Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik her jste vrátili na Steamu?

Tahle služba je tu už několik her. Doposud jsem jí nikdy nepoužil, ale dnes se to změnilo, požádal jsem o vrácení peněz za hru MEANDERS, https://store.steampowered.com/app/734920?snr=2_9_100006__apphubheader

Z obrázků a videí vypadá hra docela pěkně a zajímavě, navíc je za pakatel - ale skutečnost je docela jiná. Avízovaná česká lokalizace na úrovni Google translatoru roku 2001..

Např. (v nastavení grafiky) "stín pod hráčem" je zde uveden jako "skvrnitý stín". A když tak koukám do "language file", vůbec mě nenapadá, co může znamenat třeba POTRAVA PRO DĚLA, Armáda děl, Nabitá bomba, NEJTEMNĚJŠÍ ZAPOMNĚNÍ, Kamarádské podpoření a podobné perly. Tedy vím, když si vedle sebe hodím anglické resourcy..

Kolik her jste již vrátili? Respektive, stalo se vám, že vaše žádost neprošla?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
2, obe prosly, vzdy jsem si hlidal limit 14 dni od koupe a 2 hodiny odehraneho casu. Ale co jsem si…
BrB 02.11.2018 10:25
BrB
Jen poupravím, že limit je 14 dní od vydání. Zakoupenou ji můžeš mít klidně půl roku dopředu. nový
Bounty 02.11.2018 16:57
Bounty
14 od koupe ne? Jake vydani? nový
RedMaX 02.11.2018 17:39
RedMaX
Chtěl jsem tehdy vrátit jednu a neprošla. Šlo o No Man's Sky. Nahráno přesně 130 minut a vracel jsem… nový
HerWin 02.11.2018 17:04
HerWin
Ceny jsou často jinde, protože ty hry jsou kradené, viz občasné kauzy s tím, že jsou hry lidem ze St… nový
Eryo 02.11.2018 17:30
Eryo
Co to je kradene hry? Rozumim tomu ve smyslu crackovanych her, ikdyz slovo kradene je podle me v tom… nový
RedMaX 02.11.2018 17:39
RedMaX
Některé "obchody" používaly k nákupu her na Steamu/Originu/Uplayi kradené kreditky. Hry, které si zá… nový
L-Core 02.11.2018 18:29
L-Core
To mi prijde dost sprosty od Steamu. Ale predpokladam, ze pravo EU na Steam nedosahne, tak se s tim… nový
RedMaX 02.11.2018 23:10
RedMaX
Jak sprostý od Steamu ? Jak Steam pozná, že ta kreditka je ukradená ? A v právní sféře nenarazí, pro… nový
Eryo 02.11.2018 23:37
Eryo
L-Core tvrdil, ze Steam poznal, ze kreditka byla ukradena a zablokoval ten klic na hru dotycnemu kon… nový
RedMaX 03.11.2018 00:55
RedMaX
Steam nemá jak poznat zda je kreditka ukradená. Pozná to, když to už řeěí policie. Btw Steam ti klí… nový
snco1301 03.11.2018 04:39
snco1301
Hele, je to divny. V principu jak to popisujete: Prijde osoba A do Alzy a koupi tam krabicku hry se… nový
RedMaX 03.11.2018 05:13
RedMaX
Dobrá víra má své hranice. Když stojí hra 20€ a někdo ti ji prodává za dolar, měl bys asi zpozornět.… poslední
L-Core 03.11.2018 09:14
L-Core
NMS už je v pohodě, nevím co se vývojářům stalo, ale vydávají neustále updaty, naposledy dnes, koho… nový
stylar 02.11.2018 21:22
stylar

Chtěl jsem tehdy vrátit jednu a neprošla. Šlo o No Man's Sky. Nahráno přesně 130 minut a vracel jsem to po 7 dnech. Nevzali to s tím, že jsem překročil ten limit 2 hodin. Hádal jsem se s nimi, že ta hra nabíhala min. 10 minut (než se mi načetla úvodní planeta) a dalších 30 minut jsem strávil v menu, aby to vůbec bylo hratelné (v začátcích byla ta hra strašně rozbitá). Také jsem se to snažil uhrát na "false advertisement". Každopádně neprošlo. Od té doby hry přes Steam nekupuji, kupuji raději přes IG. Ceny jsou úplně jinde.

To mi prijde dost sprosty od Steamu. Ale predpokladam, ze pravo EU na Steam nedosahne, tak se s tim nic udelat neda. Steam by mel prvne prestat takovym obchodum prodavat klice. Samozrejme ty hry asi odebral moralne spravne z tech uctu, ikdyz v nasem pravnim rade by nejspis narazil, protoze nakup v dobre vire. Ovsem nechapu, jak to ze ty obchody, ktere preprodali klice z kradenych kreditek nadale mohou preprodavat - jednoznacne odpovednost Steamu.

L-Core tvrdil, ze Steam poznal, ze kreditka byla ukradena a zablokoval ten klic na hru dotycnemu koncovemu uzivateli. Pokud se shodneme na tom, ze toto se stalo, tak Steam preci musi vedet jakemu preprodejci ten klic prodal a toho at zablokuje, respektive si ten predpodejce musi vyresit, pokud tam jsou dalsi clanky preprodejcu, aby se neplatilo kradenyma kreditkama. Chapu, ze muze se stat, ale pokud se stane vicekrat, tak by tam mela prijit blokace toho prodejce a brzy se to vycisti.

Ale nejsem expert na Steam, vychazim z toho, ze ja jako koncovy uzivatel nemohu vzit svuj kod, ktery jsem od Steamu koupil a prodat ho nekomu jinemu. Snad se nemylim?

A pokud by kradenou kreditkou platil jiny koncovy spotrebitel, tak samozrejme mu klic zablokovat, tam neni co resit. Ja vysvetluji ciste pripad, ze Steam nejakemu preprodejci prodal klic na hru a ten nebo jemu nejaky dalsi prepreprodejce zaplatil kradenou kreditkou, to proste ma Steam ve svych rukou.

Osobne mi je to jedno, kupuju od Steamu naprimo nebo z overenych zdroju.

Hele, je to divny. V principu jak to popisujete: Prijde osoba A do Alzy a koupi tam krabicku hry se steamackym s/n na kradenou kreditku. O dva dny pozdeji navstivi Alzu policie, ze si tam nekdo koupil neco na kreditku 1234 5678, ktera byla ukradena. Alza zjisti, ze si tam koupil hru se steamackym klicem a nahlasi policii ten klic, ktery byl v krabicce a Alza by ho nemela vubec znat. Policie pak nahlasi klic Valve a ti ho na Steamu zablokuji. Mezitim osoba A prodala klic nic netusici osaobe B, ktera si klic aktivovala na Steamu a ted ma klic neplatny.

Nejak se mi to nezda realne, nehlede na to, ze je tim porusen nas pravni rad, protoze pokud osoba B nabyla v dobre vire ten klic, tak neni mozne po teto osobe nic vymahat.

Kazdopadne z toho plyne, ze nejlepsi je nakupovat klice primo na Steamu a ne od prekupniku.

Dobrá víra má své hranice. Když stojí hra 20€ a někdo ti ji prodává za dolar, měl bys asi zpozornět..

Když koupíš v bazaru kradené auto a za půl roku na to policie přijde, jak myslíš, že dopadneš? Auto ti seberou a suď se s tím, kdo ti ho prodal. V té herní variantě to není Steam, ale překupnický e-shop či jeho prodejci. Obrať se na ně, ne na Steam.

Existují ověření přeprodejci s/n. Vždyť takto fungují dnes i kamenné obchody, také prodávají krabice, kde je jen s/n. U obchodů z isthereanydeal.com bych se nakupovat nebál.

NMS už je v pohodě, nevím co se vývojářům stalo, ale vydávají neustále updaty, naposledy dnes, koho baví vesmír není co řešit i když je to velká arkáda, aspoň je tam ten slibovaný full multiplayer a grafika je také dost libová, nemyslím stylizaci, ale kompletní tesselaci textur veškerých povrchů, bohužel hra je docela náročná na PC, chce to aspoň GTX1070+ na fullHD...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru