Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prechod PC - PS4

Zdravím ľudia. Tento rok by som chcel prejsť z PC, ktorý je už pomerne slabý (GTX 960, i5 4590) na dnešné hry na konzolu PS4 Slim. Zaujímalo by ma pár vecí.
1. Budem si vedieť zvyknúť na ovládanie všetkých hier ked som doteraz hral vždy na klávesnici a myške ?
2. Je chod PS4 absolútne bezproblémový ? (Myslím, tým či je to vždy len o tom stiahnúť zo storu / kúpiť hru vložiť a hrať ? )
3. Aké hry by ste mi odporučili na začiatok ? Mám rád hlavne príbehovky takže určite seria Uncharted, RDR 2, a podobne ale rád si nechám poradiť, dalej závodné, adventúry, a podobne strielačkám sa chcem zo začiatku vyvarovať, pretože si myslím, že s mierením aj s assistenciou by to nebolo ono :-) :-) :D

- dalej čo by ste mi odporučili vy do takého štartu hrania na konzole ? (rady, typy, triky ?)

A moja posledná otázka znie: Myslíte si, že v dnešnej dobe má vôbec zmysel zainvestovať do silného počítača ked šli komponenty tak vysoko cenovo hore a poriadny stroj dne vyjde nad 1200 euro a viac ?

Za váš čas a odpovede vám ďakujem, a prajem pekný deň :)

Předmět Autor Datum
Ty děláš, jako by ses stěhoval. Konzole jsou dnes velmi levné, tedy alespoň nákup. Takže něco ve sty…
Prasak 03.02.2019 11:58
Prasak
Nemam konzoli, vzdy jsem hral jen na PC, presto: 1. Na PC taky existuje gamepad. Ja hraju na obojim…
RedMaX 03.02.2019 12:17
RedMaX
Sezen si nejdriv nejaky ovladac k PC a zkus si jak se ti na tom hraje. Pro me je controller naprosta… poslední
Dwane Dibbley 03.02.2019 12:51
Dwane Dibbley

Ty děláš, jako by ses stěhoval.
Konzole jsou dnes velmi levné, tedy alespoň nákup. Takže něco ve stylu - konec hraní na PC, protože máme Playstation, to tedy ne.
Hry jsou dražší a ovládání gamepadem je samozřejmě jiný.
Já jsem koupil děckám X-Box a něco jako "přechod" není. Máme oboje, jak PC, tak konzoli. Třeba závodní hry na TV jsou prima, hopsačky taky, ale střílečky jsou na gamepadu blbý.

Mimochodem - když do tvýho PC koupíš novou grafiku (třeba 1050Ti), tak ti zase nějakej pátek vydrží, až taková plečka to není.

Nemam konzoli, vzdy jsem hral jen na PC, presto:

1. Na PC taky existuje gamepad. Ja hraju na obojim a ovladani na gamepadu je uplne neco jineho. Pro me jako PC hrace je ovladani na gamepadu brutalni a bud to proste vubec nedokazu hrat a musel jsem se vratit ke klavesnici a mysi nebo jsem se radeji ani nepokusil. Je malo her, ktere se mi hraji na gamepadu stejne dobre jako na klavesnici a mysi (serie Assassins Creed) a jeste mene her, kde jsem gamepad uprednostnoval (Lara Croft and Guardian of Light). Tim nerikam, ze lidi co hraji na konzoli na gamepadu jsou nejaci podivini, ale budes se muset naucit neco uplne noveho jineho a bude to pro tebe jakozto PC hrace obtizne, na to se priprav.

---

Je 2019 a je aktualni PS4, ale v pristim roce ma vyjit PS5 a da se pocitat, ze hry zacnou vychazet predevsim na novou konzoli. Ona uz PS4 je s vykonem dnes na hrane a proto ma Sony jeste drazsi PS4 Pro, neverim teda, ze PS4 bude nejak dlouho podporovana nebo to bude velky kompromis z hlediska grafiky.

Jak uz ti tu napsal Prasak, i5-4590 je stale pouzitelny procesor na hry. Kdyz GTX960 vymenis za RX580 respektive pokud jsi zvyknutej na NVidii, tak za GTX1060, stale to bude pro tvuj PC dostatecne, zahrajes si i novejsi hry a jeste usetris. Zalezi, jestli opravdu chces prejit na PlayStation nebo jen hledas zpusob, jak hrat nove hry a utratit co nejmene penez.

Edit: Osobne premyslet o konzoli, tak uz premyslim a setrim na novou generaci PS5 a mezitim bych upgradnul PC o tu novou grafiku. Procesor mas OK, pamet bys mel mit aspon 8GB RAM.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru