Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Forza Horizon 4 - Steam vs Microsoft store

Ahojte, rozhodujem sa o kupe tejto velmi vychvalovanej hry, od kazdeho pocuvam ze je to mega hra, chváli, dokonca ma aj 1. Priečku na heureke v kúpe, preto som sa rozhodol ze si to zakupim aj ja.

Chcem sa spytat, kde ho mam kupit, pocul som ze na steame su velke problemy, som steamovy hrac a chcel som ju kupit kvoli achievmentikom, ale ked pocujem ake su velke fps dromy, sekanice a kopec problemov, predsa len neviem ci nekupim z microsoft store. Mozno to potrva zas roky kym to daju doporiadku a optimalizuju na steam.

Ocenim kazdeho nazor a radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sam jsem steamovskou verzi te hry nevidel, takze jenom podle toho, co jsem se docetl pres Google, kd…
RedMaX 09.04.2021 20:31
RedMaX
Dakujem za odpoved. Ono na steame ma aj nizke hodnoteniekvoli tymto problemom. Mna to tiez stvalo ke…
Neznasampolitikov 09.04.2021 20:47
Neznasampolitikov
Ikdyz si to na MS Storu koupis, tak do tech her nemuzes pridat cestinu nebo se i jen do tech slozek…
RedMaX 09.04.2021 23:46
RedMaX
Je to dane "ochranou" Metro (UWP) Nevim co je za ochranu METRO UWP aplikaci (metro je jen GUI pro…
HPET 10.04.2021 21:12
HPET
Jenze nestaci zmenit opravneni te slozce WindowsApps, musis zmenit opravneni i tem slozkam pod ni, a…
RedMaX 10.04.2021 21:44
RedMaX
To rozšíření hry jak u klasickych instalacek tam chybí, čestinu bych jeste ozelil, ale nekteré hry b… nový
HPET 10.04.2021 22:44
HPET
ale ty appky, jakmile maji nastavena jina prava, zacnou delat psi kusy. PS: Do slozek se da dostat… nový
HPET 11.04.2021 13:48
HPET
Nikoliv, do slozek se normalne dostat neda: [92771-2021-04-11-png] Jakmile jsem si pridelil prava,… nový
RedMaX 11.04.2021 19:57
RedMaX
Tohle je výborná motivace ty UWP apky kupovat… ani euro bych nedal. nový
L-Core 11.04.2021 14:29
L-Core
Většina lidí ty hry hraje zdarma přes službu GamePass než je zakupovat do vlastnictví (což je za 25K… nový
HPET 11.04.2021 14:32
HPET
Jo, první měsíc je za 25,90Kč, kdo tu službu ještě nezkoušel, potom měsíčně 259Kč (v betě to bylo 11… nový
stylar 11.04.2021 17:14
stylar
Presne tak, ja si Gamepass vyzkousel dokonce na dva mesice zadarmo - darek k nakupu hardwaru a vic t… nový
RedMaX 11.04.2021 20:02
RedMaX
Jo, ten mě zajímá taky :-) Ale to až budeme běžně mít nVidie 4080Ti, gigový internet na optice a ně… nový
L-Core 11.04.2021 20:06
L-Core
To za ty prachy kup radeji jedno místný vrtulník jak grafiku 4080ti a cučet jen do pixelu na monitor… nový
HPET 11.04.2021 21:03
HPET
Ja jsem FS zkousel po vydani, vlastne si ted vzpominam, ze jsem se o tom bavili. Bylo to ok, jen gra… nový
RedMaX 11.04.2021 21:35
RedMaX
Já to taky zkoušel a běželo to hodně mizerně, kde to bylo nejnáročnější, tak New York apod. to šlo t… poslední
stylar 12.04.2021 13:37
stylar

Sam jsem steamovskou verzi te hry nevidel, takze jenom podle toho, co jsem se docetl pres Google, kdyz tak me nekdo jiste opravi.

Vypada to, ze steamovska verze hry se nainstaluje klasicky do stemovske knihovny a je to vlastne uplne normalni aplikace, akorat ke zprovozneni hry je potreba ucet Xbox live, bez toho se hra nespusti. Tohle povazuju za velkou vyhodu a kdybych tu hru mel kupovat, tak jedine steamovskou verzi. Sam jsem mel pres Gamepass tu hru nainstalovanou z Xbox PC Store a tam je to klasicka metro aplikace se vsim, co to obnasi. To znamena, uzivatel nema do slozky hry na svem pocitaci vubec pristup a to ani pro cteni, vlastne nevi, co se mu v te slozce skryva. Osobne me tento pristup Microsoftu vytaci a zadnou hru bych si trvale nekoupil pres Xbox (Microsoft) Store.

Dakujem za odpoved. Ono na steame ma aj nizke hodnoteniekvoli tymto problemom. Mna to tiez stvalo ked som hral age of empires cez gamepass a nemihol som si tam dat ani cestinu tak som ju normalne kupil. Ja gamepass nemam ale kupujem priamo hry na ms store bez gamepassu, aby som ich vlastnil. Nasiel som vela diskusii na steame, youtube videa aj anglicke fora ze ludia maju kopec problemov aj na vykonnych masinach , kdezto na ms store im to slape bez problemov. Mozno si to predsa len kupim na store, nemam vykonny stroj a dovolit si dalsie padnutie fps kvoli sekanicam a pod. uz nemozem. :)

Ikdyz si to na MS Storu koupis, tak do tech her nemuzes pridat cestinu nebo se i jen do tech slozek podivat. Je to dane ochranou Metro (UWP) aplikaci. Podle vseho to vyvojarum pro Steam tu Forzu upravila nejaka najata externi firma, vlastne je to zda se normalni port z UWP na klasiku win32.

Jinak ale vsemu never, napriklad V-sync nema zadna MS Store hra, nebot UWP metro V-Sync nepodporuje, neumi exkluzivni fullscreen. Nektere z tech problemu realne pocitam budou, takze pokud tu hru musis mit, tak je docela pravdepodobne, ze Xbox PC verze bude bez problemu.

Je to dane "ochranou" Metro (UWP)

Nevim co je za ochranu METRO UWP aplikaci (metro je jen GUI pro dotekove obrazovky) , ale win APPX jsou jen vlastnictvim slozky "TrustedInstaller", zadnou ochranu tam jinak nevidim.
Kdo zna alespon pojem co je to "vlastnik objektu" ve WIN, slozku velmi rychle a bezproblemove otevre.
(aplikace jsou zpravidla klasika sestaveny z .AppxBundle. Otevreno za min jak 10s)
[92765-pc-hry-png]

PS: Jinak souhlasim s tim, ze se hodne famam neda verit, to je pravda.

Jenze nestaci zmenit opravneni te slozce WindowsApps, musis zmenit opravneni i tem slozkam pod ni, abys tam mel pristup! A nez to udelas, tak si vytvor image systemu, protoze Microsoft si tu slozku hlida a posledne, kdyz jsem do tech UWP aplikaci lezl, tak jsem skoncil obnovou systemu ze zalohy. V tom je cely problem, dostanes se tam, ale ty appky, jakmile maji nastavena jina prava, zacnou delat psi kusy.
Uz vidim toho nadsence, jak si zmeni prava pro Forzu a nasledne taha 30GB instalacku znova. Nehlede na to, ze tam prichazi dalsi zjevnej problem, ze do tech appek nesmis nic vlastniho pridat, takze u her z MS (Xbox) Store sbohem amaterska cestino atd.

ale ty appky, jakmile maji nastavena jina prava, zacnou delat psi kusy.

PS: Do slozek se da dostat normalne bez nejakeho dalsiho nastavovani.
Je jasne, ze kdyz preberes TI prava vlastnika slozky, ze ti nic nefunguje, aplikace se nespusti nebo chce opravneni na podslozky, coz podezrivam ze se ti podle popisu stalo.
Kdyz nastavis prava duplicitne, zadne podslozky prebirat nemusis a vse funguje jak doposud (prava TI "neodebiras"):
[92770-123-png]

Nikoliv, do slozek se normalne dostat neda:

[92771-2021-04-11-png]

Jakmile jsem si pridelil prava, tak zacal byt s aplikacema problem.

(Je pravda, ze jsem to zkousel uz je to minimalne rok mozna jeste vic zpatky a ze se v tom MS nejak postoural a uz to nezacne okamzite padat, ale radeji to bez image pokouset nebudu, az nekdy udelam image systemu, pak to treba zase vyzkousim.)

Většina lidí ty hry hraje zdarma přes službu GamePass než je zakupovat do vlastnictví (což je za 25Kč = 1x:beer: a výše na jeden měsíc)
https://www.microsoft.com/cs-cz/p/xbox-game-pass-pro-pc/cfq7ttc0kgq8?activetab=pivot%3aoverviewtab
Seznam všech her v GP (pres 230 položek) :
https://www.microsoft.com/cs-cz/store/collections/pcgavtaz

Za cenu jednoho :beer: pro někoho kdo si chce jen zahrát tomu není moc co vytknout.
Kdo potřebuje ve hrách neco upravovat, cheatovat a podobně tak zvolí jiného poskytovatele, nevím proč musi byt "to" nebo "tamto", každý má jiné preference a uprednostnuje neco jiného, nic víc.

Jo, první měsíc je za 25,90Kč, kdo tu službu ještě nezkoušel, potom měsíčně 259Kč (v betě to bylo 119Kč měsíčně pak to zdražili na dvojnásobek), což se jako pořád dá vzhledem k množství her, ale toho klienta nepřekousnu a způsob instalace (mám tam jen Forzu koupenou + nějaký programy) a taky se musím krotit, protože těch předplatných začíná být nějak hodně (yt, netflix, apod.).

Ja jsem FS zkousel po vydani, vlastne si ted vzpominam, ze jsem se o tom bavili. Bylo to ok, jen grafika GTX1080 mela co delat, aby to utahla, ale i s tou se to dalo. Nejvetsi problem hry byly ty nedokonale Bing mapy pouzite pro cely svet, pritom slusne to ma zpracovanou maximalne ameriku. Tak jsem si rikal, ze pockam rok dva, az provedou vyvojari nejake optimalizace a az budu mit novou grafiku. Pocitam, ze do dvou let by zase mohly byt na trhu za normalni ceny, takze to vyjde akorat a jak budu mit novou grafarnu, tak to poridim. :-)

Já to taky zkoušel a běželo to hodně mizerně, kde to bylo nejnáročnější, tak New York apod. to šlo tak 20fps a bralo to všechnu VRAM a 25GB RAM (vlastně první hra, která mi padala na nedostatek paměti při vypnutým swapu s 32GB RAM), ale vyšly už nějaký updaty ohledně optimalizace apod. tak by to mohlo už nějak fungovat, každopádně ty náročnější lokace asi nějak extrémně dobře nepojedou, vždyť ta hra jede na starým DX11 (cpu bottleneck), takže silnější GPU asi moc nepomůže, když bude vytížená na 50%.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru