Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou hru stáhnout?

Zdravím,

jakou hru si můžu stáhnout zdarma a bez registrace?
Mám 3 roky staré PC s I5 a integrovanou grafikou, 8 Gb RAM a Win10. Hrát budu pouze sám, takže žádný multiplayer.
Náročné hry mě tam určitě nepojedou. Jen tak mě, dědka který už 25 let nic nehrál, napadlo něco zkusit. Nemusí to být střílečka. Příliš krve nemám rád. Spíš nějakou oddechovku.
Díky.

Předmět Autor Datum
Ak si spravis konto na Steame tak am mas nejake free to play hry. Bez registracie ti nepojde hrat as… nový
fleg 25.10.2019 12:33
fleg
Udělej si účet na Epic games (to tě nezabije) a zdarma můžeš stahovat každý týden jednu nebo dvě hry… nový
L-Core 25.10.2019 18:20
L-Core
L-Core jen takový OT, tobě ta téměř nekončící zásoba her na steamu nestačí? :D nový
_Michal_ 25.10.2019 19:29
_Michal_
Co by, stačí :-) Ale když jinde hru, kterou mám ve wishlistu, dávají zdarma? Nebo jsou jinde levnějš… nový
L-Core 26.10.2019 07:23
L-Core
Prilis zjednodusujes, je to mnohem slozitejsi a otazek je spousta. Zakladni otazka je, co se stane,… nový
RedMaX 26.10.2019 08:31
RedMaX
keď dostaneš hru zadarmo tak je snáď jedno či o ňu o pár rokov v dôsledku niečoho prídeš nie? :D nový
d.d. 26.10.2019 14:56
d.d.
Pokud pujdes jen po hrach zadarmo, tak ano, to mas pravdu. --- L-Core: Za tamto dik, urcite dobre… poslední
RedMaX 26.10.2019 16:41
RedMaX
Nechapu proc nechce registraci a v cem je problem zaplatit. Treba Half Life 2 jsem dostal kdysi zada… nový
RedMaX 25.10.2019 19:48
RedMaX

Udělej si účet na Epic games (to tě nezabije) a zdarma můžeš stahovat každý týden jednu nebo dvě hry. Právě včera tam vyšla solidní logická hra Q.U.B.E. 2
Účet EPIC mám od začátku, jak začali rozdávat hry zdarma, mám tam už cca 50 her a mnohé z nich jsou opravdu pecky (i nenáročné, nestřílecí oddychovky).

Občas něco rozdávají na GOG, na Humble Bundle, i Uplay (loni?) rozdal snad 9 her. Bez registrace toho ale moc není.
Jeden server znám, píšou že je to licenčně OK, tam dávají menší hry (tedy ne AAA pecky) čas od času zdarma… ale tou legalitou si moc jist nejsem, takže to tu veřejně neuvedu.

Prilis zjednodusujes, je to mnohem slozitejsi a otazek je spousta.

Zakladni otazka je, co se stane, kdyz platforma ze ktere mam hry umre? Budu ty hry, ktere jsem dostal zdarma nebo jsem je koupil stale mit nebo mi umrou pod rukama s koncem te platformy?

Na to navazuje cele mnozstvi otazek, jestli mam stahovat hry zdarma, jestli mam poridit kazdou platformu, kterou nekdo zalozil a doufat, ze mi neco urcite vydrzi nebo jestli si nemam vybrat jen jednu a snazit se ji podporovat, aby neumrela? Dokonce premyslim i o tom, jestli ve slevach nekupovat ty same hry vickrat na vice platformach, abych zvysil pravdepodobnost, ze mi neco z toho vydrzi?

A mame tu i jine typy otazek. Napriklad vime, ze kazdy software je nebezpecny (v kazdem jsou chyby) a s instalaci dalsiho navic ohrozuji o to vice svuj pocitac. U hernich platforem komunikujicich pres internet je ta otazka dvojnasob palciva. Na druhou stranu jde i o bezpecnost na strane platformy, co kdyz mi nekdo na jejich serveru odcizi ucet a tak dale. Nektere platformy mohou primo zamerne odcizovat data i u uzivatele a na techto datech mohou vydelavat, takze co je zdarma ve skutecnosti zdarma nemusi byt.

A predpokladam, ze jsem ve sve rychle uvaze urcite na nektere dalsi otazky zapomnel. Kazdopadne je to komplexnejsi nez uvadis.

---

Osobne jsem se rozhodl, ze Epic launcher nechci, v pocatcich kradli data z pocitacu uzivatelu a nejsou pro me verohodni. Naopak chci podporovat Steam a GOG. Za me je nejlepsi GOG, protoze u nej dostavam cele ISO hry, ktere by melo fungovat, dokud bude fungovat OS, pro ktery byla hra vydana. Jenze na druhou stranu jsem nedusledny a ty ISO image od nich nestahuju, respektive nemam stazene ke vsem hrach, ktere jsem u nich koupil a spoleham take jen na klienta. Premyslel jsem i nekolikrat, jestli hru kterou mam odjinud, nemam koupit i na GOGu, abych ji mel "pojistenou", ale zatim jsem to tak nikdy neudelal.

A ted jsem si vzpomnel i na dalsi typy otazek. Ty se mohou vztahovat ke kvalite klienta a k nabizenym funkcim. U her me zajima cas, ktery jsem ve hre stravil a nechci si to pocitat sam na stopkach, ale chci aby mi to pocital klient. Za takove funkce navic jsem ochoten i platit. Tudiz jsem nakupoval hry na UbiStore a pouzival jejich klienta UPlay, ale uz nebudu, tuhle funkci oni neumi a kdyz si jejich hry koupim na Steamu a musim mit spustene oba klienty, tak mi ten herni cas pocita Steam. Epic launcher, co jsem slysel, take tuto funkci nema.

Takze jak vidis nemusi byt rozhodujici jen cena hry, jestli je zdarma nebo ne, ale jsou tu i dalsi parametry, ktere je treba vzit v uvahu.

Pokud pujdes jen po hrach zadarmo, tak ano, to mas pravdu.

---

L-Core: Za tamto dik, urcite dobre vedet, nicmene stejne jsem zatim v Epicu nevidel zadnou hru zadarmo, kterou bych si vzal. Bud uz je mam nebo jsou to takove, ktere hrat nechci.

Nechapu proc nechce registraci a v cem je problem zaplatit. Treba Half Life 2 jsem dostal kdysi zadarmo ale o ucet s tou hrou jsem prisel, tak jsem si to koupil znovu za 2 eura ve slevovem obdobi na Steamu. To uz dneska nejsou ani dve piva, nikoho to nezabije a kazdy si hry za par euro muze dovolit.
A jedno slevove obdobi bude za tri dny:

https://hry.poradna.net/flashes/2952911-slevove-akce-steamu-do-konce-roku

Jak na Steamu, tak na GOGu je behem slev her za par korun spousty, vybere si kazdy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru