Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rise and Fall: Middway - your vide cart does not appear to support hardware rasterization

13 rokov stará hra. Sám píšeš, že fungovala len na XP. Už na sedmičkách nebeží - nie je podporovaná. A ty si ešte k tomu stiahol nejaké patche (kto ho vie odkiaľ, kto ho vie akej kvality) a čuduješ sa, že na desiatkach nefunguje?
Jednoducho - ak máš PC s Win10 - samo ti to oznamuje, že to nepodporuje (spôsob zobrazovania).
A nevieš, čo je to rasterization (rasterize)? Ujo Google má letné prázdniny?
https://www.techopedia.com/definition/13169/rasterization

Definícia - Čo znamená Rasterizácia ?
Rasterizácia je proces, pri ktorom väčšina moderných zobrazovacích systémov premieňa elektronické dáta alebo signály na premietané obrazy, ako napríklad video alebo statické obrázky. Typicky ide o proces identifikácie potrieb konkrétnej konfigurácie médií, potom prideľovanie prostriedkov tak, aby sa obrazy zobrazovali efektívne a optimálne na zobrazovacom zariadení.
Pôvod rastrovania obrazu sa datuje do prvých dní televíznej technológie. V polovici dvadsiateho storočia sa televízory typicky skladali z monitorov s katódovými trubicami (CRT), ktoré naskenované čiary prechádzali cez svoje obrazovky, ktoré sa postupne nahromadili do úplných obrázkov. Monitory CRT zostali medzi najbežnejším elektronickým zobrazovacím hardvérom pre zvyšok storočia, ale bežné počítače ich nepoužívali na normálnom základe až do 80. a 90. rokov.

Rastrovaná grafika sa často porovnáva s obrazovými vektormi. Zatiaľ čo rasterizácia je typicky proces kompilovania skenovacích riadkov alebo pixelov na bitmame, na rozdiel od toho vektory obsahujú matematické funkcie, aby vytvorili obrazy na základe geometrických tvarov, uhlov a kriviek.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny