Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno SecuROM + stará hra (fyzická kopie z bazaru)

Zdravím všechny pařany, chtěl bych si koupit starou hru z bazaru a nejsem si jist, zda obsahuje kopii pouze na jedno použití aktivace (tudíž bych ji nemusel nerozjet). Obsahuje normální cd-key na manuálu, ale vzadu na obalu je napsáno:
"This video game is protected by digital right management software SecuROM which instal aditional components required for copy protection on the user's computer and limits the number of instalations of the game. During the installation and/or the first launch, an online connection is required to unlock the game."
Chápu to tedy správně, že se jedná o hru kterou lze aktivovat jen jednou? Nebo je to nějaký jiný typ ochrany, který pokud vlastním CD není problém nainstalovat a hrát na více počítačích bez nějakých účtů či limitovaných aktivací? SecuROM neznám, googlil jsem a nejsem z toho moudřejší, většina článku hovoří hlavně o problému spuštění na Win 10.
Děkuji za radu ohledně počtu aktivací

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak napsal L-Core. Dodám, že se tam nepíše o jednom použití, ale o omezeném počtu aktivací. Obvykle…
RedMaX 10.12.2022 10:17
RedMaX
To mi připomnělo, jak jsem bojoval s ochranou TAGES u hry The Chronicles of Riddick ze Steamu. Kdysi… poslední
L-Core 10.12.2022 18:57
L-Core

Jak napsal L-Core.
Dodám, že se tam nepíše o jednom použití, ale o omezeném počtu aktivací. Obvykle to nastavovali na 5 aktivací, ale stopro kolik jich je, ti těžko můžu věštit.

Jinak určitě to na Windows 10 nespustíš.
Hledej na GOGu nebo obecně přes google, jestli existuje upravená verze hry bez SecuROM a teda s možností to spustit na Win10.

To mi připomnělo, jak jsem bojoval s ochranou TAGES u hry The Chronicles of Riddick ze Steamu. Kdysi (W7) hra pěkně fungovala, včetně češtin, když jsem ji zkusil na W10, už ne. Spousty rad, spousty návodů, spolehlivě fungoval jen warez. Jakousi náhodou jsem objevil a publikoval legální řešení, spočívající v přeinstalaci oné ochrany (ze stránek výrobců TAGES), problém byl vyřešen. Jenže po nějaké době (nějaká aktualizace - ale nevím už zda hry nebo W10) zase nebylo možno hru spustit, nezabrala ani reinstalace TAGES. Definitivní konec.

Jedinou cestou, jak z toho ven, je náhrada několika souborů hry na Steamu (odkud hra zmizela) těmi z GOG verze hry…

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru