Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem série Wolfenstein

Nedávno jsem dohrál The New Order, včera Old Blood. To první spokojenost, to druhé nic moc..

Z mého pohledu nesrovnatelné, Old Blood je podle předchozího dílu jen tak trochu slabý odvar, spíše jen "tupá střílečka" (nemyslím ve zlém smyslu, ale formou) bez emocí. NPC postavy nevýrazné, ať už jsou spřátelené nebo protivníci. První půlka hry mi přišla výrazně lepší než druhá. A i rozsáhlejší; asi je tlačil termín.

Bossové dají trochu zabrat, ale nakonec je to jen otázka kvantity, jak je udolat. Nic chytrého netřeba vynalézat, oba mají jedno slabé místo.

Snažil jsem se hrát tak, abych s sebou mohl nosit "oddělávací" těžký kulomet, ale nepodařilo se splnit podmínku, oddělat 200 nepřátel právě tím kulometem. Když už jsem ho měl v ruce a vše vystříleno, nedostal jsem se s ním dál do úrovně - žebřík, poklop, vypáčené dveře mi to neumožnily vzít s sebou. Možná při dalším hraní (po dohrání jsou přístupné všechny levely) by se mi další zastřelení připočítali, nevím, hrát to znova určitě nebudu.

Snad bude The New Colossus (zatím nemám) zase lepší.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ten New Colossus mi oproti New Order připadá jakýsi horší. A navíc se mi zdá, že ani grafika nevypad…
L-Core 14.08.2019 08:25
L-Core
Ja som sa naramne bavil, jedine, co tomu vytknem je, ze akonahle dostanes tu trojhlavnovu brokovnicu…
Michal2 14.08.2019 09:31
Michal2
Dohráno (hlavní linie, zbývají nepovinné likvidační mise, dešifrované na Engimě). Nakonec to bylo m…
L-Core 30.09.2019 21:15
L-Core
Ja New Colossus nemam koupeny, asi pockam na nejakou akci, porad mam pred sebou dlouhou radu her, kt… nový
RedMaX 02.10.2019 20:00
RedMaX
Já také přemýšlím, do čeho se teď dát (myslím velkou hru, těch drobných indie mám rozehráno spousty)… poslední
L-Core 03.10.2019 15:43
L-Core

Ten New Colossus mi oproti New Order připadá jakýsi horší. A navíc se mi zdá, že ani grafika nevypadá nějak extra (vše na max). Nejsem ale daleko, v New Yorku.. třeba se to časem změní.

Nebavil mě boj z kriplkáry.
Nelíbí se mi ten xicht Blažkoviče, vypadá opravdu jak pár dní před smrtí, popelavý odstín.
Nelíbí se mi N.Y. po atomovém bombardování.
Naopak v ponorce je to zpracované opravdu pěkně - až na to, že ve skutečnosti by prostory byly mnohem stísněnější.
A už vůbec se mi nelíbí, že mám jen 50% zdraví (jasně, on ten pán na tom opravdu není dobře). V předchozích dílech se při "přebití" zdraví na určitou hodnotu trvale zvýšilo "běžné maximum", teď tomu tak není. Doufám, že na 50% nezůstanu celou hru.

Perfektní je laserová "vypařovací" zbraň :-D
Těším se na (pokud bude!) odstřelovačku s tlumičem.

Z cca 10 velitelů, na které jsem narazil, se mi podařilo v tichosti (kladívkem) zlikvidovat jen jednoho. Tichá likvidace se mi zdá náročnější než v předchozích dílech; kašlu na to. Větší množství nepřátel není na škodu - různá vylepšení jsou po určitém počtu specifické likvidace nepřátel, tak jejich přísun je žádoucí :-D

Ja som sa naramne bavil, jedine, co tomu vytknem je, ze akonahle dostanes tu trojhlavnovu brokovnicu a maximalne ju vylepsis, uz nepotrebujes inu zbran a ten posledny boss/neboss. Sniperku s tlmicom nebudes mat, smola. A tych komanderov som nikdy nelikvidoval potichu, vyvolaju alarm - viac nepriatelov - viac srandy.

Na 50% nezostanes celu hru, samozrejme a neskor si odomknes perk, ze vsetko zdravie navyse ti zostane.

Dohráno (hlavní linie, zbývají nepovinné likvidační mise, dešifrované na Engimě).

Nakonec to bylo mnohem, mnohem lepší, než se mi zpočátku zdálo. Autoři si dali s leveldesignem opravdu hodně práce, např. to létající monstrum z poslední mise či ponorka jsou zpracovány maximalisticky. Mise s A.H. v roce 1961: nic pro kryptofašounky :-D

Jako bonus je na palubě ponorky v herním automatu k dispozici kompletní Wolf3D (všech šest epizod, 54 levelů), akorát na plakátech je tam místo Hitlera Blažkovič.

Ta trojhlavňová brokovnice je po třech upgradech opravdu výborná zbraň, akorát občas chyběla munice :) Používal jsem i ty speciální, odmontovatelné - nejraději na těch 400 střel. Energetické a naftové prakticky vůbec. A ostatní zbraně (pistolka, sapík atd, granáty) prakticky vůbec.

Z těch tří nových Wolfů (vše odehráno) od Machinegames mi vyplynul tento žebříček:
1 New Order
2 New Colossus (oproti NO má IMHO slabší děj)
3. Old Blood (připadalo mi dost odfláklé)
Četl jsem si o dalším díle, Youngblood (hraje se za dcery Blažkoviče), příklon k RPG mě vůbec netáhne.

Ja New Colossus nemam koupeny, asi pockam na nejakou akci, porad mam pred sebou dlouhou radu her, ktere potrebuju uhrat a ted mam navic nejake takove obdobi, ze se mi nedari se do niceho pustit. Kazdopadne o New Colossus jsem cetl ruzne nazory, kdy nekdo to shazoval a nekdo zase ze super. Pokud teda pises, ze je to na urovni dvou povedenych dilu New Order a Old Blood, tak teda po tom budu koukat, az to hodi do slev. Dik za zhodnoceni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru