Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem z volantom v dirt rally

Ahojte mam problem ked zapojim si volant do pc a zapnem dirt rally tak mi to vždy v hra ukaze ze mam joystick a vobec sa neda zatačat. Neviete mi poradit ako to opravit ? Alebo neviete ako si mam nastavit citlivost zatačania na klavesnici , stači len tuknut na klaves a hned ma da do driftu aj ked idem uplne pomali
Dik za raby

Předmět Autor Datum
Ahoj, o jaký volant jde? Zkusil jsi klavesnici i bez zapojeneho volantu? nový
kiri nereg. 07.09.2019 22:32
kiri nereg.
Podľa toho aký volant (neznáma značka, typ). V prípade klávesnice sa jedná o jednostavové ovládanie… poslední
yYy 12.09.2019 18:35
yYy

Podľa toho aký volant (neznáma značka, typ). V prípade klávesnice sa jedná o jednostavové ovládanie (zap/vyp), takže sa tam nedá nastavovať citlivosť.
U volantu máš (podľa typu a značky) buď tzv. analógové ovládanie (podobné ako klávesnica - t.z. ako keby sa premapovala klávesnica z klávesy na pohyb ovládania volantu), alebo sa dá prepnúť na digitálne ovládanie, kedy sa už dá nastaviť citlivosť a pohyb/natočenie je vyhodnocované digitálne (uhol natočenia volantu sa vyhodnocuje ako stav od 0 do 255 binárne - v prípade wheel [volantu) od -127 do 127 binárne). K tomu ale je potrebný pre volant ovládač pre daný OS a typ/značku volantu - inak bez ovládača je to vyhodnotené ako JOYSTICK (analóg).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru