem, těch podle mě dnes bude zanedbatelné množství.

A počet profesionálů s upirátěným softem, těch podle mě dnes bude zanedbatelné množství.

Tohle by me zajimalo ve vztahu k sharewaru nebo freewaru pro nekomercni uziti. Ve firme co jsem delal, jsme meli koupenej TC a XnView, ale byl jsem ruzne na jednani, exkurzi v jinych firmach a u TC vyskocilo takovyto uvodni okno, kde mas odkliknout 123. Jak to meli z jinyma programama nevim, zeptat se bylo blby.

Po tomhle kdyz pujdou antipiratsky organizace, mi vadit rozhodne nebude, jenze oni se zamerujou prave na ty chudy studentiky s nejakyma hrama, fotosopem a offisama.

Jinak co psal Prasak ano, 9/10 her, ktery jsem upiratil, jsem nehral. Co to kupuju, se snazim poctive to za ty penize uhrat. Momentalne me vytaci HL2 Episode One. :-)

Ale to tu preci Prasak a L-Core pisou. Pirati se tam, kde na hry nejsou finance, takze bud to da vydavatel levneji nebo si to upiratej. Ovsem kdyby piratit neslo, tak by nekoupili, neni za co. Tudiz v ekonomicky slabejch zemich nemuze byt pirateni problem, protoze tak jako tak nemuze vydavatel s jakymkoli prijmem z te zeme pocitat, kdyz nemaji za co nakupovat.

To mas treba podobny jako u filmu, veskery hollywoodsky trhaky se filmuji s ohledem na americke publikum, tam to musi zaplatit naklady, pokud to prodaji i jinam, tak uz je to jen tresnicka na dortu a vyssi vydelek. U nas logicky slysis nejvetsi narek o pirateni u ceskych filmu, protoze ty zase musi zaplatit naklady tady a navic moc neni sance to prodat jinam.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru