Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vůbec fungují obchody typu g2a

Presne tak, na webech typu G2A lze najit vsechno mozne, co se tyka slev:

1. Klasicke velkoobchodni slevy, ktere nabizi bezni preprodejci jako je GamesPlanet. Proste si preprodejce nakoupi vic klicu a dostane na ne slevu. On je pak nabizi o neco vyhodneji nez je bezna cena na Steamu, aby meli lidi motivaci to koupit u nej.

2. Regionalni slevy. V EU mame jine ceny nez v USA a jine ceny nez treba v Rusku nebo v Indonesii nebo v Cine. Prodejci i vydavatele her vi, ze pri urcite cene uz si v ruznych zemich lide hru nekoupi, protoze na ni nemaji a radeji si ji ukradnou. Proto jsou hry v ruznych zemich za ruznou cenu. Oficialnim obchodum jak vydavatel hry, tak Steam brani preprodavat hry z regionu Indonesie treba v EU. Ale pokud si to nekdo koupi tam a pak to preproda, tak s tim moc nejde udelat, zvlast kdyz si nakupujici aktivuje hru pres indoneskou proxy. (My jako CR mame dost nevyhodu, ze jsme zarazeni do regionu EU a pritom mame jednu z nejnizsich kupnich sil, tudiz jsou u nas hry v podstate vzhledem k prijmum drahe.)

3. Hry nakoupene pres kradene kreditni karty, samotny serial je OK, ale kreditka byla k nakupu hry zneuzita. Pokud to policie ci bankovni instituce poctive resi, tak to nahlasi Steamu a ten potom dane seriove cisla nakoupene pomoci kradene kreditky zablokuje. V pripade G2A na to casto dojede ten, ktery tu hru tam v dobre vire koupil, ale ma smolika. Proto je rozumejsi nakupovat primo na Steamu nebo od oficialnich partneru (prodejcu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny