Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minecraft, tvorba modifikací

Ach, jo, Klemen končí s vývojem MCreatoru, platformy pro jednoduchou tvorbu vlastních modifikací :.(
https://mcreator.net/news/66464/all-stories-have-ending

Údajně existují navazující projekty, zatím jsem na žádný nenarazil.

Pracuji (v MCreatoru) na vlastní velké modifikaci, začal jsem někdy ve verzi MC 1.10.2, teď to mám (s mnoha dalšími věcmi) překlopené do 1.15.x a trpělivě jsem čekal na 1.16.x, kde je výrazně vylepšen/změněn Nether. Bohužel se asi nedočkám :-(

Neumím programovat v Javě, akorát umím dělat v tom MCreatoru. Pokud je tady nějaký zapálený fanda do MC a modifikací, budu rád, když mě nakopne směrem k pokračování MCreatoru či něčemu podobnému, kde bude možno vyrábět modifikace pro MC 1.16.x. Jedinou limitací je, že by to mělo podporovat Forge engine, s Fabric si vůbec neporadím, nic o něm nevím.

Na MCreatoru se mi nejvíce líbilo, že jsem snadno mohl vytvářet další a další bloky, že jsem mohl snadno vytvářet další "recepty" ("výrobní plány bloků"), že jsem snadno mohl vytvářet další itemy a funkcionality (např. mám modifikaci na tavení zlatých mečů, kterých z nether farem na ty zombie-prasata mám tuny, či na výrobu "škvarků" ze zombie masa jako paliva, byť s mizernou výhřevností, atd. atd.). Moc by mě mrzelo, kdybych musel skončit u MC 1.15; jsem sice schopen bloky z 1.16 nějak do 1.15 dostat, "vyrobit", ale 100x více by se mi líbilo je mít ve hře "naturálně", prostě je vytěžit v 1.16 netheru.

A to nemluvím o snadném vytváření celých nových biomů, úpravách GUI atd. Dobré je i vyrábět nejen bloky 1x1x1, ale třeba i bloky "koberce", třeba z dřeva, kovu, řezat skleněné bloky na slaby či schody, snadno vytvářet "zídky" z čehokoliv atd.

Pokud někdo tušíte, kde nástupce MCreatora pro 1.16 a výše hledat, kde čekat, sem s tím :)
Díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny