Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chape tu nekdo tu hru?

Cau, zajimalo by me zda tu nekdo hraje, nebo alespon chape hru league of legends aneb lolko, jako da se rict ze ja chapu uplne vse,fortnite chapu, overwatch chapu, vse co jsem kdy hral jsem chapal, ale tady fakt v te hre kdyz na ni koukam, furt nevim jak tu hru pochopit, nebo o co v n presne jde, kdo kam musi jit a tak....

jsem sam?

Předmět Autor Datum
Já to hraju docela hodně a uplně nechápu na co se ptáš? Pokud myslíš uplně elementárně o čem je, tak… poslední
Eryo 15.07.2020 18:38
Eryo

Já to hraju docela hodně a uplně nechápu na co se ptáš? Pokud myslíš uplně elementárně o čem je, tak je to hra 5 vs 5 hráčů, základním cílem je zničit nepřátelskou základnu (Nexus). Mapa je rozdělena na 3 linky (top - mid - bottom ), mezi těmito linkami je les, nazývá se jungle. Na topu, na midu a v jungli hraje vždy 1 hráč, bottom hrajou 2. Mezi týmy jsou věže, které musí být zničeny, aby šlo napadnout Nexus (věže jsou na každé lince). No a prostě se hraje, dokud jeden tým nezničí Nexus.

Ve hře je ted asi 150 championů, hráči mohou vzít jakého chtějí (pokud ho mají koupeného) a prostě zkusit vyhrát s ním. Každý champion má 4 různé schopnosti (někteří mají více, ale naprostá většina 4), které mohou používat. Aby championi byli silnější, tak si v obchodě kupují věci za goldy - goldy se získávají zabíjením minionů, kteří se prochází jak po linkách (vždy se spawnují přátelští a nepřátelští) a bojují proti sobě. Abys dostal goldy, musíš daného miniona last hitnout (dát mu jako poslední damage, prostě ho "dorazit"). Minioni se spawnují také v jungli, kde je zabíjí jungler (tedy hráč v jungli).

Ve hře jsou 3 typy poškození - Attack Damage, Magic Damage a True Damage. Každý champion uděluje jiný typ poškození a podle toho také kupuje itemy (některé dávají větší attack damage, některé magic damage). Abys dostával menší poškození od daného typu útoku, tak stavíš buďto Armor proti Attack Damage nebo Magic Resist proti Magic Damage. True damage je typ poškození, který plně ignoruje Armor i Magic Resist (tedy dá plné poškození).

Takhle je to v naprosté podstatě popsané, samozřejmě jsou tam další desítky mechanik, věcí, itemů apod. , ale to je na delší povídání, tohle je opravdu základ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru