Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Utrácím hodně pěnez?

Zdar, chodim na praxi pracuji tam jako pracovník a mám zhruba 5250 měsíčně, pracuji od září nějaké peníze si nechávám a nějaké utrácím něco dávam rodičům (asi 2000 měsíčně) rodiče mi řekli že nemam tolik utrácet za hry, je to opravdu se mnou tak hrozný? toto je od září + 60$ za zaklínače a pár dalších her. nechci se vychloubat jen mě zajímá váš názor zda je to velká útrata do hry.
Změna kategorie, původně: Ostatní (Prasak)
Změna předmětu, původně: Utrácím hodně pěnes? (Prasak)Fuj (Prasak)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dohodni se s rodiči, kolik jim máš dávat (ono ty 2.000 asi nepokryjou ani jídlo, natož nájem, ale ta… poslední
gilhad 04.01.2022 21:41
gilhad

Dohodni se s rodiči, kolik jim máš dávat (ono ty 2.000 asi nepokryjou ani jídlo, natož nájem, ale tak zase ještě studuješ a nevyděláváš, mě to přijde OK).
Uspořit z těch 3.250 na byt (nebo obecně "do začátku") se nedá, inflace ti to stejně sežere,
ale ušetřit si na nějaký ten nadstandard by sis měl, ať už chceš hezký ohoz, nový počítač (to, co máš teď ti klidně ještě 10 let nějak vystačí, pokud bude nutno) a tak podobně, to už by sis měl spíš kupovat ze svého (než prosit o lepší CPU, grafiku, počítač, kalhoty se svítivýma proužkama, kaviár a šampáňo, fialové sako, kšltovku s kšiltem na obě strany - abys byl 2x takový frajer 8-) - a tak podobně :-D ).
Pokud si tenhle nadstandard už pořízuješ ze svých vydělaných peněz, tak je na tobě, co uděláš se zbytkem.

Klidně se s rodiči pobav o tom, co by si představovali oni a proč ( :-D jestli máš víc chlastat :beer:, kouřit :puff:, skákat po skalách, prohýřit s děvčaty ...) a kolik podle nich je přiměřené, abys dával na věci, co tě opravdu baví...

Na druhou stranu se taky poctivě pobav sám se sebou, jestli ti těch 7.500,- nebo kolik to přesně je, stojí za imaginární karty do free-to-play (a do jaké míry to je free když už ti tam zahučelo tolik).

Mě osobně (ale já jsem stejně nějaký neznámý cizinec), to přijde, jako že tě někdo obírá a navíc ti za to nic moc nedá (protože tam jsou jiní, kteří do toho klidně nasypou násobně větší častky v dolarech a tak dobré věci, abys je nikoli trumfnul, ale aspoň neztratil z dohledu - to nejspíš stejně nedostaneš).
Taky hraju nějaké ty free-to-play, ale ještě jsem do nich přímo nedal ani cent (jo, času jsem tam nechal dost, zápisníky, propisky, propálená elektřina, klávesnice, joystick za víc, než jsi zatím utratil ty celkem a tak podobně, to jo). A to jsem to v některých dotáhnul hodně daleko :-D
Taky jsem si pořídil po čase další počítač, protože jsem prostě chtěl, a není to zas takové ořezávátko ... ale taky se pohybuju v jiné příjmové skupině, děti mi dodělaly VŠ a našly si práci ... no můžu si dovolit víc než ty. Ale zase musím s penězma myslet i na budoucnost, protože pro mě nejspíš líp už bylo.
A taky že i když jsou hry príma, tak by člověk měl dělat taky ještě něco jiného, jinak svůj potenciál promrhá. Takříkajíc diverzifikovat portfólio zážitků :-D Jenže na to si stejně musí každý přijít sám a každému sedne jiný mix.

----

Já bych to bral jako hodně velkou útratu v tvém postavení, kterou nejspíš časem odepíšeš jako ztrátu, ale zase lepší zábava, než to třeba prochlastat a stejně za pár let přejdeš na zcela jiný level, kdy tě tyhle ztracené peníze nevytrhnou a naopak těžko koupíš stejně intenzivní zážitky jako máš teď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru