Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Metro Exodus - Vymazan z nabidky Steam ?

Nazdar Vlcaci !
- O hry se nejak nezajimam, nemam infa, ale nevite co se stalo ze ho Steam stahl z obehu ?
- Dnes jsem dostal mail od Steam ze mi vrati penize (blablabla) za hru [Metro Exodus] protoze jiz neni dostupna, ani jsem nestihl ji vyzkouset k sakru.
* Kdyz jsem se byl podivat na Steam co se deje, tak je u toho napsané, ze Steam byl odebran, mate nejaké blizi info ? Asi se budu musete spokojit jen s platformou XBOX, ale co tak nahlého, problém s pravama ? Zavinila to nejaka zmena politiky Steam ?

Řešení:

Exodus se prodavá pouze na Epic Store. Avizovali to pár dní před vydáním. Divím se že jsi tohle nezaznamenal, nebo je to pokus o další nekonečné vlákno?

V podstate sa vydavatel Metra rozhodol par dni pred vydanim, pre rocnu exkluzivnu zmluvu s Epic game store, pretoze dostali prachy a vacsi podiel zo sumy za predaj hry na game store. Cize na Steame to bude, ale az februar 2020.

Předmět Autor Datum
Exodus se prodavá pouze na Epic Store. Avizovali to pár dní před vydáním. Divím se že jsi tohle neza…
icepower32 19.02.2019 11:26
icepower32
- Rikam ze se o novinky v hernim svete posledni dobou vubec nezajimam (a svuj drahoceny cas brouzdan…
XoXoChanel 19.02.2019 11:27
XoXoChanel
Ale těm co jsi ho stihli předobjednat na steamu jim ta verze zustala. Sám to tak mám.
snco1301 19.02.2019 12:03
snco1301
V podstate sa vydavatel Metra rozhodol par dni pred vydanim, pre rocnu exkluzivnu zmluvu s Epic game…
Michal2 19.02.2019 11:54
Michal2
To je divné, že ti vrací peníze. Pokud jsi to pořídil v předprodeji, měl jsi to na Steamu mít, myslí…
L-Core 19.02.2019 12:51
L-Core
Hru, jeji CD KEY jsem kupoval jinde, steam mi jen napsal ze hra neni momentalne dostupna a ze si muz…
XoXoChanel 19.02.2019 12:58
XoXoChanel
Aha, tak to jo. Na Steamu to mají asi? tedy jen ti, kteří to kupovali přímo tam. Každopádně, strašn…
L-Core 19.02.2019 15:33
L-Core
Tak me je tak v podstate jedno kde tu hru nebo u koho koupim, spis me vyslovene "unavuje" na kazdou…
XoXoChanel 19.02.2019 16:32
XoXoChanel
Tak dali ti zadara Subnauticu a uz te maji, ze jo. :-/ Lidi jsou fakt hrozny, jak je neco zadarmo ..…
RedMaX 19.02.2019 19:14
RedMaX
Neni to uplne k tematu, ale uz ti bylo odpovezeno, tak sem hodim jenom info, pro vsechny, kdo radi c…
RedMaX 19.02.2019 19:13
RedMaX
Epic mi do PC nesmi taky samozrejme. Proč?
davidrome 20.02.2019 16:38
davidrome
Mam ctyri launchery her, nechci jich mit vic, timhle tim zpusobem si jen zaneradim PC bloatwarem a o… poslední
RedMaX 20.02.2019 17:13
RedMaX
Nevydržel jsi, takhle by to nešlo mladý padawane :-D
icepower32 20.02.2019 16:58
icepower32

- Rikam ze se o novinky v hernim svete posledni dobou vubec nezajimam (a svuj drahoceny cas brouzdanim na internete netravim) . Ale dik.
- Kdyz sedis 7 hodin za PC v praci tak jak prijdes dom si hned nepustis PC a nehledas na internete co se deje v hernim svete, nebo jestli mam na Steam vsechny hry ze jo.

nebo je to pokus o další nekonečné vlákno?

- Tolik energie na plytvani v nekonecnych vlaknech opravdu nemam ;-) A na samotny Steam jsem sel spise nahodou odpovidajici na vlakno od RDX na pripojeni steam. A kdyz jsem videl ze mi zmizel, tak jsem se podival na Mail a tam jsem nasel : "viz mé vlakno".
* Jinak bych si toho vsiml pravdepodobne az v patek.

Hru, jeji CD KEY jsem kupoval jinde, steam mi jen napsal ze hra neni momentalne dostupna a ze si muzu napsat prodejci o vraceni penez, nechci to vic rozebirat viz :: "nebo je to pokus o další nekonečné vlákno?", co jsem chtel vedet (proc ji nemam dostupnou) ted vim, vlakno jsem oznacil vyresené tod vse.

Aha, tak to jo. Na Steamu to mají asi? tedy jen ti, kteří to kupovali přímo tam.

Každopádně, strašná šaškárna kolem toho. Jestli si Epic myslí, že tím si získá hráče, tak to sotva. A ani to rozdávání her nepomůže; solidní byla akorát ta Subnautica, ty poslední nabídky mi přijdou spíše jako odpad…

Tak me je tak v podstate jedno kde tu hru nebo u koho koupim, spis me vyslovene "unavuje" na kazdou hru instalovat nejakého klienta zvlast. Tak mam pro 5 her nainstalovany Origin, Steam, Ubisoft co ja vim co jeste.
U her me "hodne" zajimaji "trofeje" které splnujes behem hrani a davaji ti ruzné karty, nové pozadi, smajliky, "body postupu" v LVL_Rang Steam (nezvysuje se jen nakupovanim gadgetu), bez tech "trofeji a defi" me ty hry tak nebavi, netahnout ;-)

Neni to uplne k tematu, ale uz ti bylo odpovezeno, tak sem hodim jenom info, pro vsechny, kdo radi ctou moje nastvane temata, jak mi ty hry nejdou hrat. Bohuzel hry Metro Exodus se ode me nikdy nedockate, nikdy si to nekoupim, ani na Steamu az to tam bude. Stejnak bylo hned z gameplaye jasny, ze je to naprosta kravina a ikdyby ne, tak proste toho vydavatele, co dava hry exkluzivne pro podivne platformy budu do budoucna bojkotovat a hry si uz od takovych vydavatelu kupovat nebudu a tudiz je nebudu ani hrat - NIKDY!

Epic mi do PC nesmi taky samozrejme.

Mam ctyri launchery her, nechci jich mit vic, timhle tim zpusobem si jen zaneradim PC bloatwarem a o to nestojim. Onehdy tu L-Core psal, ze nema zajem o zadny launcher, pokud je moznost hru spustit bez launcheru, coz lze jedinne u her z GOGu. Proste lidi bezne chteji hrat hry, ne spoustet nejake nesmyslne launchery.

Ja to ale mam jeste trochu jinak. Herni launcher muze byt aspon necemu k uzitku, pokud ma jeste nejakou funkci navic, kterou vyuziju. Napriklad mam ja Steam, kamos ma Steam, tak jsme se pres Steam spojili a hrali multiplayer hru Little Racers Street. Nebo me treba zajima, kolik jsem ve hre stravil casu, chci aby launcher umel odecitat herni cas.

No a vsechny mozne (i nemozne) funkce umi (zkus uhodnout ktery klient). ...... Ano, umi to vsechno Steam.

Takze je to jasne, mam Steam, ktery mi krome hrani nabizi i dalsi uzitecne funkce.

Pak existuje klient GOG Galaxy, ktery take umi odecitat cas straveny ve hre a navic GOG nabizi hry bez ochrany, takze mam jistotu, ze je spustim vzdycky, dokud budu mit pocitac s Windows, potazmo i s linuxem, vetsina tech her bez ochrany nema problem behat i pres WINE.

Tudiz logicky jsem si rekl, ze i GOG Galaxy je pro me vyhodny a mam ho.

---

Potom mam Origin od EA a ten mam kvuli dvoum hram: Unravel jinak sehnat nesel a FIFA18 taky ne. Bohuzel Origin je launcher uplne na hovno, nedokazal jsem se pres nej propojit s kamaradama a tudiz je mi uplne k hovnu i hra FIFA18, protoze jsem ji kupoval jen kvuli multiplayeru. Tudiz jakmile dohraju Unravel, tak Origin potahne z domu (z PC), her od EA se teda taky ode me nedockate kritickeho zrecenzovani.

---

A nakonec mam UPlay, coz je uplne debilni launcher od Ubisoftu, ktery nic neumi a neumi ani odmerit do prdele tak jednoduchou vec jako je cas straveny ve hre. Tenhle klient me desne vytaci a mam ho jen proto, ze pokud chci hrat nektere hry ze serie Far Cry a hlavne celou serii Assassins Creed, tak ho mit musim, nic s tim nenadelam. Takze UPlay mam a toleruju ho, ikdyz me stve pokazdy, kdyz ho spustim.

Protoze moje nervy uz dalsi pohromu ala UPlay pobrat nejsou schopne a dalsi klient by me jednoznacne zabil, tak nic dalsiho uz zkouset nebudu, obzvlast ne od nekoho jako je samoliba spolecnost Epic, jejich klient je podle ohlasu podobne na hovno jako UPlay a jeste maji tu drzost vykrikovat, ze chteji dostat co nejvic her exkluzivne k nim a ze herni prumysl potrebuje podobne monopoly, aby vyvojari mohli chtit od uzivatelu vic penez, na to jim ja z vysoka kaslu a Epic budu ignorovat, ikdyby na nem mely byt vsechny hry na svete a ja uz si nemohl zahrat vubec nic!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru