Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupení hry na GOG

Ve svete PC her existuje nekolik sluzeb, ktere se staraji o prodej a technicke zabezpeceni her, aby ti hra sla na tvem PC s Windows a nekdy i s linuxem hrat. Nejrozsirenejsi sluzby jsou Steam, GOG, Origin a UPlay.

Steam prodava a pres jejich klienta muzes hrat asi nejvetsi mnozstvi her. Asi sam znas.

GOG prodava hry bez ochrany, ktere sice jdou snadno ukrast, ale vyvojari, kteri zde hry prodavaji, spolehaji predevsim na cest hracu, ze jim za nabidku bezproblemoveho hrani bez ochran, za hru zaplati. Proto zde najdeme predevsim starsi hry a nebo fanouskovske tituly jako Kingdom Come Deliverance, ELEX, Hellblade Senuas Sacrifice a samozrejme vsechny hry The Witcher, protoze GOG provozuje vyvojar Zaklinace CD Project. Jejich klient se jmenuje Galaxy.

UPlay je herni klient od UbiSoftu, pres ktereho spoustis jejich hry i na Steamu a zaroven si UbiSoft pres UPlay sve hry i prodava, takze pokud chces, muzes hru koupit primo od nich a ne pres Steam.

Origin je pak klient, pres ktereho sve hry prodava EA a jejich nove tituly uz musis kupovat pouze od nich, jinde nez na Originu nejsou. Zaroven na Originu prodava EA i dalsi hry jinych vyvojaru, kteri jim to dovoli.

---

Ted uz je ti jiste zrejme, ze to o cem mluvis ty, je jina kategorie G2A, Kinguin nebo treba GamesPlanet jsou prodejci klicu vetsinou ke hram provozovanym pres Steam nebo Origin. Pritom GamesPlanet se zameruje ciste na hry, G2A a Kinguin prodavaji kdejaky software a to jeste minimalne v pripade Kinguinu, ktery take znam, neprodava hry a dalsi programy naprimo, ale pres nejakeho dalsiho subprodejce, takze nekdy panuji u nekterych tech subprodejcu pochyby o tom, zda neprodavaji treba i kradene klice ke hram. Takze to chce pozorneji vybirat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny