Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Forza motorsport - shadery,ovladač

Zdravím! Může mě prosím někdo poradit co jsou to ty otravné shadery, kdy před spuštěním hry probíha jejich optimalizace? Otravné pro mě proto, poněvadž to trvá cca 1/2 hodiny, tedy přes provázanost Steam - Xbox - Nvidia Now. Když jsem hru hrál jen přes Steam, tak tato akce trvala 1-2 minuty. Navíc se mě při tomto procesu hra zeptá " Jste ještě tady?" s minutovým odpočtem a mám něco stisknout, jinak se hra ukončí. Druhá věc je připojení ovladače. Když jsem hru hrál ještě před velkou aktualizací (mimochodem po ní už to přes mé PC nejde, protože nepodporuje můj procesor), jsem hrál s volantem+pedály Thrustmasters T80. Ale nyní už je v nastavení ve hře jen klávesnice, jiný input nenabídne. Když vytáhnu usb kabel volantu z pc, tak se zobrazí hláška, že byl odpojen ovladač a mám jej zpět připojit. Volant mám ve Steamu přiřazen. Nevím, jestli je ještě nutno ovladač přiřadit v aplikaci X-box. Mám ještě druhý volant s pedály Logitech G29, kdy po instalaci potřebného sw (Logitech gaming sw, Logitech Hub kde je tento volant ke hře přiřazen) jsem připojil ke hře ale je to stejný.Hra nabízí jen klávesnici.Ve Steamu se mi tento volant nedaří přiřadit.Děkuji za Vaše rady.

Předmět Autor Datum
co shadery su ti je naprd vediet, pretoze aj tak s tym nic nespravis. Su to male programy, podla kto… poslední
jjj 24.01.2024 10:52
jjj

co shadery su ti je naprd vediet, pretoze aj tak s tym nic nespravis. Su to male programy, podla ktorych bezi grafika hry. Ich optimalizacia je defakto ich kompilovanie, aby boli optimalizovane vzhladom ku grafickej karte a jej ovladacom. Pokial vsetko funguje dobre, optimalizacia bezi len ked hru 1x spustis a potom je uz nepotrebna. Moze sa spustit v pripade ak preinstalujes ovladac GPU alebo vymenis GPU za inu.

U teba tipujem problem v sibnutej kombinacii Steam - Xbox - Nvidia Now, kde moze byt milion veci, preco sa to deje stale dookola.
To iste aj s volantom.

Hraj to normalne na PC a nie cez sibnute stream sluzby, pre istotu domotane este aj s konzolou....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru