Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starší hry jsou obecně lepší. A ne není nostalgie, ale fakt.

95% her (ci filmu) ti na nejakou "politicko-spolecenskou situaci" hazi bobek. Koukni na Kingdom Come, kde par zoufalcu brecelo ze tam neni zadnej cernoch - vsichni se jim vysmali a zadneho cernocha tam nedodelali (pokud vim) a zadnej politicko-spolecenskej pruser z toho neni.
Pokud s tou tvou hrou odkazujici na 2. svetovou valku narazis na CoD, tak v te hre si muzes na hlavu taky nasadit krocana, zmalovat si xicht jak Kiss, oblict se do klaunskeho obleku a s diamanty osazenou vyvrtkou zarici jak uranova tyc bezet stremhlav proti strilejicimu LMG a pichnout nepritele do malicku u nohy cimz ho zabijes (zatimco on tebe davkou z kulometu do xichtu nikoli). V takove hre si stezovat na moznost hrat za cernou zenskou je blbost.
Strong female character? To je jako treba Zarya v Overwatch? To ma byt nejaka politicka lobby? Komu tohle proboha vadi?
Mame mit nejakou univerzalni, neutralni postavu a vsechny postavy ve hrach a filmech budou stejne? Samozrejme ze se momentalni situace ve spolectosti reflektuje i do zabavniho prumyslu. Driv jsi mel cernocha ve filmu a nikdo nebrecel, dnes jak se nekdo opovazi dat cernocha do filmu, hned v tom jista skupina lidi hned vidi propagaci multikulturalismu a liberalisticke lobby. Kdyz se kouknu na prvni serii StarTreku (TOS), tak tam tvurci klidne prdli na mustek cernou zenskou, japoncika, rusa a ufouna. Dnes ti to ani neprijde, ale v 60tych letech byla cerna zenska s vysokou hodnosti nemyslitelna, Japonci v nemylosti kvuli Pearl Harboru, Rusove kvuli studene valce a ufoun bylo totalni multikulti. A dnes se muzou nekteri poprdet, kdyz se da do StarTreku teplous.
Chces herni priklad? WoW. 14 ci 15 let stary, muzes hrat za ruzne rasy, muzes hrat za opacne pohlavi a i barvu kuze si muzes vybrat. Tehdy nikoho nenapadlo za tim hledat nejakou politickospolecenskou lobby, dnes by ta hra bez poradnyho humbuku nevysla. Tehdy to jeste byla obycejna diverzita, moznost svobodne volby.
Vcera jsem rozjel starej XCOM (TFTD - rok 1995), hned v zakladni sestave mam mezi vojakama cernou zenskou (jestli jsem to teda podle tech pixelu a jmena spravne urcil, nekdo by mohl rict, ze je to tak neurcite, ze jde o politickou propagaci bezpohlavniho jedince). A ma dost vysokou silu, toz to bude ten strong female character. Mam ji vyhodit abych "bojoval proti systemu"?
Podle me neni problem v nejake politicke lobby ale v precitlivelosti jiste casti populace, ktera hleda na co by mohla nadavat (viz napriklad "kauza" Lidlu ktery se opovazil do akcniho letaku vyfotit cernocha). Ano, jsou hry kde je ta "propagace" ponekud vyraznejsi, ale tam jde spise o marketing a dane hry nedopadaji dobre. Rozhodne to neni jak OP pise, ze "kazda vetsi hra musi splnovat...".

Kdybych neustale resil, kdo ma ve hrach/filmech jakou barvu pleti, vyznani ci sexualni orientaci, asi bych si moc nezahral a kazdy druhy film vypinal po 5ti minutach.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...