Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skyrim SE doporučení modů

Tak jsem se rozhodl po pár videích na youtube se zase posadit k skyrimu. Kdysi jsem ho hrál a ani už nevím kam přesně jsem se dostal (vím že jsem to neprojel) už to je dost let.
Rád bych si zahrál Skyrim Legendary edition ale chci si to trochu vylepšit ještě než to zapnu.
Hledám kombinaci modů které by mi zajistili dobrý rpg zážitek.

Nějaké grafické vylepšení.
Nějaké opravy bugů.
Více spellů.
Více zbraní.
Možná nějaký příběh navíc.
Možná nějaké animace nebo vylepšení combatu

Zase nechci běhat jak robocop co one hitne vše.

Nějaké návrhy ? díky

loading...
Předmět Autor Datum
Tak kterou verzi, SE nebo LE? Já kdysi LE zmodoval tak, že mi hra už skoro vůbec nefungovala (LE je…
L-Core 12.11.2022 08:37
L-Core
SE, upravil jsem to v zápětí. Tak zatím jsem tam nainstaloval asi 40 modů. Některé co se mi líbili…
CreativanDevil 12.11.2022 11:52
CreativanDevil
Skyrim jsem dohrál jak původní tak LE. Hru jsem ale vždy modoval tak, abych si ji zahrál tak, jak tv…
Zajdaz 12.11.2022 10:06
Zajdaz
Po mnoha letech jsem se ke Skyrimu vrátil, v SE verzi, která je stabilnější a hlavně, 64 bitová. Na…
L-Core 23.12.2023 21:08
L-Core
Tady je postup, jak modifikace z LE verze upravit na SE kompatibilní: https://wiki.nexusmods.com/ind…
L-Core 24.12.2023 09:07
L-Core
...tak jsem se (po letech od hraní 32 bitové legendárky) do Skyrimu SE docela zakousl :-) Snažím se…
L-Core 31.12.2023 17:40
L-Core
A když jsem tu to už oživil, ještě jedna poznámka. Bethesda je v aktualizacích (singleplayer hry) s… poslední
L-Core 17.01.2024 19:24
L-Core

Tak kterou verzi, SE nebo LE?

Já kdysi LE zmodoval tak, že mi hra už skoro vůbec nefungovala (LE je 32 bitová, má omezenou RAM), k SE jsem se nakonec ani nedostal. Pro mě byl základ mít vše v češtině; co nebylo, překládal jsem si sám. Jak je to s češtinou v SE, vůbec netuším.

Odhadem jsem modování určitě věnoval více času než hraní ]:)

-----
Za základ jsem považoval vylepšení postav, hlavně své hrdinky. Nude patch, nádherná zbroj, nádherná společnice, grafické vylepšení světa i obydlí, další animace, nějaké ty technikálie kolem GUI, prodloužení dne a zkrácení noci atd atd.

SE, upravil jsem to v zápětí.

Tak zatím jsem tam nainstaloval asi 40 modů. Některé co se mi líbili ale nefungují protože nejsou pro SE :( třeba Strange runes mi škádlilo hodně fps myslím a fast cast mi nefunguje.
Chtěl jsem i nainstalovat grafický mod seasons of skyrim ale ten postup co bych asi musel absolvovat vypadal dost složitě a nevím jestli na to mám nervy.
Právěže jak jsem to začal instalovat tak jsem strávil chvilku modovaním ale nechtěl jsem skončit tím že budu trávit víc času na modovaní než hraním

Skyrim jsem dohrál jak původní tak LE. Hru jsem ale vždy modoval tak, abych si ji zahrál tak, jak tvůrci zamýšleli. Takže jsem používal jen mody, které nijak neměnily parametry hry, nic tam nepřidávaly ani neubíraly. Měnil se pouze vizuál. Samozřejmě kromě unofficial patche. :)

Zkoušel jsem samozřejmě i mody, co tam přidávají hromadu zbraní, kouzel, zbrojí, lidí, zvířat, objektů atd., ale přijde mi to zbytečný, protože ani to, co už ve hře bylo, jsem pořádně všechno nevyužil.

Jinak těžko radit konkrétní módy, to záleží na vkusu každého soudruha. :) Ty nejzákladnější najdeš na prvních stranách na Nexusu, když si všechny mody seřadíš dle počtu stažení. A pak už záleží na tobě, co se ti líbí.

Po mnoha letech jsem se ke Skyrimu vrátil, v SE verzi, která je stabilnější a hlavně, 64 bitová.

Nainstaloval jsem "základní" modifikace (vč. češtiny), tedy lepší textury (snad 20GB), lepší světla, voda, menu, postava.. chyběla mi akorát vymazlená zbroj, https://www.nexusmods.com/skyrim/mods/48446/
Tu jsem pro původní Skyrim překládal, https://hry.poradna.net/questions/2489925-skyrim-preklad-modifikaci-do-cestiny-download#r2492023
Teď se mi podařilo tohle "brnění" dostat do SE verze, sláva!

...tak jsem se (po letech od hraní 32 bitové legendárky) do Skyrimu SE docela zakousl :-)

Snažím se v modifikacích postupovat rozumně, nepřehánět to. Naprostou prioritou je vše v češtině, což není až tak velký problém, protože dokážu si nepřeložené modifikace přeložit. Včetně textur (port z původní verze).

Zkusím se rozepsat:
Opravy: Unofficial Skyrim SSE Patch

Textury: Static Mesch Improvement Tool, Fantasia Landscapes, Skyrim 202X by Pfuscher, Enhanced Blood Textures, Skyrim Flora Overhaul, Visible Windows

GUI, mechaniky: SkyUI, CBBE, RaceMenu, A Matter of Time, A Quality World Map + Colour Map Markers, FNIS + FNIS Sexy Move, Claralux SSE, Realistic Water Two, NPC Clothes Changer, Pretty Jump Animations, Longer Days, KS Hairdos

Lepší postavy, další postavy + kočky: Ladies of Whiterun atd atd..., House Cats, Danariel Stormbow Follower (budoucí nevěsta :-) ), Populated Cities Towns Villages

Další stavby: Azura's Dawn (domov), Unique Border Gates

Některé modifikace jsem musel předělat z původního Skyrimu. Řadu modifikací jsem musel přeložit, aby bylo naprosto všechno a všude a vždy v češtině. Což také je.

Některé modifikace mohou být pravověrnými RPG hráči považovány za cheatování, např. ta moje "zbroj" (podobnou jsem vybavil i svou followerku). Dokážu ale průběžně, jak postupuji hrou, měnit parametry zbroje tak, aby odpovídala tomu, co jsem ve hře skutečně našel, získal. A tak taky činím. Koukat na svou Sisinku ve škaredém železném či jakém brnění se mi fakt nechce :-)

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3127681106

A když jsem tu to už oživil, ještě jedna poznámka.

Bethesda je v aktualizacích (singleplayer hry) stejně otravná jako R* s GTA5, pořád a pořád rozbíjejí modifikace hry. Dá se tomu předejít tak, že:

1) se na Steamu nastaví "Aktualizovat pouze při spuštění hry",
2) dále se soubor ..\STEAM\steamapps\appmanifest_489830.acf nastaví jako Pouze pro čtení,
3) a hra se NEBUDE spouštět ze Steamu, ale pomocí SKSE, třeba z Mod Organizer 2. Steam pak nemusí být vůbec spuštěn, ani běžet na pozadí.

Poslední taková hráči "chtěná" aktualizace proběhla právě teď.

:!: Výše uvedené platí pro ty, kdo hrají SE verzi s modifikacemi. Hráči bez nich (fakt se asi i takoví najdou!) nic podobného řešit nemusí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...