Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minecraft - monsters don't spawn

Dobrý dne,
vím, že Minecraft se už tolik nehraje jako dřív, ale mě to poslední dobou chytlo, ale teď se v mém světě stala chyba a já nevím co s tím mám dělat. Svět mám na verzi 1.14.4, před 3 týdny jsem si tam stáhl nějaké módy, monstra se mi spawnovala normálně, poté jsem si dal na chvíli peaceful a poté normal, ale monstra se mi přestala spawnovat. Spawnují se jen ze spawnerů, ale myslím si, že pomaleji než dřív. Když jsem to zkoušel na novém světě, tak se spawnují. Používám TLauncher.
Děkuji za odpověď.
Martin
Seznam módů: Optifine, Lumberjack, JEI, Useful backpacks, Xaero's minimap, XL food mod, grave stone mod, invertory sorter, neat, durability 101, Light level

Předmět Autor Datum
Já se tak daleko nedostal, mám svět v 1.10.2 (v pozdějších verzích chybí některé módy, co chci, možn… nový
L-Core 06.09.2019 17:11
L-Core
Zkusil jsem starší save, tam je to o malinko lepší, spawnují se 3 monstra na 100 m2, takže asi budu… nový
Mata7games 06.09.2019 19:51
Mata7games
Já s chunky manipuloval jen jednou, když jsem celkem daleko přesouval svůj prvotní spawnpoint, když… poslední
L-Core 06.09.2019 22:30
L-Core

Já se tak daleko nedostal, mám svět v 1.10.2 (v pozdějších verzích chybí některé módy, co chci, možná bych se dostal na 1.12.x, dál ale ne…), vytvářím si vlastní modifikace (hlavně bloky) a nechce se mi to složitě předělávat na vyšší verze.

Pro mě je základ Optifine, Forge, Liteloader + modifikace do F a LL. A kompletní soukromý 128 texturepack, něco poskládané z různých zdrojů, něco vytvořené ve Filter Forge, https://www.filterforge.com/

Kdysi se mi také stalo, že se mi nějaké spawnery pokazily, ale jen ty podzemní na pavouky, musel jsem je vajíčky znova aktivovat. Nikdy se mi nestalo, že by se pokazilo obecné spawnování (za tmy).

Zkus:
- jinou/dřívější zálohu svého světa (děláš-li si je), před změnou na "mírumilovný"
- zazálohuj svět a vyzkoušej to na jiném PC
- zazálohuj svět a přeinstaluj MC, vyzkoušej to nejprve bez modifikací (jasně, Optifine klidně dej), pak s modifikacemi.
Pokud je uložený svět poškozen, nenapadá mě způsob, jak to opravit. Možná jakými konzolovými příkazy. Zkus se zeptat na https://www.minecraftforum.net/forums

Zkusil jsem starší save, tam je to o malinko lepší, spawnují se 3 monstra na 100 m2, takže asi budu muset založit nový (zkusím ještě na forum napsat). Zkoušel jsem i bez módů a nic. V novém světě vše v pořádku.
Mohl bys mi doporučit nějaké módy do Vanilla Minecraftu (nějaké užitečné) a neznáš nějaký mód na přidání nástroj. A neznáš ještě něco, abych si mohl označit chunky, které bych chtěl, aby byly aktivní i bez mé přítomnosti?

Já s chunky manipuloval jen jednou, když jsem celkem daleko přesouval svůj prvotní spawnpoint, když jsem se stěhoval do nového domova a chtěl jsem, aby farmy fungovaly i když jsem daleko.

Na manipulaci s chunky jsem používal něco pro LiteLoader (teď to tu nemám, nepamatuji si podrobnosti... edit: ChunkLoader to byl)

A ještě, pro nějakou vzdálenou "aktivaci" chunků jsem používal command blocky, příkazy se spawnováním stojanu na brnění. Ale dnes opravdu netuším podrobnosti, je to pár let, musel bych hledat..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru