Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Might and Magic X je tu.

V Options si nastav úhel otáčení na Smooth, tedy jemný. Nechodí se tam v pravých úhlech, ale je tam free look, alespoň v horizontální rovině. Nahoru a dolů se díváš klávesami PageUp/Down, případně Home a End. Létání nahoru dolů Insert/Delete. Skok klávesa X, výkřik (na rozehnání vesničanů) klávesa Y.
Rychlý útok je klávesa A, rychlé kouzlo S, nebo útok je klik myší, rychlé kouzlo Ctrl + klik na nepřítele. Běhání se Shiftem.
Z realtime na tahový mód přepínáš klávesou Enter.

Co se týká družiny - po zkušenostech jsem se ustálil na skupině 2x čaroděj, klerik, druid. To kvůli tomu, že klerik a druid umí oba léčivou magii, ale druid umí stejně jako čaroděj elementární magii (oheň...). A k tomu čaroděj a klerik můžou umět černou a bílou magii. Takže sumárum 3 postavy magii elementů (silný útok), 3 postavy umí černou a bílou magii, 2 postavy umí léčit. Ze zkušeností ti rovnou prozradím, že luky jsou dobrý jen zezačátku, později jsou na hovno, strašně slabý. Takže na lučištníka se vyprdni a vezmi raději klerika, nebo druida. Rytíř neumí kouzlit, což se později (zvláště u draků) projeví jako hodně velký handicap, elementární magii považuji za nejsilnější/nejpoužívanější útok.

Vzpomněl jsem si na jeden bug, který se ukrývá v češtině. Na hradu Alamos (tam se dostaneš až za dlouho) je třeba ke vstupu do místnosti napsat heslo. Bohužel, hra ho akceptuje jen v případě anglické verze, takže je třeba hru nainstalovat znovu, napsat tam to vstupní heslo a pak tam vrazit zpět češtinu. Budeš muset najít instalační CD :-( Instalace češtiny na uložené pozice nemá vliv. Kdyžtak se ozvi.

A ještě ke hře - alespoň u jedné postavy si udělej co nejdřív mistra magie vody, umožní ti rychleji cestovat. A výborný kouzlo je létání, s tím se venkovní lokace čistí jedna radost. Při létání se dá uhýbat střelám nepřátel pohybem nahoru a dolů (Insert, Delete) i v tahovým režimu, což je třeba proti drakům klíčový.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality