Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Da sa zohnat niekde starsia seria? Potreboval by som nieco, co si zahram na nb s integrovanym Intelo…
fleg 21.08.2013 09:37
fleg
Na gog.com by mali byt skoro vsetky. Odporucam hlavne 6 - Mandate of Heaven. EDIT: tu mas prvych 6…
Michal2 21.08.2013 10:16
Michal2
Tak som skusil 6, teda len pozrel uvod na viac som nemal cas a zda sa mi to pomerne zlozite, nechodi…
fleg 22.08.2013 17:01
fleg
V Options si nastav úhel otáčení na Smooth, tedy jemný. Nechodí se tam v pravých úhlech, ale je tam…
Prasak 22.08.2013 20:55
Prasak
Dobrý den.Nevíte náhodou jak se nastavují rychlé klávesy do slotů.Uplně se mi ty akce z nastavení zt… poslední
Rastasan 15.02.2014 08:17
Rastasan

Tak som skusil 6, teda len pozrel uvod na viac som nemal cas a zda sa mi to pomerne zlozite, nechodi sa tam v pravych uhloch, trosku mi uskakuju smery potom, dufam, ze suboje su tahova a realtimove, ked som skusal co robi ktora klavesa zastrelil som jednu tetu a hned sa na mna vyrutil zvysok obyvatelov...no bude to vesele.
Nechcem studovat navody lebo hranie podla navodu nie je hranie, ale nedate mi aspon nejake minihowto na uvod? Hned na zaciatku som si zmenil druzinu na moju oblubenu kombinaciu paladin, rytier, carodejnik a lukostrelec, takze som zvedavy, ci to bola spravna volba.

V Options si nastav úhel otáčení na Smooth, tedy jemný. Nechodí se tam v pravých úhlech, ale je tam free look, alespoň v horizontální rovině. Nahoru a dolů se díváš klávesami PageUp/Down, případně Home a End. Létání nahoru dolů Insert/Delete. Skok klávesa X, výkřik (na rozehnání vesničanů) klávesa Y.
Rychlý útok je klávesa A, rychlé kouzlo S, nebo útok je klik myší, rychlé kouzlo Ctrl + klik na nepřítele. Běhání se Shiftem.
Z realtime na tahový mód přepínáš klávesou Enter.

Co se týká družiny - po zkušenostech jsem se ustálil na skupině 2x čaroděj, klerik, druid. To kvůli tomu, že klerik a druid umí oba léčivou magii, ale druid umí stejně jako čaroděj elementární magii (oheň...). A k tomu čaroděj a klerik můžou umět černou a bílou magii. Takže sumárum 3 postavy magii elementů (silný útok), 3 postavy umí černou a bílou magii, 2 postavy umí léčit. Ze zkušeností ti rovnou prozradím, že luky jsou dobrý jen zezačátku, později jsou na hovno, strašně slabý. Takže na lučištníka se vyprdni a vezmi raději klerika, nebo druida. Rytíř neumí kouzlit, což se později (zvláště u draků) projeví jako hodně velký handicap, elementární magii považuji za nejsilnější/nejpoužívanější útok.

Vzpomněl jsem si na jeden bug, který se ukrývá v češtině. Na hradu Alamos (tam se dostaneš až za dlouho) je třeba ke vstupu do místnosti napsat heslo. Bohužel, hra ho akceptuje jen v případě anglické verze, takže je třeba hru nainstalovat znovu, napsat tam to vstupní heslo a pak tam vrazit zpět češtinu. Budeš muset najít instalační CD :-( Instalace češtiny na uložené pozice nemá vliv. Kdyžtak se ozvi.

A ještě ke hře - alespoň u jedné postavy si udělej co nejdřív mistra magie vody, umožní ti rychleji cestovat. A výborný kouzlo je létání, s tím se venkovní lokace čistí jedna radost. Při létání se dá uhýbat střelám nepřátel pohybem nahoru a dolů (Insert, Delete) i v tahovým režimu, což je třeba proti drakům klíčový.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru