Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Staré Star Wars hry (instalace, pokec)

Mám je rád. Dark Forces, kupováno v roce 1995 za 1999Kč, byla moje první CD hra. Následně jsem si jich pořídil více (Jedi Knight 2 + Mysteries of the Sith, Jedi Outcast, džedaj adav Jedi Academy. Mám jak CD verze, tak Steam..

Včera jsem čtyři z nich (Dark Forces, notně zmodovaný, už jsem měl) instaloval ze Steamu na PC s W10. A musím rovnou napsat, že je to porod, katastrofa. Po instalaci ani náhodou ani jedna z nich (džedaj adav možná jo, už se mi to plete..) nenaběhla - a pokud jo, tak leda do černé obrazovky.

Nakonec se mi podařily všechny rozchodit, musel jsem stahovat pomocné soubory, voodoo emulátory či co, patche na úrovni cracků, pěkně to mají ve Valve ošetřené… :-/ Verze z GOG prý problémy s těmito staršími SW tituly nemají; mám dojem, že některá řešení nefunkčnosti her na Steamu právě odtamud "čerpají".

Pokud by někdo měl problémy s výše uvedenými hrami na Steamu, nechť se ozve, poradím, jak na to. Dopředu tady sáhodlouhé postupy vypisovat nebudu. Jo, a vše mám samozřejmě v češtině.

Na některé hry existují i HD packy, těmi jsem se nezabýval. Ty vyžadují další modifikace a možná i jinou strukturu souborů, tam zase je riziko nemožnosti lokalizace, což je pro mě stopka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na druhou stranu chces po modernim 64 bitovem operacnim systemu, aby umel snad i 16 bitove hry kvuli…
RedMaX 08.05.2019 18:32
RedMaX
Tak já plánuji, že s počítačem co má win 7 už dožiji, rozhodně neplánuji používat win 10.
codforever 08.05.2019 18:42
codforever
co budes delat az ti vyjde nove CODcko :-D nový
Boboo 08.05.2019 20:21
Boboo
Koupím si ho, nainstaluji a budu ho hrát, nevím co tam vidíš za problém. index.php poslední
codforever 10.05.2019 11:31
codforever

Na druhou stranu chces po modernim 64 bitovem operacnim systemu, aby umel snad i 16 bitove hry kvuli tomu, ze sis je pred 25 lety kupoval za takove penize?

Star Wars fanousek nejsem, ale kdyz bych si chtel zahrat z nostalgie nejakou starou hru, tak ve skrini je PC s Windows Millenium (mimo jine je tam i Voodoo2 pridavna karta) a uz se mi vedle ve skrini vali i PC s Windows XP. Druha moznost je virtualka nebo emulator.

Edit: Ted mam dilema co jednou (14.1.2020) udelam s pocitacem s Windows 7, ani ta skrin neni nafukovaci. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru